Nový Hrádek u Lukova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_02.
Advertisements

Renesanční architektura v Čechách
Stanislav Sedláček.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Zámek Hluboká Obr.1.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Významné památky ČR.
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
ČESKÁ REPUBLIKA – OCHRANA PŘÍRODY
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Rozdělení hráčů 2011/2012 Mladší minižactvo 2000, 2001 ( J.Pazourek, P.Krištof, J.Suchopár ) Nejmladší minižactvo 2001, 2002 ( J.Pazourek, J.Suchopár,
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
Manželky Karla IV. Blanka z Valois Anna Svídnická Anna Falcká
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
12. – 14. října 2012 PÁTEK Pivní pochod PPPPPP Podesáté Páteční Pěší Pivní Průzkumný Pochod – pěší trasa IVV - 10 km Nepomuk – Sokolovna.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SLOVENSKO Typy na výlet
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Horákovský hrad František Křivánek.
Hrad Karlštejn Vystavěn 1348 Původní majitel Karel IV.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
VELHARTICE.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Nejlákavější kulturní památka
Kulturně historické objekty Slovenska
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jihomoravský kraj.
Významné budovy v obci Kostel Pošta Prodejna Škola.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_15.
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová. Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně,
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
Zpracoval : Petr Kuryviál. Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším.
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
OCHRANA PŘÍRODY I..
SEMINÁŘ CVIČITELŮ na ČEŘÍNKU říjen 2010.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
České Švýcarsko Desítky milionů let, pestrou geologickou činností vznikala tato jedinečná krajina severních Čech. Krajina plná zajímavých skalních útvarů,
Mapa 8: Návrh umístění klidových zón pro zvěř Radějov
Třídění živých organizmů 5. ročník
Předmět: Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

Nový Hrádek u Lukova

Obsah Informace o hradu Historie Okolí Otevírací doba,vstupné Doprava Fotky Zdroje

Informace o hradu Dobře uchovalá zřícenina Jižně 2.5km od Lukova 2 části - mladší a starší hrad

Historie Starší část-1358 Jan Jindřich Lucemburský – lovecký hrádek 1403 Jošt moravský dal Přechovi z Kojetic Eitzingerové (15.století) přestavba hradu:hradba,3 budovy,věž,palácová budova;1438 nová velká věž,později k ní připojili nový palác V 16. století rychlé střídání vlastnictví; zlepšení hradeb V 17.století - 30 let válka byl obsazen Švédy, přitom částečně pobořen

1799 polský hrabě Stanislav Mnizsek Upravil obě části (spodní na kůlnu + prodejní sklad a svého kameninového zboží), pak měla hrádek jeho dcera 1925 klub českých turistů Zpřístupnil to lidem a udělal tam noclehárnu, ze spodní části (kůlny) hospodu 50. léta – zakázané pásmo 1980 znovu zpřístupněno veřejnosti 2002 byl hrádek uznán za národní kulturní památku

Okolí Je součástí první, nejpřísněji chráněné zóny národního parku Podyjí. 2 uzavřené meandry Dyje, skalní hřebeny Umlaufu a Ostrohu Lesostepní společenstva Lípy malolisté ,javory babyky,tařice skalní,rozchodník bílý, skalník celokrajný, řešetlák počistivý, dřín obecný a brslen bradavičnatý, brambořík nachový, kýchavice černá, divizna ozdobná, zápalička největší a svízelka piemontská

Ještěrka zelená, užovka stromová,mlok obecný,puštík obecný,drvodělka fialová, netopýři, pestrokrovečník včelový, babočka bodláková, babočka admirál, otakárek ovocný

Otevírací doba, vstupné v květnu a červnu:denně od 10 hodin do 17 hodin v červenci a srpnu:denně od 10hodin do 18 hodin v září:pouze o sobotách, nedělích a státních svátcích od 10 do 16 hodin Snížené vstupné 30 kč Plné vstupné 50 kč

Doprava

Obrázky

Zdroje Mapy.cz http://www.novy-hradek.eu/ http://www.promitani.cz/slovensko/