Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Statutární město Ostrava
Statutární město Mladá Boleslav
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
PREZENTACE PRO VLASTNÍKY DOTČENÝCH A SOUSEDNÍCH POZEMKŮ
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Nový městský stadion Vítkovice Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Statutární město Ostrava
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Cyklistická stezka Jeseník - Bobrovník
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
MĚSTO VARNSDORF INVESTIČNÍ AKCE ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY.
Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
„TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA V BÝVALÝCH KASÁRNÁCH KPT
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Obnova koupaliště města Letohrad – IV. ETAPA
OPRAVA PLAVECKÉHO STADIONU
Transkript prezentace:

Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor Město Chomutov Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor

Vznik města počátky města sahají do 10. - 11. stol. nejstarší zmínka o městě – 1252 královské město – 1605 centrum města je památkovou zónou výstavba sídlišť - 70. a 80. léta 20. stol.

ETIC Elektronické turistické informační centrum projekt pro rozšíření cestovního ruchu poutá na atraktivity města kombinuje nejmodernější technologie - SMS služby - audioprůvodce - internetová TV - 4 webkamery www.echomutov.cz

Sportovně oddychové a kulturní centrum Brownfield (objekt bývalých kasáren v lokalitě Zadní Vinohrady projekt komplexního moderního sportovně a kulturně společenského areálu celkové náklady 1 mld. 750 mil. Kč dotace EU 1 mld. 35 mil. Kč realizace 2008 - 2012

Sportovně oddychové a kulturní centrum Zimní stadion a tréninková hala se šatnami 2 ledové plochy, zázemí pro sportovce i diváky, kapacita 5 000 míst Cena: 643 a 162 mil. Kč Dotace: 232 a 127 mil. Kč Otevřeno od dubna 2011

Sportovně oddychové a kulturní centrum Kulturně společenské centrum 2 kinosály, jeden s technologií 3D, zkušebny Cena: 157 mil. Kč Dotace: 72 mil. Kč Otevřeno od září 2011

Sportovně oddychové a kulturní centrum Letní stadion Fotbalový a atletický stadion se zázemím, kapacita 5 000 diváků Cena: 257 mil. Kč Dotace: 227 mil. Kč Otevřeno od července a září 2012

Sportovně oddychové a kulturní centrum Plavecký areál Oddělená plavecká hala, relaxační bazén s vodními atrakcemi Cena: 302 mil. Kč Dotace: 274 mil. Kč Otevřeno od října 2012

Sportovně oddychové a kulturní centrum Infrastruktura areálu In-line dráha Dětské hřiště Parkoviště Oplocení Zeleň

Sídliště, místo pro život Rekonstrukce bytových domů a revitalizace veřejných prostranství Zateplení, modernizace domů, výtahy Nové chodníky, komunikace, parkoviště, hřiště a sportoviště, zastávky MHD, zeleň, parky, kamery Cena: 254 mil. Kč Dotace: 160 mil. Kč Realizace od 2010 do 2014

Sídliště, místo pro život Rekonstrukce bytových domů a revitalizace veřejných prostranství

Bezručovo údolí Rekreačně oddychová zóna Přírodní park podél řeky „Chomutovky“ Nejhlubší a nejdelší údolí Krušných hor Cyklostezka využívají ji pěší, cyklisté, bruslaři

Bezručovo údolí Rekreačně oddychová zóna Propojení stezky do města, lávka přes „Chomutovku“ Infrastruktura – parkoviště Cena: 10 mil. Kč Dokončení 2012

Plochá dráha Areál bývalého plochodrážního stadionu Rekreačně oddychový areál - blízkost centra - blízkost Bezručova údolí Pro všechny generace Pro sport i odpočinek

Plochá dráha Chodníky pro pěší, stezka pro bruslaře, dětská hřiště, multifunkční hřiště, hřiště na pétanque, vyhlídkové altány, parková zeleň, jezírko, parkoviště, občerstvení Cena: 22,5 mil. Kč Realizace od 2011 do 2013

Další rozvojové projekty Dopravní podnik – odbavovací systém, CNG Technické služby – bioodpady Zateplení veřejných budov – školy Metropolitní síť a eGovernment Vzdělávání úředníků Projekty škol ???????????

Chomutov - město, které žije Děkuji za pozornost.