Webkamera A její využití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Adobe After Effects CS4. Popis programu Adobe After Effects je software pro operační systém Windows a Mac OS. Jeho primární zaměření je tvorba pohyblivé.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
SOFTWARE operační systémy
PC komponenty.
Základní součásti PC Základní Škola.
Sběrnice.
Výpočetní technika Břetislav Regner Centrum výpočetní techniky Lékařská fakulta Masarykova univerzita v Brně.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Technické prostředky informačních systémů 4. Týden – Sběrnice.
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hardwarové vybavení počítače
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
Digitální fotoaparáty
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Opakování hardware a software.
Opakování učiva pro 8. ročník
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
NOKIA N93i. Hlavní funkce 3,2 megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss Nahrávání videa v DVD kvalitě rychlostí 30 snímků za sekundu Pomocí rozšiřitelné.
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Architektura počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware osobních počítačů
HARDWARE Co je to ?.
Monitory Plazma – OLED - SED
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
HARDWARE.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
1 Televizní obraz Digitální záznam Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Nejnovější kamera Panasonic HDC-HS700. Základní parametry Rozlišení :(1080x60) Pixel 14,2 megapixelové snímky, 13,3 kps (snímky za sekundu) fotografií.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Webkamera A její využití

Webkamera je náročná na grafiku a na rychlost USB, do kterého je připojena, naopak skoro nezatěžuje procesor, pevný disk, nebo operační paměť. Většinou je zapotřebí kvůli zajištění dobrého obrazu mít snímaný prostor rovnoměrně osvícený a kamera by neměla být nastavena proti světlu, ale pokud možno naopak od světla, protože jinak by osoba, nebo předmět, který stojí mezi kamerou a zdrojem světla byl tmavý a osvícená plocha naopak moc světlá.

K webkamerám se vyrábí i software, který je většinou součástí krabice s novou kamerou. Pomocí takového softwaru je možné upravit kontrast, světlost, doostřit obraz, nebo upravit sytost barev. V mnoha případech takovýto software umožňuje s kamerou nahrávat video, pořizovat snímky, nebo může být vybavený funkcemi, například jako je detekce pohybu, nebo vysílání videa přes FTP připojení na váš web.

Hlavní význam webkamery je však jiný Hlavní význam webkamery je však jiný. Původně měla sloužit k videohovorům, což je podobné jako normální telefonování, ale liší se to v tom, že se vám navíc na monitoru zobrazuje záběr z webkamery osoby, s kterou právě hovoříte.

Nyní se nechají sehnat webkamery již od 400,- korun Nyní se nechají sehnat webkamery již od 400,- korun. Rozlišení jejich CMOS senzoru bývá 352x288 bodů, počet snímků za sekundu bude mezi 20 a 25, avšak i tato rychlost vyžaduje rychlejší USB, jinak se sníží frekvence snímků třeba i na 10 za sekundu. Minimální systémové požadavky takovéto kamery jsou: procesor 266MHz, 64MB RAM, 100MB volného místa na disku a 16-bitová grafická karta. Mezi lepší webkamery patří ty, jejichž rozlišení je alespoň 640x480 a 30FPS (snímků za sekundu).

Webkamery se v současné době neliší jen v počtu snímků za sekundu, nebo rozlišení videa, ale také mohou mýt i velice odlišný tvar.

Společně s webkamerou je v balení i mikrofon, který je k uskutečnění videohovoru nezbytný. Osobně nejraději videotelefonuji přes Skype, ale jde to i pomocí ICQ a jiných programů. Většinou se nechají zdarma stáhnout z internetu.

KONEC