Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Mgr. Veronika Purková.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Sdružení Podané ruce, o.s.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Zdravá škola.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 VY_32_INOVACE_16_06  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
SOS dětské vesničky.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Minimální preventivní program školy
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Projekt PREZIDENTSKÉ HLAVY PREZIDENTSKÉ HLAVY. „Žít plnohodnotný život podle svých možností a schopností má každý jedinec a je tedy na nás, kteří sociální.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Název projektu: Ve škole po škole
Konflikt, koření života
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku www.rozmaryna-ops.cz č.ú.202050188/0300

Posláním Rozmarýny je pomáhat dětem vyrůstajícím v dětských domovech připravit se na běžný život ve společnosti a být jim oporou i v prvních letech samostatného života mimo ústavní zařízení

neposkytujeme podporu materiální poskytujeme podporu osobnostní nestavíme na věcech stavíme na lidech nejsme jediní, kdo pracují s dětmi v dětských domovech jsme jedni z těch, kteří rádi spolupracují s ostatními na společném cíli

PROGRAM PREVENCE CÍLEM JE PREVENCE SOCIÁLNÍHO ZNEVÝHODNĚNÍ A VYLOUČENÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ PO UKONČENÍ ÚSTAVNÍ VÝCHOVY KULTURNĚ-VZDĚLÁVACÍ PROJEKTY nabídka netradičních forem volnočasových aktivit (výtvarné, pohybové…)‏ první kontakt mezi Rozmarýnou a dětmi v dětských domovech budování důvěry jako předpokladu spolupráce SAMOfor www.samofor.cz rozvoj sociálních dovedností dětí z dětských domovů (komunikace, vztahy k vrstevníkům)‏ pravidelné skupinové aktivity vedené dvojicí odborných lektorů Za SAMOstatností zaměřené na mladé lidi, které během jednoho roku čeká odchod z dětského domova teoretická i praktická příprava na přechod z dětského domova do společnosti pilíře projektu – bydlení, zaměstnání, další vzdělávání, osobnostní rozvoj

JSEM DO TEBE BLÁZEN AMERIKO SOY LOCO POR TI AMERICA aneb JSEM DO TEBE BLÁZEN AMERIKO Kulturně-vzdělávací projekt ve školním roce 2007/2008

PROGRAM INTERVENCE PODPORA MLADÝCH LIDÍ V ZAČÁTCÍCH SAMOSTATNÉHO ŽIVOTA, PO JEJICH ODCHODU Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ NÁSLEDNÁ PÉČE komplexní metodika péče o cílovou skupinu spolupráce s dalšími státními i nestátními institucemi – vzájemné provázání služeb Case manager – průvodce, jako zásadní podpora ve všech oblastech klientovy integrace SOCIÁLNÍ FIRMA, KAVÁRNA/GALERIE ROZMAR přechodné zaměstnání pro mladé lidi po opuštění dětského domova vybudování čtvrté sociální firmy v ČR zaměstnávání klientů i běžných zaměstnanců za stejných podmínek

MOBILNÍ KAVÁRNA ROZMAR

D O B R O V O L N Í C I R O Z M A R Ý N Y KATKA JANA EVIČKA KÁČA KAČENKA VERU ZUZA JITKA OLDŘIŠKA KLÁRA RÓZKA SIMONA TEREZA VERONIKA ALENA

ROZMARÝNA POMÁHÁ ZAČÍT, ZAČNĚTE POMÁHAT ROZMARÝNĚ Č. Ú ROZMARÝNA POMÁHÁ ZAČÍT, ZAČNĚTE POMÁHAT ROZMARÝNĚ Č.Ú.202050188/0300 WWW.ROZMARYNA-OPS.CZ

POMÁHAJÍ