minimalizace pomocí Karnaughovy mapy, hystereze

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení výtahu po AS-i sběrnici
Advertisements

EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Úloha č. 8: Logické obvody - využití
PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami.
Digitální učební materiál
Výkonové vypínače vn a vvn
Přístroje pro bezpečnostní funkce
Radiofrekvenční řízení budov
S R - klopný obvod.
Ovládání budov 3. Sběrnicový systém INELS – komponenty instalované v budově mimo rozvaděč – část první Josef Bardoň Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova.
Radiofrekvenční řízení budov
Přístroje nízkého napětí
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Bistabilní klopný obvod RS, asynchronní
Video detektory pohybu
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
EDC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Automatizační technika Programovatelné automaty – technické vybavení (EL52) Ing. Zuzana.
Tato prezentace byla vytvořena
Vytápění Regulace ve vytápění
Pasivní (parametrické) snímače
Jištění a spínání motorů
DOMINTELL.
Světelná technika Automatizace světla.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC LOGO! Siemens - funkce.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Zabezpečovací technika 3. Detektor rozbití skla a kouře
Tato prezentace byla vytvořena
Mo.13: Elektrické přístroje pro regulaci – stykače, kontroléry, přepojovače. Zajišťují zapínání a vypínání požadovaných obvodů bez jakýchkoliv rušivých.
Elektrický ohřev vody Teplo 1 Elektrický ohřev vody Ing. Jaroslav Bernkopf.
Inteligentní instalace
Ovládací jednotka zkušební stanice NC108
Světelná technika Automatizace světla.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
Spouštění plynového hořáku spouštění i odstavování z bezpečnostních důvodů poměrně komplikované nebezpečí výbuchu, např. při úniku plynu, předčasném zapálení,
Úloha č. 4 Ovládání motoru pomocí detekce zvuku a ultrazvuku Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Vzorová úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Roletová jednotka.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti AUTOMOBILOVÁ MECHATRONIKA 2.cvičení SMAD Ing. Gunnar Künzel.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické ohřívače vody.
PLC Sekvenční logika. RS Klopný obvod (paměť)  Přivedením log. 0 na vstup S (set) se nastaví Q = 1  Q zůstane 1 i po změně vstupu S na log.1 (pamatuje.
2 MOŽNOSTI AKTUALNÍ NABÍDKAPROBLÉM Ovládání odsavače přes varnou desku Propojení není automatické Propojení odsavače a varné desky s omezenými funkcemi.
1 RPS SW Department | 6/14/2005 | © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal.
Radiofrekvenční řízení budov
Světelná technika Automatizace světla.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tato prezentace byla vytvořena
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_ Co je snímač
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
AUTOMATICKÉ ZAPÍNANÍ SVĚTEL MOTOROVOVÉHO VOZIDLA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Radiofrekvenční řízení budov
Elektrické točivé stroje
Radiofrekvenční řízení budov
Provedení motorového vývodu
Ostatní přístroje nízkého napětí
Spínací přístroje vysokého a velmi vysokého napětí I.
Musíme… a nebo „Musíme“?
Transkript prezentace:

minimalizace pomocí Karnaughovy mapy, hystereze 6AA – automatizace 3.cvičení Logické obvody minimalizace pomocí Karnaughovy mapy, hystereze

Řízení teploty ve skleníku Popis úlohy Skleník je vybaven otevíracími okny, která jsou ovládána najednou jedním signálem – „0“ zavřít, „1“ otevřít. Dále je vybaven žaluziemi s ovládáním lamel – „0“ zatemnit (sklopit), „1“ odtemnit (postavit). Uvnitř skleníku je měřena teplota, výstup snímače je „0“ správná nebo nízká teplota, „1“ vysoká teplota. U skleníku je připevněn venkovní snímač intenzity slunečního svitu, jeho výstup je – „0“ vysoká intenzita, „1“ nízká intenzita. Zadání 1 Realizujte řízení teploty ve skleníku na základě těchto podmínek. Je-li teplota ve skleníku vysoká, jsou otevřena okna, je-li teplota nízká, jsou okna zavřena. Je-li intenzita slunečního svitu vysoká, musí být žaluzie zatemněny a opačně.

tabulka Teplota intenzita okno žaluzie 1

Skleník Zadání 2 Doplňte úlohu o tyto podmínky: teplota musí být vysoká minimálně 15 minut, žaluzie je možné odtemňovat nejdříve 10 minut od zatemnění, otevírání okna trvá 1 minutu.

Řízení teploty ve skleníku se zavlažováním Popis úlohy Jako předešlá. Ve skleníku je namontováno elektricky ovládané zavlažování se sledováním vlhkosti půdy „1" nízká vlhkost, „0" správná vlhkost. Zadání 1 Rozšiřte úlohu o spouštění zavlažování každý den v 22:00 na 10 minut pokud je vlhkost půdy nižší než předepsaná hodnota.

Ovládání závory na vjezdu do areálu Popis úlohy Vjezd motorových vozidel do areálu je řešen elektricky ovládanou závorou. Závora se smí otevřít v případě, že řidič vozidla přiloží ke čtečce karet platnou kartu a je detekována přítomnost vozidla. Přítomnost vozidla je detekována snímačem přítomnosti. Zavření závory je možné pouze v případě, že vozidlo nestojí pod závorou. Tato skutečnost je detekována optickou závorou umístněnou pod mechanickou závorou. Z bezpečnostních důvodů musí být možné závoru otevřít ovládacím tlačítkem z vrátnice.

Zadání Realizujte ovládání závory dle popisu úlohy při dodržení těchto parametrů: Ovládání si pamatuje detekovanou kartu po dobu 30s nebo do otevření závory. Doba otevírání/zavírání závory je 10s. Závora se v žádném případě nesmí zavřít, je-li detekována přítomnost předmětu pod závorou.

Elektrický ohřev teplé vody Popis úlohy Voda v zásobníkovém ohřívači (bojleru) je ohřívána elektrickým topným tělesem. Topné těleso se ovládá logickým vstupem - "0" - vypnuto, "1" - zapnuto. Teplota vody je snímána snímačem s logickým výstupem - "0" nízká / "1" požadovaná. Dále je snímán tlak vody.

Osvětlení chodby s přepínači Popis úlohy Chodba je osvětlena zářivkami, rozsvícení nebo zhasnutí se provádí několika vypínači tak, že při přepnutí kteréhokoliv vypínače dojde ke změně (rozsvícení/zhasnutí). Zadání Realizujte ovládání světla pro libovolný počet vypínačů.

Osvětlení chodby s omezeními Popis úlohy Chodba je osvětlena zářivkami, rozsvícení nebo zhasnutí se provádí několika vypínači tak, že při přepnutí kteréhokoliv vypínače dojde ke změně (rozsvícení/zhasnutí). Aby bylo zabráněno zbytečnému svícení, světlo samo zhasne, když: a) po uplynutí maximální doby b) není-li na chodbě detekován pohyb c) je-li intenzita venkovního světla vyšší jak