3.národní seminář k projektu RegMet

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Strukturální indikátory vztahující se k Lisabonskému procesu
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
„NOVÁ REGULACE EU PRO UVÁDĚNÍ VÝROBKŮ NA TRH - VÝZVA PRO ZAJIŠTĚNÍ IMPLEMENTACE“ 15.května 2008 Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, Sněmovní 1, Praha 1,
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Povodňový informační systém Ing
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Technologické platformy a dopravní výzkum
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
KONTROLA A MĚŘENÍ Metrologie
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
1 Ověřování environmentálních technologií (ETV), cesta na zahraniční trhy , Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Závěrečná konference projektu
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

3.národní seminář k projektu RegMet 13.11.2003 Growth, 5. rámcový program EK

Program 9:30 9:45 S. Havrlantová, ČMI 10:10 F. Redgrave, NPL 10:30 zahájení semináře, informace o průběhu řešení projektu S. Havrlantová, ČMI 10:10 doporučení EUROMET pro správnou praxi v legislativě F. Redgrave, NPL 10:30 přestávka na kávu 11:00 informace o posledním vývoji metrologické legislativy J. Pošvář, ČMI 11:20 implementace směrnice ES o měřicích přístrojích (MID) 11:50 interpretace nejistot měření v rozhodovacím procesu F. Jelínek, ČMI 12:15 diskuse 13:15 oběd 13:45 měřidla z pohledu směrnic nového přístupu M. Korolová, ÚNMZ 14:10 ujednání o vzájemném uznávání etalonů a certifikátů 14:30 diskuse nových požadavků na metrologii - nové obory 14:50 závěry, ukončení semináře S. Havrlantová

Co znamená RegMet?  zlepšení komunikace mezi správními orgány Regulátory [v EU] a národními Metrologickými institucemi

Účastníci projektu NPL, V. Británie SP, Švédsko JRC IRMM, EK PTB, SRN JV, Norsko CMI, ČR SMU, Slovensko DFM, Dánsko NMi-VSL, Nizozemsko BNM, Francie EOTC, Belgie CEC, EK

Oblasti zájmu SEKTORY: LETECTVÍ EMC ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ZDRAVOTNICTVÍ ZDRAVÍ A BEZPEČNOST LEGÁLNÍ METROLOGIE POTRAVINÁŘSTVÍ DOPRAVA

Prostředky prostředkem k dosažení cíle je ustavení kontaktů a zvýšení vzájemné informovanosti metoda - průzkum, analýza stavu implicitně i zdokonalení metrologického zabezpečení cílově – lepší praxe legislativy

Harmonogram projektu zabezpečení pro jednotl. sektory plánu Nov 2000 Nov 2003 Months from start 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 WP 5 Workshops Závěrečná zpráva, doporučení WP 6 Směrnice & case studies včetně aktualizace publikace WP 7 Šíření a využití poznatků, včetně zpětné vazby k správním orgánům, komisí, NMI a průmyslu WP 4 Revize a popis plánu WP 1 Management projektu, webová stránka a zprávy o projektu WP 2 Navázání kontaktu se správními orgány (kont. osoby), konzultace s průmyslem WP 3 Analýza prvních poznatků Další analýza a průzkum metrol. zabezpečení pro jednotl. sektory „Metrology in short“ získání přehledu o struktuře, metrologickém zabezpečení, požadavcích

Výstupy z projektu WP1: (dílčí) zprávy, internetová stránka www.regmet.dk  WP2: přehled o struktuře státní správy, měřených kritériích a metrologických požadavcích v ČR a v ostatních zemích  WP3: zpracovány výsledky pro jednotlivé sektory v rámci ČR a zaslány koordinátorovi pro daný sektor, ČMI koordinátor sektoru Zdraví a bezpečnost česká verze template zaslána orgánům státní správy, připomínky zpracovány a zaslány koordinátorovi

Výstupy z projektu (2) WP5: „workshops“ zaměřené na: 1) metrologii, nejistoty, akreditaci, MRA a databázi BIPM, návaznost – IRMM, Geel, Belgie 30.-31. května 2002  2) doporučení pro spránou praxi v legislativě– BIPM, Paříž, Francie 19. září 2003  WP7: semináře, publikace „metrologie v kostce“, informovanost o metrologii, informace na www.cmi.cz (),

Výstupy z projektu (3) WP 8: šíření poznatků získaných z projektu: ČMI bude i nadále spolupracovat s ÚNMZ a poskytne konzultace jiným orgánům státní správy při tvorbě legislativy  ČMI vydá českou verzi „template“ a doporučení vzniklé v rámci projektu  ČMI bude publikovat „Metrologii v kostce 2“ stránky www.cmi.cz obsahují zvláštní část věnovanou projektu RegMet a budou doplněny o další informace 

Program 9:30 9:45 S. Havrlantová, ČMI 10:10 F. Redgrave, NPL 10:30 zahájení semináře, informace o průběhu řešení projektu S. Havrlantová, ČMI 10:10 doporučení EUROMET pro správnou praxi v legislativě F. Redgrave, NPL 10:30 přestávka na kávu 11:00 informace o posledním vývoji metrologické legislativy J. Pošvář, ČMI 11:20 implementace směrnice ES o měřicích přístrojích (MID) 11:50 interpretace nejistot měření v rozhodovacím procesu F. Jelínek, ČMI 12:15 diskuse 13:15 oběd 13:45 měřidla z pohledu směrnic nového přístupu M. Korolová, ÚNMZ 14:10 ujednání o vzájemném uznávání etalonů a certifikátů 14:30 diskuse nových požadavků na metrologii - nové obory 14:50 závěry, ukončení semináře S. Havrlantová