Martin Vildt Moskva a ruské památky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

Vytvořila Beata Duchková
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Zájezd do Paříže.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Kostelec nad Černými lesy
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Podívejte se, jaké to jsou.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
V období švédské nadvlády ( ) existovalo na území Jekatěrinského paláce sídlo švédského velmože — Sarská myza (Сарская мыза), finsky Saari on.
Milánský dóm – Duomo di milano
Rusko Jarmila Kovářová.
Východní Evropa.
zpracovaný v rámci projektu
ŘÍMSKÁ KULTURA Mgr. Jitka Moskvová.
Ruský stát a jeho sjednocení
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Oblast: Zeměpis 9. ročník
Opava.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Plzeň Plzeň.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
RUSKO Jan Vaněk.
Statutární město Opava
Praha Andy Poláková.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Královéhradecký kraj.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Sedm divů světa.
Evropa – Východní Evropa Rusko. Rusko – obecně Rozloha: km 2  největší země Obyvatelstvo: 143 mil. (2002)  nejlidnatější země v Evropě Málo.
PRAHA – MATKA MĚST.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
PETROHRAD Petrohrad je s téměř obyvateli druhé největší město Ruska a z měst nad milión obyvatel je nejsevernější na světě Je kulturním střediskem.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Frenštát pod radhoštěm
BRNO Matěj Pilát
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Martin Vildt Moskva a ruské památky

Moskva základní údaje Je hlavní město ruska Má 11 551 930 (2011) obyvatel Rozloha 1 091 km² Starosta Sergej Sobjanin Má 10 okresů Nadmořská výška 130-253 m. n. m.

Zajímavosti Rudé náměstí Chrám Vasila Blaženého Památník pokořitelů kosmu Televizní věž Ostankino Moskva-City

Rudé náměstí Na listině dědictví UNESCO od roku 1991 Náměstí odděluje Kreml-sídlo králů dnes prezidenta Všechny významné radiální ulice ve městě vycházejí právě z Rudého náměstí Vzniklo v 16.stol

Chrám Vasila Blaženého Chrám byl postaven v letech 1555-1560 na příkaz Ivana Hrozného jako připomínka vítězství nad kazanským chánem Je v UNESCU od roku 1991 Je jeden z 8 samostatných kostelů V roce 1588 byla ke stavbě přistavěna kaple Vasilije Blaženého, která dala celé stavbě její druhé, nyní rozšířenější jméno. Celek byl završen dobudováním zvonice v roce 1670.

Památník pokořitelů kosmu Byl dokončen v roce 1964 Památník je vysoký 107 m Je pokryt titanem Uvnitř celé stavby se nachází muzeum kosmonautiky

Televizní věz Ostankino Výstavba 540 m vysoké věže začala roku 1963 a byla dokončena o pět let později Po svém otevření se stala nejvyšší stavbou světa, tento titul si udržela téměř celé desetiletí Vysílá 120 km daleko

Moskva-City Je to obchodní čtvrt´ Je ve východní části metropole na břehu řeky Moskvy staveniště má rozlohu okolo 100 hektarů Bude napojena na metro Má být dostavěna do roku 2015

Ruské památky Petrohrad Zimní palác

Petrohrad Petrohrad, založený roku 1703 Petrem Velikým, byl v letech 1712–1917 hlavním městem Ruského impéria. Dodnes je kulturním střediskem celého Ruska s mnoha památkami Světového dědictví UNESCO Je to přístav

Zimní palác Byl postaven v letech 1754 až 1762 na pokyn cara Petra I. Velikého. jako zimní sídlo ruských carů První obyvatelkou paláce byla carevna Kateřina Veliká Má 1 057 komnat s bohatou interiérovou výzdobou. Průčelí o délce 230 m zdobí kolosální bílé sloupy a zlacené sochy

Děkuji za pozornost Zdroje : wikipedie a jiné