. 1. část Pradědova galerie - Jiříkov Galerie se rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Od zatopeného hadcového lomu ke Skalce pod Kaní horou
Egypt Pyramidy.
GASTRO VEČERY VE VARNĚ Galerie Obrazů z cest Salon restaurace Varna.
Matematika a její aplikace
Arabská říše Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Reims Cathedral Remeš, francouzsky Reims je město ležící v samotném srdci vinařského kraje Champagne, asi 150 kilometrů severovýchodně od hlavního města.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Kostel sv. Petra a Pavla v Úštěku. Historie Na místě stál původně dřevěný kostelík sv. Michala ze 14. stol. Nynější děkanský kostel byl vystavěn jezuity.
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
Egyptští bohové Najdi si dvojici, která má jiného boha než ty.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Whale shark (žralok obrovský).
Opakování Středověk se dělil na tři období – napiš která.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Poslední ráje na zemi Krásných míst, která si lze užívat o samotě, je stále míň N NN Na planetě Zemi závratnou rychlostí ubývá míst, která člověk nepřetvořil.
T ATO PREZENTACE JE HRAZENA Z PROJEKTU : Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
III/2 XV A
EGYPT.
Nejlákavější kulturní památka
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Planety.
                                                                         Egyptské pyramidy                                                                                 
Egyptské pyramidy.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Byzantská říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Egyptské pyramidy.
Číslo: VY_32_INOVACE_26_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Terakotová.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Egyptské pyramidy Co to vlastně je….
HOD KLADIVEM.
Egyptské pyramidy.
Česká Republika a její kraje
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Sloni.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_05 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
SOCHA SVATÉHO VÁCLAVA.
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Druh učebního materiálu
Mikronésie.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
Blízký východ ve starověku 2
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Královské město Rakovník
SVÉDSKO 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Transkript prezentace:

. 1. část

Pradědova galerie - Jiříkov Galerie se rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat a hlavně chloubu řezbáře Halouzky - betlém v životní velikosti, který již čítá 138 soch a váží 20 tun. Nechybí zde ani slon či velbloud v životní velikosti. Betlém byl rovněž vystaven u příležitosti světového kongresu betlemářů v Hradci Králové, kde byl oceněn titulem Největší betlém na světě. Dominantou celé galerie je socha vládce jesenických hor - děda Praděda, která se tyčí do výše 10,4 m a váží okolo 15 tun. Po ní je také galerie pojmenována. Za třetí unikát v galerii řezbář Halouzka považuje obří dřevěný obraz Děda Praděda a jeho říše, který původně stál v kamenné rozhledně na vrcholku Pradědu. Ta byla i s obrazem zničena. Obraz je vyřezán ze čtyřiadvaceti lipových kmenů, měří 2,2 m x 5x5 m a naleznete ho v jedné ze zastřešených částí expozice. Všechny tři zmíněné dominanty jsou zapsány do české Guinessovy knihy rekordů. Po domluvě je možná prohlídka s výkladem k jednotlivým sochám včetně předvedení řezbářské práce.

Prezentace č. 114

.