CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
Zhodnocení fungování pobídek po novele Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 8. říjen 2013.
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Podpora inovací Agentura CzechInvest Mgr
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Český technologický akcelerátor CzechAccelerator
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Transkript prezentace:

CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013

Aktivity agentury CzechInvest Podpora malých a středních podnikatelů Podpora podnikatelské infrastruktury Podpora inovací Získávání zahraničních investic z oblasti výroby, strategických služeb a technologických center

Služby pro investory Informace o podnikatelském prostředí i o konkrétním sektoru Poradenství v oblasti finanční podpory investičních projektů Databáze podnikatelských nemovitostí Databáze dodavatelů Nabídka možných akvizic a joint- venture partnerství – projekt CzechLink Pomoc při jednání se státní správou, místní samosprávou a úřady Propojování s vysokými školami After-care služby

Podpora inovací ze Strukturálních fondů EU Operační program Podnikání a inovace (OPPI) sub-program Inovace  podpora inovačních projektů  podpora projektů na ochranu práv duševního vlastnictví dne bylo vyhlášeno III. prodloužení IV. výzvy k předkládání projektů v programu Inovace – Inovační projekt  alokace 2,5 mld. korun  registrační žádosti do , plné žádosti do podaných plných žádostí 973 schválených projektů 18,94 miliard korun

Podnikatelský projekt roku podnikatelské projekty podpořené z OPPI 1. místo v kategorii Inovace EURODISPLAY s.r.o. projekt Zavedení nového typu ultralehkého letounu SR 01 do výroby a na trh dotace 11,96 milionu korun

Projekty agentury CzechInvest CzechAccelerator a CzechEkoSystem

CzechAccelerator rozvoj českých technologických malých a středních podniků na zahraničních trzích destinace: Silicon Valley a Boston (USA), Švýcarsko, Izrael, Singapur cílem:  rozvoj manažerských zkušeností a aktivit při komercionalizaci vlastního produktu  praktické uplatnění podnikatelského plánu  posílení marketingových a manažerských schopností

CzechEkoSystem efektivní rozvoj aktivit malých a středních podniků při jejich inovačním podnikání cílem je koordinovaně předat žadateli potřebné informace v podobě specializovaného poradenství tzv. kouč, podnikatel nebo manažer, který má zkušenost s provozováním podnikatelské činnosti nebo řízením podnikatelských aktivit  pomáhá s přípravou podnikatelského záměru  poskytuje specifické poradenství vycházející z jeho vlastní podnikatelské zkušenosti  připravuje i na případný vstup rizikového kapitálu nábor koučů – viz

Koncepce podpory investic

Životní fáze investice Identifikace a propagace PoptávkaRealizaceRůst

Oblasti podpory •ekonomická konzistence, stabilita daňového systému, míra korupce, meziresortní spolupráce … Ekonomické prostředí •investiční pobídky, strukturální fondy EU, příspěvky úřadů práce … Finanční podpora •víza, pracovní povolení, založení společnosti, povolovací procesy, územní a stavební řízení … Legislativní a povolovací procesy •úřady práce a aktivní politika zaměstnanosti, technické vzdělávání, cizí jazyky, spolupráce podniků se školami … Lidské zdroje •elektrická energie a plyn, nemovitosti, dopravní infrastruktura, telekomunikace … Infrastruktura •sourcing, akvizice, výzkum na vysokých školách a technologický transfer … Partnerství •zastoupení v zahraničí, společný marketing – zahraniční cesty, veletrhy, semináře, jednotná značka … Přístup k zahraničním trhům

Interní projekty Technické vzdělávání zapojení do Evropské aliance pro učňovské vzdělávání, podpora technického vzdělávání finančními i nefinančními nástroji Poradenství pro rizikový kapitál zvýhodněné poradenství orientované na rozvoj firmy (start-up) v počátečním stádiu, tj. pomoc s komercializací nápadu podnikatele a pomoc při zajištění financování realizace Pomoc v rámci databáze subdodavatelů př. certifikace v oblasti leteckého průmyslu Kreativní průmysl podpora znalostní ekonomiky, inovací, R&D a ICT sektory kreativního průmyslu dle priorit CzechInvestu – design, vývoj software, videoherní průmysl, audiovizuální tvorba Intenzivnější propagace výzkumu na univerzitách směrem k investorům

Děkuji za pozornost. Kontaktujte nás!

Agentura pro podporu podnikání a investic Státní příspěvková organizace založena v roce 1992 Štěpánská Praha tel