Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
Podpora meziobecní spolupráce
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Perspektivy rozvoje spolupráce v příhraničním regionu Ostrava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Závěrečná konference projektu
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"

Evropské seskupení pro územní spolupráci Podpora výstavby nízkoenergetických a pasívních staveb pro potřeby obcí a měst na území MSK a Opolského a Slezského vojvodství Název projektu

Evropské seskupení pro územní spolupráci Partneři projektu •Institut nízkoenergetických staveb, o. s. Nezisková organizace, zabývající se propagací výstavby nízkoenergetických a pasívních staveb. Poskytuje informace z oblasti legislativy, týkající se projektové přípravy a realizace staveb. •Nabídka účasti v projektu vhodným subjektům z území MSK, Opolského a Slezského vojvodství

Evropské seskupení pro územní spolupráci Základní informace o projektu •Teritoriální vymezení : Moravskoslezský kraj (ČR) Opolské vojvodství (PL) Slezské vojvodství (PL) •Doba trvání : 24 měsíců •Předpokládané zahájení : 06 / 2012 •Předpokládané ukončení : 05 / 2014 •Odhadované náklady : cca 160 tis. €

Evropské seskupení pro územní spolupráci Proč nízkoenergetické stavby? Požadavky evropské legislativy •nová směrnice Ev. parlamentu a rady 2010/31/EU o energetické náročnosti budov ze dne 19. května 2010 •požadavek, aby do 31. prosince 2020 všechny nové budovy byly budovami s „téměř nulovou spotřebou energie“, v případě budov užívaných a vlastněných veřejnou správou se termín zkracuje do roku 2018 Vize rozvoje 20 / 20 / 20 •společně snížit do roku 2020 celkové emise skleníkových plynů alespoň o 20 %, •společně zvýšily energetickou účinnost do roku 2020 o 20 %, •společně zvýšily podíl energie z OZE do roku 2020 na 20 %.

Evropské seskupení pro územní spolupráci Záměr projektu •Vytvoření poradenského místa v oblasti projektové a realizační činnost, zaměřeného na nízkoenergetické a pasivní stavby •Vytvoření databáze subjektů, schopných poskytovat své služby na vlastním území i na území sousedního státu •Zvýšení intenzity přeshraniční spolupráce v oblasti: malého a středního podnikání samosprávy

Evropské seskupení pro územní spolupráci Specifické cíle projektu • Vytvoření kontaktního místa pro získávání aktuálních informací z oblasti MSP a samosprávy • Zvýšení intenzity vzájemného sdílení informací v rámci CBC mezi oblastmi samosprávy a MSP v daných územních celcích • Zvýšení informovanosti občanů o nově nastupujících trendech v oblasti nízkoenergetického stavitelství

Evropské seskupení pro územní spolupráci Aktivity projektu •Úvodní konference •Představení záměrů projektu cílovým skupinám. •Seznámení s východisky a možnostmi, které projekt v rámci CBC přinese •Analýza potřeb cílové skupiny •Formou řízeného rozvoru s vybranými subjekty bude proveden sběr relevantních dat vztahujících se k problematice řešené projektem. •Předpokladem je poskytnout klientům klíčové informace z dané problematiky. •Vytvoření databáze kontaktů •Bude sloužit pro zájemce z řad realizačních firem pro navázání kontaktů se zástupci samosprávy. •Rovněž je plánováno i využití opačným směrem, tj. pro orientaci zástupců samosprávy a široké laické veřejnosti v oblasti realizace nízkoenergetických objektů.

Evropské seskupení pro územní spolupráci Aktivity projektu •Organizování seminářů •Předání a sdílení aktuálních informací z oblasti projektování, výstavby, provozování, financování nízkoenergetických objektů. •Seznámení s obdobnými projekty a zkušenostmi z členských zemí EU. •Konzultační činnost pro cílovou skupinu •Konkrétní technické konzultace, vztahující se k případným připraveným projektům klientů. •Poradenství spočívající v řešení problematiky oblasti výstavby nízkoenergetických objektů.

Evropské seskupení pro územní spolupráci Předpokládané náklady projektu Položkačástka € v % •Personální náklady € 36,26 % •Provozní náklady € 21,36 % •Cestovní náklady € 6,15 % •Náklady na publicitu € 8,48 % •Externí služby € 24,59 % •Investice € 3,15 % celkem € 100,00 %

Evropské seskupení pro územní spolupráci Publicita •vytvoření webové prezentace •informační panel trvale umístěn v prostorách konzultačního místa •tiskové zprávy •videoshoty na veřejně přístupném serveru

Evropské seskupení pro územní spolupráci Doufám, že Vás to zaujalo více než tohoto posluchače. Děkuji za pozornost Kontakt Ing. Ivan Strachoň tel.: