Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III.2.1.2 Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Postup při přípravě a zpracování projektu pro PRV Benešov u Prahy Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
III Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Přehled preferenčních kritérií
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III Přerov, Hotel Fit

Předmět podopatření:  zajištění občanského vybavení a služeb v obcích do 500 obyvatel v oblasti veřejné správy, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, základní obchodní infrastruktury, tělovýchovy a sportu  zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků a církví a jejich organizací Přerov, Hotel Fit

Záměry: Projekty, které nezakládají veřejnou podporu Záměr a) Občanské vybavení a služby Záměr b) Zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity Projekty, které zakládají veřejnou podporu Záměr c) Občanské vybavení a služby Přerov, Hotel Fit

Vhodný žadatel: Platí pro všechny záměry  Obce a svazky obcí  NNO  Zájmové sdružení právnických osob, pokud jsou členem obce nebo svazky obcí  Církve a jejich organizace Přerov, Hotel Fit

Druh a výše dotace Projekty, které nezakládají veřejnou podporu  přímá nenávratná dotace  Max. výše dotace je 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace - Záměr a) 15 mil. Kč na projekt - Záměr b) 1 mil. Kč na projekt Přerov, Hotel Fit

Projekty, které zakládají veřejnou podporu  přímá nenávratná dotace RegionMalé podnikyStřední podnikyVelké podniky Střední Morava60% 50% 40% Přerov, Hotel Fit

Způsobilé výdaje:  Výdaje na projektovou a technickou dokumentaci a výdaje na nákup nemovitostí jsou způsobilé od pouze u záměrů a), b)  Ostatní výdaje jsou způsobilé od zaregistrování Žádosti o dotaci na RO SZIF Přerov, Hotel Fit

Typy způsobilých výdajů: Záměr a) a c)  Stavební obnova, nová výstavba budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti: školství, sociálních služeb a péče o děti  Stavební obnova, nová výstavba budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení k zajištění občanského vybavení pro veřejnou správu a budov hasičských zbrojnic  stavební obnova nebo nová výstavba sítí technické infrastruktury a infrastruktura pro připojení k internetu  nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software  projektová a technická dokumentace  DPH v případě, že žadatelem je neplátce DPH  nákup pozemků a staveb v souvislosti s projektem Přerov, Hotel Fit

Záměr b)  investice na pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní, environmentální, kulturní a církevní aktivity  nákup hardware a software souvisejících s projektem  projektová a technická dokumentace  DPH v případě, že žadatelem je neplátce DPH  nákup pozemků a staveb v souvislosti s projektem Pozn:  V pravidlech PRV uveden číselník kódů a limity pro některé kódy  Formy financování: Bezhotovostní platba, hotovostní platba a věcné plnění Přerov, Hotel Fit

Věcné plnění (dobrovolná práce)  Forma financování věcným plněním je možná pouze u záměru a) a lze do něj zahrnout pouze stavební práce dle katalogu stavebních prací RTS, a.s., Brno Výdaje, které nejsou způsobilé  nákup použitého zařízení  nákup mobilních dopravních prostředků určených k přepravě osob Přerov, Hotel Fit

Přijatelnost projektu:  Projekt musí být realizován na území České republiky v obci do 500 obyvatel  Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou  Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace  Projekt musí splňovat účel a rozsah opatření  Projekt, na který je požadováno 90 % dotace musí být realizován ve veřejném zájmu Přerov, Hotel Fit

Další podmínky:  Lhůta vázanosti projektu na účel je 5 let od podpisu Dohody  Příjemce dotace zajistí vykazování údajů potřebných pro monitoring projektu po jeho realizaci po dobu vázanosti projektu na účel  Žadatel nečerpá finanční prostředky na stejné výdaje z jiných dotačních titulů  Při tvorbě nových pracovních míst je žadatel povinen dodržet lhůty dle pravidel PRV  … Přerov, Hotel Fit

Žádost o dotaci  má pevně stanovenou formu  nedílnou součástí Žádosti o dotaci jsou povinné a nepovinné přílohy dle pravidel PRV (některé mají závaznou podobu)  podává se na příslušný Regionální odbor SZIF v příslušných termínech dle výzev PRV Přerov, Hotel Fit

Příklady povinných příloh  Projekt dle závazné osnovy  Čestné prohlášení  Katastrální mapa s vyznačením místa realizace projektu  Pravomocné a platné stavební povolení  Technická dokumentace  ….  Povinné přílohy se předkládají dále při podpisu dohody a při Žádosti o proplacení Přerov, Hotel Fit

Preferenční kritéria  Preferenční kritéria jsou závazná a jakékoli nesplnění podmínek preferenčních kritérií nebo předložení nepravdivých či neúplných údajů pro hodnocení preferenčních kritérií se posuzuje jako nedodržení podmínek dotace Přerov, Hotel Fit

Projekt je vybrán k podpoře  Dohoda o poskytnutí dotace v rámci Programu rozvoje venkova  Provádění změn  Zadávání zakázek  Žádost o proplacení výdajů Přerov, Hotel Fit

Děkuji za pozornost. Gabriela Olivová, Dis Přerov, Hotel Fit