Fantasy Harry Potter a Eragon.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Eragon Příběh dračích jezdců.
Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
A Night with Andersen Noc s Andersenem (ruční posun)
Harry Potter a Tajemná Komnata
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou L. Součka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
FANTASY ANEB PŘÍBĚHY PRO MALÉ I VELKÉ. Ve školním roce se žáci inspirovali v příbězích, pohádkách, bájích a legendách z historie,
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
 Předmět: Literatura  Tematická oblast: Česká a světová literatura po r  Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia  Oblast podpory: III/2 Inovace.
napsala Stephenie Meyerová
ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na.
Bratři Čapkové.
Science fiction & fantasy
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Městská knihovna Havířov Bc. Tereza Kafková
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
POHÁDKY.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_04
Christopher Paolini Spisovatel
J.R.R. Tolkien Berenika Králíková. John Ronald Reuel Tolkien 1892 – 1973 narodil se v Africe, ale žil v Anglii studoval klasickou angličtinu a literaturu.
Kouzelnický učeň Harry Potter
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
DOBRODRUŽNÁ LITERATURA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
FANTASTICKÁ LITERATURA
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autor: Bc. Eva Doležalová
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
literatura s prvky SCI–fi, fantazy literatura
John Ronald Reuel Tolkien
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Fantasy literatura pro děti a mládež
Ladislav Fikar  (29. června 1920 – 12. července 1975)
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Napětí v literatuře.
HOROROVÁ LITERATURA 19. století - současnost
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Fantastická literatura-opakování TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_LITERATURA PRO DĚTI_ VĚDECKOFANTASTICKÁ LITERATURA.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_John Ronald Reuel Tolkien TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_INOVACE_12_Literatura 19. století Kritický realismus
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
DOBRODRUŽNÁ LITERATURA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ČESKÝ JAZYK
Rozdělení fantastické literatury
Božena Němcová (1820 – 1862).
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
prvá spisovateľka, ktorá sa stala miliardárkou
Výtah VY_12_INOVACE_Rů_I_33 Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Fantasy Harry Potter a Eragon

Fantasy Fantasy může být literární, výtvarné a filmové umění Vychází z mytologie a pohádek V fantasy se vyskytují nadpřirozené bytosti: elfové, trpaslíci, hobiti, draci, lykantropové, trolové, upíři, démoni, víly Základním kamenem fantasy je vetšinou MAGIE

Autoři fantasy Robert E. Hodwar a J. R. R. Tolkien nejvíce ovlivnili celkový fantasy žánr Fantasy autor je např. i J. K. Rowlingová autorka dětské série knihy pod jménem Harry Potter nebo Christopher Paolini a jeho knihy Eragon a Eldest

Podžánry fantasy Historické fantasyse - vyznačuje podobností světa, ve kterém se odehrává, s reálnou historií Hrdinné fantasy - bývá založena na dobře propracovaném světě, jehož mytologii tvoří (J.R.R. Tolkien) Meč a magie - tímto titulem lze označovat i fantasy obecně, ale v užším smyslu se jedná o díla, která kladou důraz na meč, tedy na fyzické nebezpečí a akci Tajemná fantasy - je fantasy na hranici s hororem nebo šířeji díla, spadající zároveň do fantasy i hororu. Vědecká fantasy - zahrnuje díla, která používají sci-fi i fantasy prvky.

J. K. Rowlingová Joanne Rowlingová (v angličtině Joanne Rowling * 31. července 1965 v Yate), resp. J. K. Rowlingová (J. K. Rowling), je britská spisovatelka, známá zejména díky řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Tato knižní série znamenala pro Rowlingovou celosvětový úspěch včetně řady ocenění. Rowlingová se - stejně jako řada dalších literárních, hudebních či filmových osobností - krátce objevila jako postavička v americkém kresleném sitcomu Simpsonovi. Rowlingová se vdala v roce 2001 za Dr. Neila Murraye. O dva roky později se jim narodil syn David Gordon Rowling Murray a v roce 2005 dcera Mackenzie Jean Rowling Murray. Rowlingové se tak splnil životní sen mít tři děti.

Harry Potter a kámen mudrců Anglický název Autor(ka) - J.K.Rownlingová Nakladatelství - Albatros (Bloomsbury) Rok vydání - 2000 (1997) Počet stran – Ilustrace - Galina Miklínová Doporučený věk - 9-99let Překlad - Vladimír Medek Hodnocení - 9/10

Harry Potter a tajemná komnata Anglický název - Autor(ka) - J.K.Rownlingová Nakladatelství - Albatros (Bloomsbury) Rok vydání - 2000 (1998) Počet stran - Ilustrace - Galina Miklínová Doporučený věk - 9-99let Překlad - Vladimír Medek Hodnocení - 8/10

Harry Potter a vězen z Azkabanu NÁZEV ORIGINÁLU: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban AUTOR: J. K. Rowlingová PŘEKLADATEL:Medek, Vladimír NAKLADATELSTVÍ:Albatros POČET STRAN:386 JAZYK:Česky VAZBA:vázaná ROK VYDÁNÍ:2003 (4. vydání)

Harry Potter a Ohnivý pohár NÁZEV ORIGINÁLU: Harry Potter and the Goblet of Fire AUTOR: J. K. Rowlingová PŘEKLADATEL: Medek, Vladimír NAKLADATELSTVÍ: Albatros POČET STRAN: 574 JAZYK: Česky VAZBA: vázaná ROK VYDÁNÍ: 2003 (4. vydání)

Harry Potter a Fénixův řád NÁZEV ORIGINÁLU: Harry Potter and the Order of the Phoenix AUTOR: J. K. Rowlingová PŘEKLADATEL: Medek, Pavel NAKLADATELSTVÍ: Albatros POČET STRAN: 800 JAZYK: Česky VAZBA: vázaná ROK VYDÁNÍ: 2004 (1. vydání)

Harry Potter a Princ dvojí krve NÁZEV ORIGINÁLU: Harry Potter and the Half-Blood Prince AUTOR: J. K. Rowlingová PŘEKLADATEL: Medek, Pavel NAKLADATELSTVÍ: Albatros POČET STRAN: 600 JAZYK: Česky VAZBA: vázaná ROK VYDÁNÍ: 2005 (1. vydání)

Harry Potter 7. Předpokládaný název je Harry Potter and Deathly Hallows Datum vydání 21. června 2007

FanFiction Harry Potter Na internetu jsou i lidé, kteří si vytváří svoje vlastní příběhy Harryho Pottera. I já jsem jednou z nich Všichni, co píší povídky na téma HP jsou jeho fanoušky a krátí si chvíle psaním svých vlastních příběhů Jedni z nejproslulejších autorů jsou Babikate, Lilyann Thumn a Vruon Nejznámější a největší počet díl náleží Blanch FanFiction archivy: Je jich několik – největší je http://fanfiction.potterharry.net/cze/

Film 1. - 4.

Christopher Paolini Christopher Paolini (nar. 17. listopadu 1983) je americký spisovatel, autor knih Eragon a Eldest. Tyto knihy jsou součástí trilogie Odkaz Dračích jezdců. Třetí, závěrečný díl by se měl jmenovat Empire. Příběh se odehrává ve fiktivním fantasy světě Alagaësia. Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na Aljašce žil se svými rodiči, mladší sestrou Angelou a kočkou s kokršpanělem v Montaně. K tvorbě ho inspirovala místní nádherná příroda.

Eragon Název originálu: Eragon Autor: Christopher Paolini Překladatel: Olga Machútová Nakladatelství: Fragment Počet stran: 488 Jazyk: Česky Vazba: vázaná Rok vydání: 2004 (1. vydání)

Eldest Anglický název: Eragon Autor: Christopher Paolini Překladatel: Olga Machútová Počet stran: 654 Provedení: vázané Jazyk: čeština Nakladatelství: Fragment Rok vydání: 2006 (2. vydání)

Mapa Alagaësia

Film Eragon

Created by Monika Valoušková