PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s okny.
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
programové vybavení počítače
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA (PG)
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Malování – popis programu
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Práce s operačním systémem
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní pojmy v informatice –II.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
M ALOVÁNÍ Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/10.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Orientace na pracovní ploše počítače
Spuštění programu ve windows
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
WORDPAD Textový dokument.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MS WORD 2010 – úvod do programu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Pracovní prostředí počítače
Informační a komunikační technologie
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
(nabídka kreslících nástrojů)
Malování - uložení a otevření obrázku
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Transkript prezentace:

PROSTŘEDÍ POČÍTAČE

ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast

SPOUŠTĚNÍ APLIKACÍ NABÍDKA START

Počítač obsahuje spoustu programů (aplikací), které za vás pracují, poskytují zábavu i ponaučení. Musíte je ale umět spustit, ukončit a zavřít. Nejčastěji najdete aplikace v nabídce START. Vyzkoušejte spustit aplikaci malování…. Další možností je otvírání aplikací přes ikony na pracovní ploše.

ÚKOLY:  SPUSTĚNÍ APLIKACI MALOVÁNÍ. NAMALUJTE JEDNODUCHÝ OBRÁZEK OD RUKY (ČMÁRANICI, AUTO, KVĚTINU, SVŮJ PODPIS, DŮM ATD.)  SPUŠTĚNÍ APLIKACE WordPad. NAPIŠTE NÁZVY JÍDEL, KTERÁ MÁTE RÁDI (POUŽÍVEJTE MEZERNÍK, ENTER, BEKSPACE)  SPOUŠTĚNÍ APLIKACE KLAKULAČKA. VYPOČÍTEJTE: 7*11*13= 1111*1111= 1:99= co znamenají tlačítka C, zpět, co vypočítáte pomocí tlačítka 1/x (zadejte čísla 2, 10, 100, 3) a zmáčkni 1/x  NYNÍ MÁTE SPUŠTĚNY TŘI APLIKACE PŘEPÍNEJTE MEZI NIMI, POSTUPNĚ APLIKACE UKONČETE.

OKNA APLIKACÍ

ukončení aplikace ovládání velikosti okna panel nabídek panel nástrojů

DIALOGOVÉ OKNO

Když nám chce počítač něco důležitého sdělit nebo se něco zeptat, zobrazí se dialogové okno. Vždy pozorně čtěte jakou akci provedete. Na co se ptá počítač v tomto případě?