O H R A D A u Bílovce PIAP veřejně přístupný internet V í t e j t e.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Advertisements

Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
O H R A D A Vítejte na setkání vedení města Bílovce s Vámi 2. února 2012.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_08_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Informatika - prezentace
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
WiFi fenomén bezdrátových sítí
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Komerční využití systému ISDS
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Vzdělávání v eGon Centru ORP Boskovice. Plán 1. dne školení: 1. Úvodní informace 2. Základní předpoklady práce s PC na MěÚ 3. Práce se složkami, soubory,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
INTERNET Možnosti připojení.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Možnosti připojení k internetu
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Šablona 32 VY_32_INOVACE_038.ICT.34
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

O H R A D A u Bílovce PIAP veřejně přístupný internet V í t e j t e

Co je to PIAP:  public internet access point  místo s veřejně přístupným internetem  zdarma – 9 lokalit  (Bílovec, Výškovice, Ohrada, Stará Ves, Lubojaty, Slatina, Těškovice, Tísek, Bítov)

Pro koho je PIAP určen:  pro širokou veřejnost (starší 10 let)  děti do 10 let – doprovod starší 18 let  nová možnost pro nezaměstnané  a to vše ZDARMA

ZDARMA ??? A kdo to zaplatí ?  Náklady činily 11,287 milionů Kč  EU - Evropský fond regionálního rozvoje  8,465 milionů Kč = 75%  Moravskoslezský kraj  1,129 milionů Kč = 10%  stát – Česká republika  1,129 milionů Kč = 10%  Město Bílovec  564 tisíc Kč = jen 5% celé částky

Provozní doba PIAP Ohrada  pondělí 18:00 – 19:00 hod.  čtvrtek 18:00 – 19:00 hod.  spoluobčané Ohrady  kdykoliv dle dohody s pracovníkem PIAPu

Co musí udělat uživatel  před vstupem k PIAP místu:  vyzvednutí klíče a zaevidování se  datum, jméno a příjmení, podpis  seznámit se s provozním řádem  po ukončení práce s PC  vypnutí počítače  odevzdání klíče pracovníkovi

Co uživatel NESMÍ !!!  využívat PIAP bez zaevidování se  prohlížet stránky s pornografickým nebo národnostně urážlivým obsahem  kouřit a konzumovat jídlo u PIAPu  ukrást PC a jeho náležitosti 

K čemu slouží PIAP  přečtení elektronické pošty  brouzdání po internetu  (možnosti a praktické ukázky internetu)  ukládání příloh nebo dokumentů na USB disk (flash disk)

Hotspot  oblast s možností bezdrátového připojení domácností – za poplatek  poplatek, rychlost, provozovatel  informace zatím nejsou známy – budou zveřejněny v „Ohradském Zpravodaji“  dnes-provozovatelé internetu na Ohradě  Kyklop, O2 (ADSL) – pevná linka

Kurz práce na počítači  určeno pro úplné laiky a začátečníky  zdarma  datum kdy bude kurz uskutečněn, bude dohodnut podle počtu přihlášených  Náplň kurzu:  obsluha PC (základní znalosti)  začínáme pracovat s internetem

Děkuji za pozornost  budou následovat praktické ukázky, co vše lze na internetu nalézt  dotazy