ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Od zatopeného hadcového lomu ke Skalce pod Kaní horou
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_01.
Hřensko.
Kraj Vysočina.
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Dana Hendrychová Anna Vostřelová Univerzita Pardubice
Obec Pavlice.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Školy pro venkov ZŠ HLUK.
Projekt Školy pro venkov Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov.
Naučné stezky Stezky bývají zřizovány na přírodně nebo kulturně zajímavých místech s vyznačením míst s tabulemi Nejčastější témata stezek -lesnické -hornické.
ZŠ Voděrady v projektu Školy pro venkov. Školní podprojekt manažerka ŠP: Drahomíra Urbanová geografická a turistická část: Jožan Kovaříček historická.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
„Školy pro venkov“ v rámci Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Třebenice Okres Litoměřice.
Člověk a jeho svět V naší obci Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
ŠVNS ZŠ Benešov nad Černou. Školní projektový tým Marie Žáková přírodopiszeměpis Josef Sviták ICT Martina Berová český jazyk Ivana Hokrová dějepis.
Dobřichovice a okolí. Dobřichovice – z historie Patřili rytířskému řádu křižovníků První písemná zmínka je z roku 1253 Karel Havlík postavil turbínu a.
Život ve stínu středověkých hradeb projekt ZŠ Nové Hrady.
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
Pozděchov je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje. Má 585 obyvatel
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
Investice do rozvoje vzdělávání Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
JIČÍNKA řeka našeho města.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
ÚSTECKÝ KRAJ Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet obcí: 354.
Odpovězte na následující otázky
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
Igor Dostal
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Kraj Vysočina.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
KRIZOVÉ SITUACE, ORIENTACE V PŘÍRODĚ A POZNÁVÁNÍ MÍSTNÍ KRAJINY Terénní cvičení, Záchranná akce, Konflikty Hajnice, Třeboňsko ZŠ JINDŘICHŮV HRADEC II,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Povodí řeky Moravy.
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Ekologie obce Nahošice
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
ŠKOLY PRO VENKOV.
ZŠ a MŠ Svatobořice-Mistřín
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výprava za kronikou Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna Představení projektu

Lhoty u Potštejna Obec Lhoty u Potštejna se skládá ze dvou částí: Velké Lhoty a Malé Lhoty. Nadmořská výška: 335 m n. m. Rozloha: 5,71 km2 Počet obyvatel : 299 (k 1.1.2011) Obec je členem DSO Mikroregion Brodec a DSO Orlice

Historie Do roku 1953 byly Lhoty u Potštejna dvě samostatné obce - Malá Lhota a Velká Lhota.  O Malé, dříve Lipanské Lhotě, jsou první zmínky až z 15. století. Roku 1526 koupil Lhotu Vojtěch z Pernštejna a Lhota tak patřila načas k Potštejnu. Roku 1617 koupil Jan z Bubna Borovnici a od té doby patřila Malá Lhota k Borovnici.

Historie První známí držitelé Velké, dříve Dobešovy Lhoty, byli Příbkové z Otoslavic. Velkou Lhotu roku 1690 koupila Terezie Eleonora z Ugarte a připojila ji k Borovnici. Ve Velké Lhotě byla dříve tvrz a poplužní dvůr. Ke sloučení obou Lhot a vzniku obce Lhoty u Potštejna došlo v roce 1953.

Naše škola Stará škola na Homoli Naše nová škola Základní škola a Mateřská škola Lhoty u Potštejna je malá vesnická škola, založená v roce 1878. Od 1. září 2004 byla v budově školy zřízena i škola mateřská. Součástí školy je školní družina a školní jídelna. Stará škola na Homoli Naše nová škola

Představení projektu Ahoj, já jsem puštík obecný, patřím mezi sovy a říkají mi Amos. Pamatuji už dávná léta tady v kraji, a protože tu nedaleko bydlím, mohu vás provést a povědět o tom, co se tu odehrávalo kdysi i velmi nedávno.

Brodec Tok potoka Brodce - popis od pramene po ústí – mapa. Zmapování části toku Lhotami - zaměření a zakreslení- vlastní nákresy. Základní rozbor vody - pH, tvrdost, život v potoce- odběry vzorků, mikroskopování, určování organismů i v závislosti na ročním období. Určování stromů, bylin, hub na březích potoka - sběr vzorků v terénu, poznávání jednotlivých druhů. Fotodokumentace v různých ročních obdobích.

Ukázky fotodokumentace Brodec

Louky a pastviny Druhové složení rostlin v různých obdobích vegetace - vycházky, sběr a určování druhů. Herbář základních druhů lučních rostlin. Vzácné a chráněné druhy rostlin – fotodokumentace. Třídění rostlin podle různých nároků na prostředí - různé ekosystémy.

Ukázky fotodokumentace Louky a pastviny

Historie Lhot a okolí Obec Lhoty u Potštejna, Homol, Chlum, Borovnice - obecní kronika, beseda s pamětníky. Místní pověsti a báje. Významné osobnosti Lhot a nejbližšího okolí. Srovnání současnosti a minulosti vesnice ve fotografii.

Ukázky fotodokumentace Historie Lhot a okolí

Poutní místo Homol Poutní místo na návrší Homole nechala vybudovat hraběnka Terezie Eleonora Ugarte v letech 1690-96. Největším lákadlem pro turisty je kamenné schodiště z roku 1767, které je evropským unikátem. Má 153 schodů a 16 odpočívadel, jejichž počet je zvolen pro poutníky symbolicky, a to podle počtu Zdrávasů a Otčenášů růžence v modlitbě Velký růženec.

Ukázky fotodokumentace Poutní místo Homol

Ukázky fotodokumentace Poutní místo Homol

Další fotodokumentace na našich stránkách www.zslhoty.estranky.cz Projekt realizují: Dagmar Bachmanová Markéta Bubnová Jana Florianová Jan Havel 6. a 7. ročník Další fotodokumentace na našich stránkách www.zslhoty.estranky.cz