Databáze Dotazy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KIV/ZIS Cvičení 6 SQL - SELECT.
Advertisements

MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Databázové systémy 1 Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
MS Excel Stanislav Kajtár.
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Dnes učím já....
Jednoduché funkce Zadání: Vytvořte přehlednou tabulku peněžních vkladů za každý měsíc v roce 2000, 2001 a Vy- počtěte průměrný vklad v jednot- livých.
Báze Úřadu průmyslového vlastnictví v Praze Poslední aktualizace: 20. března 2014.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS DOTAZY.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ACCESS_P2.
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Databázové systémy I Cvičení č. 10 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
2OP483 Manažerská informatika 3Access - BankaSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access 2007 Dotazy v databázi Banka
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 06 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databázové systémy I Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2015.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Microsoft Excel Seznamy Struktura seznamů Základní databázové pojmy Prohlížení a úprava seznamů Řazení.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
2OP483 Manažerská informatika 32OP483 Manažerská informatika 3
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Databáze MS ACCESS 2010.
Inf Tabulkový procesor
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Vytvoření formuláře Access (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_VJ32.
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

Databáze Dotazy

Dotazy výběrové Dotaz slouží k zobrazení, úpravě a analýze dat z tabulek databáze. Jedná se o příkaz k výběru nebo změně dat z tabulek databáze na základě nastavených podmínek

Dotazy výběrové Přidat tabulku a zavřít

Dotazy výběrové Vyberte všechny knihy žánru počítače Sloupec se nezobrazí, není-li zaškrtnutý.

Dotazy výběrové Zobrazte knihy, kterých je na skladě víc jak 20

Dotazy výběrové Vytvořte dotaz, který u každého žánru vypočítá průměrnou cenu a zaokrouhlí ji na 2 des. místa. na kartě Dotazy-nástroje klikněte na ikonu Souhrny, tím se přidá další řádek do tabulky návrhu

Dotazy výběrové u žánru nastavíme Seskupit, u ceny vybereme průměr (Avg)

Dotazy výběrové desetinná místa nastavíme ve vlastnostech

Dotazy výběrové Vytvořte dotaz, který bude mít v jednom sloupci název knihy a ve druhém jméno i příjmení autora  kurzorem v prvním řádku otevřete Tvůrce výrazů a klikáním v Kategorii výrazů sestavíme požadovaný výraz

Dotazy výběrové

Křížové dotazy Křížový dotaz je dotaz pracující na bázi kontingenční tabulky. Výsledek je tvořen funkcí jednoho sloupce podle zadaných parametrů Vytvořte křížový dotaz, který uvede průměrnou cenu v jednotlivých měsících u jednotlivých produktů v návrhu dotazů vybereme Křížový dotaz

Křížové dotazy objeví se nový řádek – křížová tabulka. U ceny zvolíme funkci a v křížové tabulce hodnotu u dalších sloupců zvolíme záhlaví sloupce a záhlaví řádku

Křížové dotazy Hotový dotaz

Křížové dotazy Vytvořte křížový dotaz, který uvede minimální příjem v měsíci únoru a březnu v jednotlivých městech

Křížové dotazy Vytvořte křížový dotaz, který uvede počet záznamů (produktů) u jednotlivých splátek a jednotlivých výrobců

Aktualizační dotazy Aktualizační dotazy slouží k provedení změn (aktualizací) ve skupině nebo ve všech záznamech tabulky. Aktualizační dotaz je spustitelný dotaz, tzn. výsledek uvidíte až v příslušné tabulce po spuštění dotazu. Vytvořte dotaz, který změní všechna zaměstnání technik na zaměstnání mistr v návrhu dotazů vybereme Aktualizační dotaz

Aktualizační dotazy Vybereme pole zaměstnání a do řádku Aktualizovat do napíšeme novou hodnotu mistr. Do kritérií vybereme technik Po spuštění dotazu se všechna zaměstnání technik změní na mistr

Aktualizační dotazy Vytvořte dotaz, který zvýší všem prodavačům plat o 1000 Kč ve sloupci plat napíšeme pomocí Tvůrce výrazů vzorec, který po spuštění zvedne plat všem prodavačům pozor, spustíme-li dotaz vícekrát, vždy se plat zvýší.

Aktualizační dotazy Vytvořte dotaz, který sníží plat o 15 % u pracovníků, kteří jsou z Prahy nebo z Brna Do kritérií je musíme před název města napsat hvězdičku *Praha, protože ve sloupci adresa je i název ulice. Hvězdička znamená, že je před slovem Praha ještě nějaký text