Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: 19.3.2012 Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Matematika a její aplikace
Advertisements

E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Německo září – 4. října.
Návštěva průmyslové školy v Písku Exkurze na SPŠ v Písku.
MALOVÁNÍ TAŠEK PRO MIKULÁŠE s paní Křehnáčovou, Ateliér Kousek
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Statistika her v 8.ročnících Ondřej Bělošek, Filip Kubeš, Lukáš Váverka.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
Matematika a její aplikace
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Prevence úrazu ve škole VY_32_INOVACE_17 Sada 8
Čistička odpadních vod
Čistička odpadních vod
Modrá je dobrá ANEB jak je to s vodou v našem m ě st ě Projekt 3. třída Základní škola Bohušovice nad Ohří.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
Čističky odpadních vod ČOV
SPŠ PÍSEK. Přijetí ve škole Přišli jsme hlavním vchodem. U hlavního vchodu nás uvítali starší žáci. Dali nám program dne a vyrazili jsme na prohlídku.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Exkurze RUDi Tábor.  Byli jsme na exkurzi ve firmě Rudi.Hned na začátku exkurze nás přivítal majitel Daniel Růžička.Šli jsme do první místnosti, kde.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Matematika a její aplikace
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Ahoj všichni, kdybyste se někdy dostali do blízkosti Kyjova, zajeďte se podívat na tento areál. Je to nově postaveno v roce mlýn s expozicí, restaurace,
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Pohyby Země VY_32_INOVACE_02 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta 1 VY_42_INOVACE_12 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Temelín. Dne osmá a devátá třída ze školy B. Bolzána navštívila jadernou elektrárnu Temelín. Přivítali nás v informačním centu, kde jsme so.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dvojí zápor VY_22_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Medvědi ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice nad Mohelkou
Orlík. Příjezd  Dnes jsme se vydali na exkurzy do vodní elektrárny Orlík.  Moc hezky nás přivítal bývalý zaměstnanec, který provází návštěvy.
Výpočet úroku. Paní Nováková si na dobu 9 měsíců uložila do banky Kč na termínovaný vklad při úrokové míře 4,5% p.a.  A) vypočítej, kolik Kč úroku.
Zhoršená kvalita následujících fotografií je ovlivněna počasím, mlhou a poté deštěm!
OBZORY Tato prezentace vy Vás měla seznámit s levely ze hry ENVIGAME.
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Matematika a její aplikace
Svalová soustava – kvíz VY_52_INOVACE_18 Sada 1
HNED CO JSME PŘIŠLI, PŘIVÍTAL NÁS PAN ŘEDITEL MARCEL GAUSE.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace na I. stupni ZŠ Násobky VY_42_INOVACE_32 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Matematika a její aplikace
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Počítání s penězi do VY_32_INOVACE_04 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – pohyb 1 VY_42_INOVACE_25 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – soustava rovnic 6 VY_42_INOVACE_36 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Topografický náčrt 1. část VY_32_INOVACE_01 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – soustava rovnic 1 VY_42_INOVACE_31 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
OŘÍŠKY2 Výuka pro druhý stupeň. Knedlíky Paní Nováková uvařila na oběd knedlíky. Dva snědla ona, čtyři snědl pan Novák. Každé z jejich tří dětí snědlo.
Tereza Pecánková.
Holandsko 2015 Klára Balínová. Madurodam.
Po příjezdu do rekreačního střediska Máj jsme si vybalily a zabydlely jsme se v chatkách. Vypracoval : Jiří Javůrek.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_03_.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Odpadní voda ČOV Praha Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
Slovní úlohy o pohybu postup na konkrétním příkladu
Moje vlast, moje bydliště Praotec Čech - opakování VY_32_INOVACE_12
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Medvíďata Hodkovice nad mohelkou
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Transkript prezentace:

Exkurze do ČOV Vypracoval: Vojtěch Hnilica, 7.C Datum: Organizátor: Mgr. Jitka Režňáková Doprovod: Mgr. Pavlína Hebnarová, Mgr. Vladimír Balajka Třídy: 7.B, 7.C

Dne se třídy 7.B a 7.C šli podívat do čističky odpadních vod. Odjížděli jsme v 11:55 h a za pět minut jsme byli na místě. Po příjezdu nás u ČOV přivítal pan Jiří Kyněra. Vysvětloval nám, kolik m³ proteče za rok ČOV. Dále pak vyvrátil fakt nějakých lidí (i já jsem si to myslel), že Kyjovka teče špinavá s výkaly a bůhvíčím do ČOV a teče odtamtud čistá. Není to tak. V Kyjově je městská kanalizace. Každá část městské kanalizace je navedena do ČOV. Do ČOV v Kyjově přitéká také z obcí Bukovany, Strážovice, Sobůlky a Věteřova. Některá domácnost má i septik. Tam na požádání musí přijet auto a výkaly odsát. Pak jsme se šli podívat na,,kartáče“. Tam se voda filtruje. Hloubka činí 5 m. Poté jsme se šli podívat na,,járek“, který vede z ČOV. Je úplně pročištěný. Po prohlížení,,járku“ se šli obě třídy podívat na,,velín“. Tam jsou dva druhy zaznamenávání. Jedno zastaralé a jedno moderní. To zastaralé je tabulka, to moderní je počítač. Dva počítače. Mně se tato exkurze líbila.

ČOV -,,kartáče“ neboli filtr