Www.kpufo.cz * www.kpufo.eu Klub psychotroniky a UFO, o.s. slaví 22 let své existence www.kpufo.cz * www.kpufo.eu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
– objevy, názory, hypotézy Klub psychotroniky a UFO, o.s.
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Prezentace 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
Archeologické lokality v pohraničí
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Využití počítačové techniky a internetu ve výuce ZSV Seminář pro učitele základů společenských věd a občanské výchovy.
Aktivity v Karpatech 2007 – 2008 v oblasti kulturního a přírodního dědictví ČR region.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.

BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Naučíme vás komunikovat ?!
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Webové stránky AVL Webové stránky AVL www. avlcr.ic.cz www. avlcr.ic.cz.
PRŮZKUM UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ VEŘEJNÉ A SOCIÁLNÍ POLITIKY
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
ROLE ÚJOP UK VE VZDĚLÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH VYUČUJÍCÍCH ČEŠTINY Dana Hůlková Nývltová ÚJOP UK.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Sekce Větrné mlýny v rámci Kruhu přátel Technického muzea v Brně Ing. Doubek Jan.
Úvod do zpracování rešerší I. Mgr. Drahomíra Dvořáková
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

www.kpufo.cz * www.kpufo.eu Klub psychotroniky a UFO, o.s. slaví 22 let své existence www.kpufo.cz * www.kpufo.eu

Klub psychotroniky a UFO, o.s., – KPUFO vznikl v Plzni v roce 1991 (16 členů) v roce 2011 dosáhl 760 členů jeho řadami prošly stovky osob a jeho příznivce lze počítat na tisíce kroužky a pobočky ve všech okresech ČR řada členů působí v rámci své pracovní nebo studijní činnosti v zahraničí (SRN, Itálie, Kanada, Indie aj.) Spolupracuje také s krajany v mnoha zemích (Rakousko, Řecko, USA, JAR aj.). Členové - lidé všech věkových kategorií, vzdělání a specializací zajímají se o problematiku anomálních jevů nebo mají s těmito jevy osobní zkušenost. Hlavním motivem je snaha o pochopení, hledání podstat a vysvětlení neznámých jevů

KPUFO dělá veřejně prospěšnou činnost psychická pomoc lidem po setkání s anomálním jevem setkávání různých generací zájem o historii míst a svou kulturu náplň volného času mládeže i důchodců cestování po zajímavých místech vzdělávání se ve společenských, technických a přírodních vědách využití cizích jazyků příprava míst pro cestovní ruch weby KPUFO.CZ a PSYCHOTRONIKA.CZ byly vybrány Národní knihovnou ČR jako kvalitní zdroje k elektronické archivaci

KPUFO spolupracuje s odborníky Pro uznání záhady vylučujeme všechny možné známé jevy a proto spolupracujeme s: lékaři, biology, astronomy, odborníky na vojenskou techniku, geology, fyziky, chemiky a meteorology Spolupracujeme i s kronikáři, historiky, archeology a dalšími NNO Nyní navazujeme spolupráci i s odborníky na vysokých školách ČR

Historie KPUFO Původně místní pobočka ČsAAA Ještě před jejím rozpadem jsme se v roce 1993 osamostatnili Dnes má KPUFO členy po celé ČR, SR a spolupracovníky v zahraničí Do KPUFO vstoupilo celé Sdružení badatelů v psychotronice

Činnost KPUFO se zaměřuje na průzkum a šetření anomálních jevů, událostí nebo rozličných otázek v rámci programového zaměření sekcí. Centrum klubu monitoruje veškeré dění v této oblasti v ČR i v zahraničí a k případům a zájmovým otázkám vysílá místní členy, aby se znalostí domácího prostředí provedli základní šetření. Klub je proto budován tak, aby všichni členové měli základní znalosti a schopnosti v rozličných oblastech. K tomu centrum klubu vydává příručky -jak odebírat vzorky materiálu, rostlinné tkáně, hmyzu, půdy apod., jak vést rozhovor se svědky atd.  

Oblast UFO dosavadní databáze obsahuje 2500 hlášení o UFO odborně vyhodnocujeme desítky zasílaných snímků pracuje se na nové databázi s mezinárodní účastí a s mapou

Oblast agrosymbolů v obilí komplexní přehled nálezů v ČR na internetu vydání souhrnné publikace provádění průzkumu, dokumentace a šetření okolností kolem výskytu kruhů a obrazců v obilí spolupráce se zahraničními badateli Hledají se nové metody zjištění pravosti kruhů a nové teorie jejich vzniku

Sekce Megalit zpracován Album meg. památek na internetu podání projektu o záchraně kounovských řad, proběhlo jednání s Lesy ČR a státními orgány o jejich ochraně proběhlo jednání se státní správou o zapsání objektů „henge“ Horní Metelsko do seznamu státem chráněných památek. - jednání o záchraně lokality pohanské svatyně Cehnice - připravuje se projekt na záchranu lokality Kluček - hledají se další nové lokality.

komplexní přehled metod AM na internetu Oblast alternativní medicíny je navržen projekt na ustavení celostátní organizace léčitelů a zaručení jejich kvalitní péče, finanční dostupnosti a spolupráce s lékaři komplexní přehled metod AM na internetu

Oblast psychotroniky Součástí KPUFO je Sdružení badatelů v psychotronice (PSYCHOTRONIKA.CZ) Probíhá psychotronické zkoumání archeologické lokality za účasti archeologů a ověření zjištěných údajů technickými prostředky. Pracuje se na projektu na výzkum jevu poltergeist a SHC. SBP digitalizuje archiv a veškeré materiály. Pro členy jsou k dispozici interní materiály. Jsou snahy navázat na vědecký výzkum PEL a dalších jednotlivců a obnovení bývalých kurzů pro proutkaře - pořádání pravidelných seminářů

Oblast filosofie Hledání souvislostí a vazeb anomálních jevů s filosofickými a náboženskými systémy. Zajímavé teorie diskutujeme při setkáních v Plzni i jinde nebo diskusí po internetu Řešíme filozofické základy paravědy a na základě vývoje věd hledáme možný vývoj našich oblastí a jejich přerod ve skutečnou vědu.

Oblast archeoastronautiky - monitorováním internetových zdrojů a sledováním vývoje v AAS máme přehled o nových myšlenkách a teoriích - podíl na obnově původní ČsAAA

Oblast kryptozoologie Sekce Hoplodactylus Delcourti uspořádala několik expedic do Maroka, Španělska, Indie, na Andamanské ostrovy. Čestným členem KPUFO je Ing. I. Mackerle, který má za sebou expedice za tasmánským tygrem, červem Olgoj chorchoj, na Loch Ness. Naši členové vyslovili závažnou hypotézu o souvislosti knih L. Součka a současné záhady Chupacabras. Na internetu je úplné Album kryptozoologických případů

Zahraniční spolupráce Účast ve Východoevropské asociaci badatelů Polsko (CBUFOiZA - http://ufo.internauci.pl/ , Nautylus - http://www.nautilus.org.pl) Lotyšsko (www.UFO.LV) Ukrajina (UFODOC - http://ufoinukraine.org.ua) Slovensko (KPUFO.SK - http://www.kpufo.eu/sk) Bělorusko (UFO komitet - http://ufo-com.net) Rusko (AAU - http://ufoacademia.narod.ru/ , Kosmopoisk - http://kosmopoisk.ru/news.php) Bulharsko, Rumunsko, a další

Knihy našich kolegů VOYNICHŮV   RUKOPIS - první faksimilní vydání nejtajemnější knihy světa, Voynichova rukopisu, jenž mnozí odborníci považují za „Svatý grál historické kryptografie“, doplněné obsáhlou úvodní studií renomované badatelky a záhadoložky Jitky Lenkové. Milan Zacha Kučera: NEJVĚTŠÍ TAJEMSTVÍ 3. ŘÍŠE Oldřich Válek : ZA HRANICEMI FYZIKY A PSYCHOLOGIE / ÚVOD DO HUMANISTICKÉ PSYCHOTRONIKY Věnceslav Patrovský: ZA HRANICEMI BIOTRONIKY - Záhady a hraniční jevy pohledem vědy a intuice OLONCHO – O ŇURGUNU BOOTUROVI STŘELHBITÉM. Jakutský šamansko - mytologický epos Jan A. Novák: TUNGUZSKÝ METEORIT - Záhada na víc než jedno století Pavel Kroupa: KAMENY KRVE A VÍRY Ivan Mackerle: NÁVRAT NEJISTÝ Tomáš Dosoudil: ELIXÍRY OHNIVÉ ZKÁZY

Co připravujeme ? další projekty na průzkum anomálních jevů – poltergeist a na průzkum jevů na hradech a zámcích projekty na záchranu historických památek (megality, ringvaly) ve spolupráci s odborníky průzkum záhadných lokalit nová databáze anomálních jevů rozšíření mezinárodní spolupráce

Badatelské spolky v ČR ČsAAA (1990) www.csaaa.eu KPUFO (1991) www.kpufo.eu Projekt Záře (1992) www.projektzare.cz Badatelské centrum Statenice (1997) http://www.zahadno.mysteria.cz Záblesk (1995) http://zablesk.mysteria.cz Fantastic Fact Club – FFC (1997) http://www.ffc.cz