Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka 12. 5. 2010 – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Pojištění firemní flotily
Role Fleet manažera v ČR v roce 2009
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
stlačený zemní plyn vs. nafta
KDO JSME SLUŽBY personální management Výběr pracov níků Personální poradenství Vzdělávání Psychologické služby KONTAKT PROFI-MEN, v.o.s. personální management.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
Nabídka personálních služeb
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Facility management ČSN EN
Riziko a významnost v auditu
Audit IT procesů ve FNOL
Výběr informačního systému Karel Jaborník
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Výběrové řízení na poskytovatele operativního leasingu Stanislav Zelenka 0 2 DEN S FLEETEM 9. června 2009 Automotodrom Brno.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
RNDr. Zdenek Kubíček Nemocnice Třinec
Environmentální management. Osnova přednášek: Úvod do předmětu. Environmentální politika a environmentální strategie. Trvale udržitelný rozvoj. Makroekonomické.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Ekonomika informačních systémů
Iniciace (zahájení projektu) Projektový management.
Předmět: Řízení podniku 1
Zavádění a údržba informačních systémů
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
HODNOCENÍ ROZDÍLŮ VÝKONŮ Oddělení antropomotoriky, rekreologie a metodologie Katedra kinantropologie, humanitních věd a managementu sportu © 2010 FTVS.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Data pro posuzování environmentálních rizik Hustopeče, Petr Trávníček Luboš Kotek Petr Junga.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Výběr dodavatelů - příklad
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
METODY STŘEDNĚDOBÉHO PROGNÓZOVÁNÍ SURO jaro 2010.
Metodika řízení projektů
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
PROČ DĚLÁME ZROVNA TOTO 1.Věříme v růstový potenciál automobilového trhu v ČR a dalších zemí CEE 2.Proto spoluvytváříme podmínky pro to, aby co největší.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Model struktury strategického managementu
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Nábor a výběr zaměstnanců
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
„Racionalizace nákladových položek vybrané dopravní společnosti“
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Obhajoba diplomové práce
Příklad (investiční projekt)
Transkript prezentace:

Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010

DEN S FLEETEM - JARO OBSAH prezentace 1.PROČ POTŘEBUJEME INFORMACE? 2.JAKÉ INFORMACE BYCHOM MĚLI ZNÁT? 3.JSOU POTŘEBNÉ INFORMACE K DISPOZICI? 4.ŘEŠENÍ

DEN S FLEETEM - JARO PROČ potřebujeme informace? VÝBĚR VOZIDEL ZNAMENÁ I DEFINICI BUDOUCÍCH NÁKLADŮ, KTERÉ MOHOU BÝT V RÁMCI FIREMNÍHO HOSPODAŘENÍ VÝZNAMNÉ VÝBĚR SPRÁVNÉHO VOZU EFEKTIVNÍ FLEET MANAGEMENT POZITIVNÍ DOPAD NA EKONOMIKU FIRMY KOMPLEXNÍ INFORMACE

DEN S FLEETEM - JARO JAKÉ informace bychom měli znát? NÁKLADY NA VOZOVÝ PARK DEFINUJÍ CELKOVÉ NÁKLADY VLASTNĚNÍ (TCO) JEDNOTLIVÝCH VOZIDEL  Pořizovací cena  Předpokládaná prodejní cena  PHM  Servis  Pneumatiky  Pojištění  Způsob financování  Daně a poplatky __________________________________________________________________________________________ + znalost procesů a strategie ve firmě (např. personální management) LEVNĚJŠÍ PŘI NÁKUPU MŮŽE ZNAMENAT DRAŽŠÍ PO CELOU DOBU PROVOZU

DEN S FLEETEM - JARO Celkové náklady vlastění - TCO 1.Pokles hodnoty = cena nákup minus zůstatková hodnota 2.PHM 3.Pojištění 4.Financování 5.Servis 6.Pneu 7.Daně a poplatky Z ČEHO SE SKLÁDAJÍ CELKOVÉ NÁKLADY VLASTĚNÍ - TCO? Ilustrační příklad struktury TCO – vozidlo: střední třída, scénář: 4 roky, km ročně, (orientační hodnoty)

DEN S FLEETEM - JARO Další informace  Cena vybraných náhradních dílů  Míra spolehlivosti + délka záruky  Aktivní a pasivní bezpečnost  Dostupnost servisu  Zkušenosti, reference  Novinářské testy, apod. Kromě dat v rámci TCO existují i „podpůrné“ informace / parametry, které mohou být pro výběr vozu důležité

DEN S FLEETEM - JARO FIRMY VETŠINOU PRACUJÍ POUZE S NĚKOLIKA DOSTUPNÝMI PARAMETRY TCO Jsou potřebné informace k dispozici? V PODSTATĚ ANO, ALE CHYBÍ UCELENÝ ZDROJ SBĚR INFORMACÍ JE ČASOVĚ I TECHNICKY NÁROČNÝ Snadno dostupné parametry pro výpočet TCO: pořizovací cena, PHM, pojištění, financování, pneu, daně a poplatky X Servis a zůstatková hodnota nejsou standardně k dispozici

DEN S FLEETEM - JARO Řešení EXTERNÍ PORADCE OBJEKTIVNÍ POSOUZENÍ POTŘEBY FIRMY VYČÍSLENÍ TCO PLÁNOVÁNÍ NÁKLADŮ A JEJICH OPTIMALIZACE INDIVIDUÁLNÍ „VLASTNÍMI SILAMI“ nebo

DEN S FLEETEM - JARO Příklad MODELOVÝ PŘÍKLAD VÝBĚRU VOZIDLA SE ZOHLEDNĚNÍM TCO 1.Strategický přístup firmy k provozování vozového parku: rozvoj firmy - image, způsob užívání, typ uživatelů 2.Definování segmentů vozidel a značek -> výběr několika modelů na základě bodu 1 3.Definování scénáře provozování -> doba užívání a počet najetých km 4.V závislosti na bodu 3 posouzení vybraných modelů/verzí z pohledu TCO a podpůrných kritérií 5.Doporučení vhodné verze vozidla  Možnost využít vybrané parametry TCO jako kritéria při vlastním výběrovém řízení

DEN S FLEETEM - JARO Přínos pro firmu ODBORNÉ POSOUZENÍ VÝBĚRU VOZIDLA EXTERNÍM PORADCEM 1.Rychlý a efektivní výběr – bez nároků na vlastní administrativu 2.Snížení rizika chybných závěrů - vyhodnocení 3.Přístup ke obtížně dostupným informacím 4.Produktové poradenství zohledňující potřeby firmy 5.Komplexní zpracování problematiky 6.Možnost využití dalších služeb + kontakty na dodavatele

DEN S FLEETEM - JARO FLEET Audit EFEKTIVNÍ VÝBĚR VOZOVÉHO PARKU 1.Konzultace pro zohlednění individuálních potřeb firem 2.Výběr a schválení užšího počtu vhodných modelů 3.Výpočet TCO pro konkrétně vybrané modely/verze 4.Vytvoření rešerše nezávislých testů a hodnocení 5.Prezentace výsledků a doporučení 6.Zorganizování testování vybraných vozidel

DEN S FLEETEM - JARO Závěr Objektivní & efektivní výběr vozidel => předpokládá soubor potřebných informací V této oblasti není k dispozici ucelený zdroj Jednou z možností informace získat je využití FLEETAudit

Děkuji Vám za pozornost Michal Krátký, Přemysl Žižka, AZ MOBILITY s.r.o.