Elektronické bankovnictví České spořitelny 2007

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet – E. bankovnictví
Advertisements

Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
VY_62_INOVACE_1_2_09 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Platební karty I.
Ekonomická gramotnost
JJ Mois Année Notebook pro studenty VŠ Informační materiál určený pro studenty Nabídka od
Regionální treasury – jednoduše a efektivně
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 – Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Elektronické bankovnictví České spořitelny – rok 2006
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Bezhotovostní platby a jejich zabezpečení Vojtěch Ouška UOP
Bankovní operace.
Platební karty a přímé bankovnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres.
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Management Data Praha spol. s r. o.
6. července 2013VY_32_INOVACE_100302_Bankovnictvi_2_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
B ANKOVNICTVÍ. P ASIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY B ANKOVNÍ ÚČET Bankovní ú č et (konto) je základní bankovní produkt, s nimž jsou spojeny (resp. do značné míry.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Jan Majer UČO: Využití informačních technologií Vznik elektronického bankovnictví Vývoj elektronického bankovnictví Charakteristika elektronického.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Realizační tým ICZ duben 2005
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Platební styk Název školy
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Jana Urbanová Lucie Chvojková Martina Kakáčková
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Charakteristika a členění bankovních produktů
Bankovnictví.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vyjádření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ 2 VÝBĚRY HOTOVOSTI A BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_15_Bezhotovostní placení TEMA:Finanční.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
EU_62_B_sada 1_03_M_Přímé bankovnictví_Poliačíková
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Elektronické bankovnictví
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK II.
Opakování – pracovní list
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
1. Charakteristika platebního styku
Elektronické bankovníctvo
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Transkript prezentace:

Elektronické bankovnictví České spořitelny 2007

Elektronické bankovnictví ČS Základní kanály elektronického bankovnictví ČS SERVIS 24 BUSINESS 24 MultiCash Internetbanking Telebanking GSM Banking Internetbanking Homebanking Internet Internet, pevná linka, telefonní linka BANKA

BUSINESS 24

BUSINESS 24 - charakteristika služby Služba Business 24: Je určena pro korporátní klientelu, velké a střední podniky a i pro státní správu a samosprávu. Je dostupná 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Umožňuje získávat informace z účtu vedeného u ČS (zůstatky, transakční historii atp..) a zadávat aktivní transakce jako např. platby tuzemské i zahraniční, inkasa, trvalé příkazy, spravovat vkladové účty atp. Importovat dávky plateb z účetních systémů a exportovat datové výpisy. Umožňuje efektivně spravovat práva jednotlivých uživatelů pomocí tzv. disponentského modelu. Podpora Klientská linka BUSINESS 24: 844 128 128 denně 7:00 – 23:00.

€ BUSINESS 24 - bezpečnost Přenos dat je chráněn kryptováním SSL 3.0 Každý uživatel BUSINESS 24 musí používat tzv. vyšší bezpečnost, kdy se jak vstup do aplikace, tak autorizace transakcí provádí pomocí certifikátu na čipové kartě. € Vytvoření aktivních transakcí/ administrativních operací ODESLÁNÍ PIN Přihlášení B24 IB Autorizace Klientský certifikát Soubor dat o uživateli uložený na čipové kartě, obsahuje osobní údaje o uživateli (jméno, příjmení, adresa, e-mailová adresa, …) Vydává jej společnost První Certifikační Autorita (I.CA). Použití možné po zadání PIN.

BUSINESS 24 - vývoj počtu klientů za rok 2006

BUSINESS 24 - vývoj počtu transakcí za rok 2006

BUSINESS 24 - novinky v roce 2006 Přehled a správa trvalých příkazů k úhradě a k inkasu. Přehled a správa trvalých příkazů k regulaci zůstatku. Přehled a správa souhlasů s inkasem. Přehled kontokorentních úvěrů. Přehled a správa vkladových účtů. Žádost o zřízení a změnu běžného účtu. Žádost o vydání debetní karty. Žádost o podání bankovní reference o vlastní osobě. V rámci funkce Komunikace s bankou lze vyměňovat následující dokumenty: Bankovní záruky. Dokumentární obchody. Finanční analýza. Přehled zastavených pohledávek.

BUSINESS 24 - novinky pro rok 2007 Měnové operace spot, forward, swap (tzv FX obchody). Blokové zadávání FX obchodů. Nové typy příkazů pro FX obchody. Přehled úvěrových linek. Expresní zahraniční platby. Industrializace úvěrového procesu. Databanking – rozhraní pro přímou komunikaci účetního systému a systému banky po internetu bez nutnosti použití webové aplikace.

BUSINESS 24 - Databanking Datové rozhraní umožňující přímou komunikaci účetního software s účtem v bance. Provádění plateb, informace o zůstatku, stahování výpisu bude možné provádět bez nutnosti hlásit se do webové aplikace BUSINESS 24. Nebude nutné importovat transakce do BUSINESS 24. Bezpečnost bude zajištěna použití standardního PKI jako v případě BUSINESS 24. Účetní software na PC s přístupem do internetu Datové rozhraní Internet

SERVIS 24

SERVIS 24 - charakteristika služby SERVIS 24 umožňuje klientům24 hodin denně, 7 dní v týdnu, po celý rok obsluhovat účty prostřednictvím: telefonu - SERVIS 24 Telebanking (modrá linka 844 111 144) internetového prohlížeče - SERVIS 24 Internetbanking (www.servis24.cz) aplikace v mobilním telefonu – SERVIS 24 GSM banking SERVIS 24 je určen: fyzickým osobám občanům – klientům tuzemcům i cizozemcům, starším 15 let fyzickým osobám podnikatelům právnickým osobám SERVIS 24 je veden na smluvním základě – 1 smlouva pro všechny 3 kanály služby S24 agentura Network Media Service 2002 Návratnost vložených investic, opisy jsou determinanty rozvoje dalších služeb pro retailové klienty

SERVIS 24 - bezpečnost Přístup k účtu je zabezpečen jedinečnými identifikačními údaji majitele služby: klientské číslo přístupové heslo pro Telebanking a Internetbanking příp. Bezpečnostní kód bankovní PIN pro GSM Banking (již ve standardu je vyšší typ zabezpečení) autorizační SMS Volitelně prostřednictvím vyšších typů zabezpečení: klientský certifikát Dalšími bezpečnostní prvky: grafická klávesnice možnost kdykoli změnit přístupové heslo, výši limitů, možnost kombinování bezpečnostních prvků zasílání informací o účtu prostřednictvím SMS nebo emailových zpráv zaznamenávání a archivace hovorů s telefonními bankéři agentura Network Media Service 2002 Návratnost vložených investic, opisy jsou determinanty rozvoje dalších služeb pro retailové klienty

SERVIS 24 - vývoj počtu klientů za rok 2006

SERVIS 24 - vývoj počtu transakcí za rok 2006

SERVIS 24 - novinky roku 2006 Elektronické výpisy ve formátu PDF (lze je nastavit i stáhnout přímo ve službě SERVIS 24 Internetbanking) Import dávky jednorázových příkazů k inkasu a kombinované dávky JPI/JPÚ Import dávky JPÚ/JPI z více účtů plátce současně Export datových výpisů pro více účtů současně Přehled hromadně zadaných příkazů (dávky a hromadné příkazy) Nastavení zasílání e-mailů o stavu účtu (zůstatkové e-maily) Možnost zadání zprávy pro příkazce Nové a změněné funkčnosti na Majetkových účtech Služba SERVIS 24 – START (SERVIS 24 bez primárního účtu) agentura Network Media Service 2002 Návratnost vložených investic, opisy jsou determinanty rozvoje dalších služeb pro retailové klienty

SERVIS 24 - novinky pro rok 2007 Zobrazení úvěrů pro právnické osoby a fyzické osoby podnikatele Informace o platebních kartách (debetní i kreditní karty, kartové účty,...) Platby mobilním telefonem (Margento) Zasílání SMS o zůstatku na sporožirovém účtu i neklientům služby SERVIS 24 Dále je plánována optimalizace zátěže systémů při přihlášení do služby SERVIS 24 Internetbanking, která by měla zvýšit dostupnost služby ve špičce (v době, kdy je současně přihlášeno velké množství uživatelů) agentura Network Media Service 2002 Návratnost vložených investic, opisy jsou determinanty rozvoje dalších služeb pro retailové klienty

MultiCash

MultiCash - charakteristika služby Popis systému MultiCash představuje multibankovní systém sloužící k provádění bezhotovostních tuzemských a zahraničních platebních transakcí. Umožňuje přístup 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, po celý rok. Je dostupný v jazyce českém, anglickém a německém. Z jednoho systému je možné spravovat účty v 13 českých bankách. Podpora systému Emailová a telefonická podpora (261 071 900) každý pracovní den 8:00 – 18:00 hod. možnost servisního zásahu v místě instalace Poslední = nejnovější verze programu = ČS je maximálně konkurenceschopná

MultiCash - bezpečnost Přístup do systému Pro přístup do programu je nutné uživatelské jméno a heslo. Uživatel má přístup pouze k vybraným funkcím programu, podle přidělených práv. Protokol o činnosti uživatelů v závislosti na čase. Komunikace, přenos dat Data jsou při přenosu šifrována bezpečnou metodou Triple DES. Před a po uskutečnění přenosu se kontrolují kontrolní součty přenášených dat. Platební příkazy Nutnost podpisu souboru platebních příkazů oprávněnou osobou. Možnost každé osobě nastavit platební limity (denní + limit na platební soubor) Čtyři třídy podpisu E, A, B, N (podle úrovně oprávnění uživatele). Platební limity v MC jsou funkční pro českou i zahraniční měnu.

MultiCash - vývoj počtu klientů za rok 2006

MultiCash - vývoj počtu transakcí za rok 2006

MultiCash - novinky rok 2006 zpřístupnění služby pro klienty pobočkové sítě zavedení doplňkové služby MultiCash WebSign24 rok 2007 uvolnění nové verze MultiCash 3.2 spuštění služby SDS umožňující vzdálenou aktualizaci klientské aplikace nové funkčnosti: - on-line dotaz na stav účtu - informace o stavu zpracování transakcí - avíza k zahraničním platbám - informace o neprovedených inkasních platbách

Elektronické bankovnictví pro firemní klientelu Děkuji za pozornost Milan Vodička Elektronické bankovnictví pro firemní klientelu Česká spořitelna, a.s.