Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mikronésie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mikronésie."— Transkript prezentace:

1 Mikronésie

2 Historie Během druhé světové války zde byla umístěna větší část japonské flotily. V roce 1944 během operace Hailstone byly japonské síly zničeny. 10. května 1979 se čtyři oblasti Poručnického území Tichomořské ostrovy spojily a vytvořily současný státní celek. V roce 1986 uzavřela federace dohodu o volném přidružení k USA, která měnila dosavadní status v oblasti Mikronéské bezpečnosti z poručnictví na nezávislost.

3 Rozloha Mikronésie se rozkládá na většině ostrovů (vesměs korálových) v souostroví Karolín. Tvoří ji 607 ostrovů roztroušených v oblasti skoro 3 tisíc kilometrů. Mají plochý povrch a nepatrně vyčnívající nad úroveň mořské hladiny. Přesto nejvyšší hora Totolom měří 791 m. Hlavní město je Palikir na ostrově Pohnpei.

4 Rozloha obrázky

5 Vlajka a znak

6 Obyvatelstvo Největší města Veno – 18 000 obyvatel
Kitti – obyvatel Tol – obyvatel Madolenihmv – obyvatel Kolonia – obyvatel Lelu – obyvatel Nett – obyvatel Palikir – obyvatel (hlavní město)

7 Federativní státy Mikronésie jsou federativní republikou skládající se ze čtyř spolkových států:
Yap: rozloha 118 km² , obyvatel Chuuk:rozloha127 km² , obyvatel Pohnpei:rozloha346 km² , obyvatel Kosrae:rozloha 110 km² ,7 686 obyvatel

8

9

10 Obrázky hlavního města Palikir

11 zvířata


Stáhnout ppt "Mikronésie."

Podobné prezentace


Reklamy Google