Aneb do každé skupinky jedno nové dítě. Toto je cesta, kterou Petr přišel k Ježíši: (J 1,35-42)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRATEGIE VIZE Kam chceme dojít? Kde jsme? Co umíme?
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Anketa a testování pitné vody
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Téma 3 ODM, analýza prutové soustavy, řešení nosníků
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Takto vypadá náš spokojený zákazník:. Jméno: Petr Št ě pánek Datum narození: Místo narození: Valtice V ě k: 19 P ř ezdívka: Št ě pi Funkce:
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě v praxi
DOSPĚLÍ NA CESTĚ Lucie Myšková Vzdělávací trajektorie
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Rodičovská schůze GKL. Mgr. Pavel Máj Vzdělání SPGŠ, specializace předškolní a mimoškolní pedagogika a TV FTVS – UK, specializace golf Člen PGAC od 2012.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Očísluj dopisy násobky čísla 2
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Zábavná matematika.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Rozmarýn.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Spokojené Díly o.s. Členská schůze Agenda Hodnocení komunitních aktivit na Dílech Členové našeho sdružení Plán akcí pro rok 2008 Rozpočet sdružení.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SUŠMÁNIE aneb všechny barvy SUŠ. SUŠMÁNIE Poděkování:
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
Aneb jak snadno nás ego a rozum ošálí.. Tento test prý před lety dávali lidem v Americe. Malé děti většinou odpověděli správně. Dospělí většinou zcela.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Jak pozvat lidi, aby přišli na EXIT klub? Pozvání lidí pozvání je jeden z nejnáročnějších úkolůpozvání je jeden z nejnáročnějších úkolů začátky jsou.
Krátce z historie Nejprve se na vyvýšených místech zapalovaly velké ohně na ochranu před zlými duchy a démony. Teprve později se začala pálit smolná košťata,
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_22 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Základní škola a Odborná škola Zbůch, V Sídlišti 349, Mgr. Milena Peteříková Konference projektu 11. listopadu 2009 Studijní a vědecká knihovna,
Výstupy z Úvodního semináře
Autoevaluační nástroje na naší škole
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Tříleté zkušenosti se zapojením do paliativní péče v rámci psychické podpory pacientů i rodinných příslušníků Mgr. Milena Malá, Zdravotní klaun, o. p.
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
PS KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ MILAN CHALUPA ZŠ O.-PORUBA, J. ŠOUPALA 1609, P.O.
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Czech club in Birmingham
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Časová osa, periodizace dějin
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Š A B L O N Y II.
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
Transkript prezentace:

aneb do každé skupinky jedno nové dítě

Toto je cesta, kterou Petr přišel k Ježíši: (J 1,35-42)

Toto je cesta, jak se dostal k Ježíši Natanael: (J 1,43-49)

Toto je cesta, jak uvěřili v Ježíše mnozí ze Samaritánů : (J 4, )

Vítejte i vy při … Velkém tøesku

Jak na to… Máme více dětí Děti zvou kamarády •S•Skoro vůbec je k tomu nepovzbuzujeme •S•Skoro vůbec nerosteme •N•Nepovzbuzujeme se k tomu ani navzájem mezi sebou •N•Nemáme v tom moc zkušeností ani materiálů Ohledně oslovování nových dětí vypadá většina našeho úsilí takto:

Zkusme to změnit! Skládanka vize Velkého třesku je složena z těchto kostiček: 1 nové dítě do každé skupinky Cílem je 50 nových d ě tí v našich klubech

Zkusme to změnit! Skládanka vize Velkého třesku je složena z těchto kostiček: 1 nové dítě do každé skupinky Zapojení a podpora rodi čů

Chceme se do toho pustit! Skládanka vize Velkého třesku je složena z těchto kostiček: 1 nové dítě do každé skupinky Vedoucí mají nejv ě tší vliv na udržení d ě tí v klubu

Chceme se do toho pustit! Skládanka vize Velkého třesku je složena z těchto kostiček: 1 nové dítě do každé skupinky D ě ti tomu nau č it, ne jen to stále nechávat na nich a ř íkat, aby zvaly

Vedoucí se starají o nové d ě ti Rodi č e pomáhají s dovozem nových d ě tí Průběh Velkého třesku Týden Velkého tøesku 23. – 30. dubna 2007 Podpora a vyrozum ě ní vedoucích a rodi čů D ě ti se ve skupinkách modlí a zvou kamarády

Podpora a vyrozumění vedoucích a rodičů •Školení hlavních vedoucích klubů •Materiály ke stažení a vytištění na webu •Karta OTVOR k zapojení dětí ve skupinkách •Společné nápady na týden Velkého třesku zveřejňovat na webu •Přemýšlet na schůzkách vedoucích o zapojení rodičů •Informovat sborové rodiče

Nástroje pro vedoucí & děti •Využít lekcí na společné části –týden vyrozumění dětí, co je to VT –týden dokončení karty OTVOR –týden Velkého třesku •Použití pomůcky OTVOR –karta OTVOR do každé skupinky –seznámit rodiče s VT i s kartou OTVOR (dopisem, schůzkou apod.)

Časový plán Velkého třesku (po týdnech) Velký třesk děti za pomoci rodičů přivádí pozvané děti na klub Dokončení pomůcky OTVOR s dětmi na klubu + schůzka s rodiči (dopis) Příprava dětí na klubu - seznámit s kartou OTVOR + lekce na spol. části Zpětná vazba do ústředí Awany ČR Propagace & školení - schůzky vedoucích

Závěr •Vyvrcholení čtyřtýdenní akce školení a komunikování v klubech •je počátkem mnoha týdnů, kdy budou přicházet do Awany pozvané děti a bude třeba se o ně postarat