Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Advertisements

Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
ASPE SERVICES Aleš Kučera, DiS..
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Sledování realizace v ASPEONLINE Michal Hlavnička, BSc.
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
7. ročník 2013.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
Řízení nákladů a ceny stavby
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Výkaz výměr Rozpočet Oceňovací podklady
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Plánování a controlling 1
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Propočet: stanovení orientační ceny stavebního objektu a stavby
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Schválením žádosti projekt nekončí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Cena stavebního objektu
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů Vyhláška č. 230/2012 a kontrola stavebních zakázek www.aspe.cz 1

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 www.aspe.cz 2

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 Časté problémy Náročný proces výběrových řízení Selhání průběžných kontrol oproti konečnému auditu Hrozba vracení finančních prostředků z EU Problematika cenového porovnání projektů Získání jednotných přehledů s dalším zpracování dat Nedostatečná přípravná fáze s dopadem na realizaci www.aspe.cz 3

Výběrová řízení - Tender Změny během výstavby Evidence všech změn během výstavby Systém schvalování dodatků Kontrolní nástroje na změnu ceny projektu Porovnání aktuální vs. původní rozpočet Evidence prozatímních položek Finanční plánování dodatků Provoz a údržba Tvorba oceňovacích podkladů Podklady TEV stavby Evidence oprav v průběhu provozu Investiční záměr Vytvoření investičního záměru Souhrnný rozpočet projektu Stanovení investičního plánu Zdroje financování Proces územního rozhodnutí Harmonogram přípravy projektu Dokumentace pro územní rozhodnutí Ocenění rozhodujících objektů stavby Dokumentace stavebního záměru Evidence stavu přípravy projektu DS DSZ ZBV DÚR Realizace stavby Evidence provedených a fakturovaných prací Evidence přijatých faktur Evidence zdrojů financování Sledování průběhu realizace stavby Kontrolní mechanizmy pro zamezení přečerpání rozpočtu Systém věcného schvalování zjišťovacích protokolů a faktur Sledování plánu z hlediska nákladů a zdrojů Evidence uznatelných investic Proces stavebního povolení Dokumentace pro stavební povolení Tvorba a evidence objektové skladby Harmonogram majetkoprávního vypořádání Vytvoření rozhodujících pracovních skupin Ocenění stavby na základě rozhodujících skupin prací Propojení na GIS (geografický inf. systém) Výběrová řízení - Tender Výkaz výměr a rozpočet stavby Investorské ocenění Výběrové řízení na dodavatele stavby a stavební dozor Multikriteriální hodnocení Stanovení harmonogramu stavby (věcný a finanční plán) RS DSP DVZ

metodika tvorby soupisu prací a jeho elektronická podoba XML Vyhláška č.230/2012 zákona 137/2006 sb. metodika tvorby soupisu prací a jeho elektronická podoba XML 5

§12, §13, §14 - Elektronická podoba soupisu prací Datový předpis XC4 je otevřený elektronický formát ve struktuře XML, který odpovídá požadavku Vyhlášky 230, §14, odstavce (1). Volně dostupný Datový předpis XC4 umožňuje transfery dat a jejich zpracování různými softwarovými produkty pro sestavení soupisu prací, pro sestavení nabídkové ceny a tím splňuje požadavek Vyhlášky 230, dle §12, odstavce (1).   Veškeré požadavky na elektronický formát dle §13, odstavce (2) jsou veřejně přístupné na www.xc4.cz, kde je uvedena dokumentace formátu XML obsahující pravidla pro strukturu, obsah a formát údajů, a to: Popis všech údajů položkového soupisu Popis formátu XML položkového soupisu Volně přístupný modul pro sestavení nabídkové ceny Testovací modul pro kontrolu formátu 6

§8 až §10 Předmět vedlejších a ostatních nákladů §2 - Zatřídění Stavební a inženýrské objekty musí být zatříděny dle klasifikace stavebních objektů, a to podle jejich druhu a oboru. ASPE umožňuje zatřídění do JKSO, CPV, CZ-CPA. §8 až §10 Předmět vedlejších a ostatních nákladů V rámci §8 až §10 je nutné dodržovat níže uvedená pravidla při tvorbě soupisu prací. Vedlejší a ostatní náklady se vždy musí uvést v samostatném objektu: například: „000“-„Vedlejší a ostatní náklady“. Soupis prací v tomto objektu bude převážně tvořen položkami skupiny stavebních dílů 0 – Všeobecné konstrukce a práce podle OTSKP-SPK. 8

9

§6 - Soupis prací v rámci §6 je nutné v soupisu prací vyplňovat všechny požadované údaje. V systém Aspe® jsou všechny požadované údaje k dispozici pro vyplnění: a) pořadové číslo položky, b) číselné zatřídění položky včetně označení cenové soustavy (OTSKP-SPK, či jiná cenová soustava), pokud je použita. c) popis položky jednoznačně vymezující druh a kvalitu prací (popis položky dle cenové soustavy, technická specifikace dle cenové soustavy - například dle OTSKP-SPK, případně doplňující popis), d) měrnou jednotku, e) množství v měrné jednotce, f) výkaz výměr k uvedenému množství. 10

11

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 www.aspe.cz 12

Manažerský informační portál Propojení s ekonomikou (Controlling) Tak tohle mi naprosto vyhovuje. Vše na jenom místě. vyřízeno za 5 min.! přehledy za projekty s financováním z EU Dílčí i celkové reporty mám hotové! S klidem, bezchybně a včas Manažerský informační portál Projekty Agendy Ekonomika

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 Obr- úvod MIP www.aspe.cz

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 MIP – detail projektu – Kraj Vysočina www.aspe.cz

Konzultační a poradenská činnosti Projektový a procesní management stavby Kontrolní činnost při realizace stavby pro investory i dodavatele Cenové zrcadlo (rychlé vyhodnocení výběrového řízení) Monitoring staveb spolufinancovaných z ROP Rekvalifikační kurzy, ČKAIT body, odborná školení

Reference projekční firmy 20

Reference stavební firmy 21

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů 21.9.2012 Reference Investorské organizace www.aspe.cz 22