Itálie Shrnutí programu mobility v Itálii Benátky, Cesenatica, San Benedetta del Tronto, Loreta, Porto Recanati, Modena, Cavalese, Dolomity, Merano.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Leonardo da Vinci/ Vetpro leden 2013
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ITALSKÁ KUCHYNĚ Markéta Rejmanová.
Minidezerty z italských cukráren
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
autor Mgr. Alena Marková
Francouzské potravinářství
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
Pokrmy z těstovin.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
autor Mgr. Alena Marková
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
ITÁLIE KOLÉBKA EVROPSKÉ CIVILIZACE ANTIKA KŘESŤANSTVÍ RENESANCE BAROKO
Simona Keková, KMD FreeDeK
Výživa 2.S Zakysané výrobky.
Program Leonardo da Vinci- projekt mobility Název projektu: „Klíčové komponenty v EU“ datum stáže: místo stáže: SRN Hynek Salák HT2.
Koncept farmářských prodejen
San Marino.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ITALSKÁ REPUBLIKA HOSPODÁŘSTVÍ.
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
VÝROBA LÁMANKOVÉHO CHLEBA
Cestovní kancelář RELAX S RELAXEM SI UŽÍVÁTE, NA PLÁŽI SE VYHŘÍVÁTE!
01.13 METODIKA VÝROBY SÝRŮ Ing. Václav Švarc
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
Itálie Kryštof Lehečka.
Terénní základnu - Rohanov
Omáčky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_564_ Výkup mléka Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
SPECIÁLNÍ ODRŮDY BRAMBOR Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: speciální, odrůdy, brambor, batáty, manioky,
PROVENCE pro náročné. Za kouzlem Provence a Azurového pobřeží dovolení v nejkrásnějším francouzském regionu program podle Vašich přání letecky z Prahy.
ITÁLIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_15_Itálie Téma: Vlastivěda -Evropa Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Malé evropské státy Vatikán Andorra Monako San MarinoMaltaLichtenštejnsko.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výrobní činnost hotelu
DOCHUCOVACÍ PROSTŘEDKY
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Agroturistika a venkovská turistika
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Andorra Vatikán San Marino
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Itálie Shrnutí programu mobility v Itálii Benátky, Cesenatica, San Benedetta del Tronto, Loreta, Porto Recanati, Modena, Cavalese, Dolomity, Merano Paní Mgr. Renata Kopecká, paní - Maria Luisa Bellavista

Přijímající organizace COOPERATIVA 13 MAGGIO (Hotel Domus) - Pasquale Carelli, Simone Gazzoli Davide - kuchař, Vladimiro - obsluha,    IAL CISL Emilia Romagna - Maria Luisa Bellavista - ředitelka školy, Sergio Canducci - kuchař La Donna del Quori - Paola Vistoli Berghotel Miramonti -Francesco Mich, Richardo Mich Hotel Raffaello - Salvatore Zecca - ředitel

Benátky Přesun vlakem do Benátek a prohlídka turistických zajímavosti, jejich dostupnost pro lidi na vozíku.

Benátky

Benátky

Benátky Výloha s Italskými cukrářskými výrobky

Náměsti Svatého Marka

Benátky Náměstí Svatého Marka

Benátky Plavba lodním autobusem

Cesenatica hotel Raffaello Ubytování v hotelu v dvoulůžkových pokojích, ředitel Salvatore Zecca

Východ slunce nad mořem

Loreto Poutní místo ve střední Itálii, v provincii Ancona oblasti Marche. Po Římu druhým nejvýznamnějším poutním místem

Je rozložené na pahorku nedaleko pobřeží Jaderského moře Loreto Je rozložené na pahorku nedaleko pobřeží Jaderského moře

Komplex staveb obklopující tzv. Svatou chýši Loretánská svatyně Komplex staveb obklopující tzv. Svatou chýši

Loreta Pozdně gotická trojlodní bazilika, přímo ve středu kostela stojí Svatá chýše – dům Panny Marie

San Benedeto del Tronto Seminář s vedoucími pracovníky hotelu zaměřeným na problematiku služeb klientů na vozíků a handicapovaných. Evropské standardy pro ubytování vozičkářů

Provoz a zařízení hotelu Speciální lůžka, sociální zařízení, výtahy, bezbariérové vstupy

Organizování letních táborů a škol v přírodě pro handicapované. Specifika služeb pro vozíčkáře, možnost vstupu do bazénu, zajištění zdravotní péče, provoz duben, září

Exkurze – výroba olivového oleje (extra panenský)

Výroba studenou cestou – lisováním za studena na kamenných lisech, získá se jemnější chuť, proběhne oxidace. Z jednoho stromu získají 100 kg oliv tedy 20 litrů oleje

Olivový olej extra virgine Strom plodí po 10 letech, životnost 50 a více let, kvalitnější odrůdy se pěstují ve svazích

Příprava pizzy 1kg mouky, ½ l vody, 2-3g droždí, 24 g cukru Kynutí čím déle tím lépe, teplota pece 360°C 2-3 min

Příprava pizzy Dokončování pizzy Pizza s pancettou a citrónem

Cooperativa Magio 13 Zde se uskutečnil seminář, odborný kurz a praktická činnost Vaření menu, rozvoj odborného názvosloví pod vedením Paoly Vitoli

Kurz vaření La Donna del Quori - Paola Vistoli Gastronomické studio Příprava italského menu

předvedení ionizeru seminář vaření Speciálně upravená voda odstraňující pachy a čistí znečištěné plochy mimo mastnoty iontová voda Příprava ravil s riccotou a špenátem

Italské pokrmy Pizza v několika druzích chlebová Lázaně zapečené s ragú a parmezánem a bešamelem

Rybí speciality Filé z jesetera s plátky brambor, rajčaty, olivami, oreganem upravované v celofánu (alobalu) Slávky upravené s olivovým olejem, česnekem a bylinami

Seminář Příprava dezertu – žloutkový krém Připravovaný v termomixu Zakončení semináře certifikátem

SAN MARINO Oficiálně republika San Marino 5. Nejmenší na světě Je uzavřená enkláva v Itálii, na hranici mezi italskými regiony Emiglia-Romagna a Marche

San Marino San Marino má poměrně drsný terén, dominuje zde Apeninské horské pásmo Město založil Svatý Marinus a několik křesťanských uprchlíku, od té doby bylo centrem křesťanů

San Marino Pevnosti San Marina svou velikostí a nepřístupnosti zastrašovaly všechny nepřátelé Nejvýznamnějším odvětvím je cestovní ruch a platidlem je Euro

Rybářský přístav Muzeum lodí ještě s neroztaženými plachtami Rybářské lodě, které denně přivážejí čerstvé ryby

Rybí trhy

Dary moře

Mořská sůl Výroba soli ručním zpracováním - Maketa salin, ke se odpařuje přiváděná mořská voda, úroveň hladiny okolo 3 cm Produkty z mořské soli

Návštěva školy IAL Emiglia Romagna Cesenatico Prohlídka školy, odborných učeben, praktických učeben, učební plány

Vybavení odborných učeben praktické školy, která je zaměřena na praktické činnosti Prostory sloužící pro konání slavnostních příležitosti s výhledem na moře

Vybavení učeben

Praktická škola 200 žáků oboru kuchař, číšník, cukrář Modelační kuchyň, demonstrační kuchyň, aula Vybavení cukrárny

Modena, prosperující a průmyslové středisko Kulinářská kořenící přísada aceto balsamico – vinný ocet

Aceto balsamico –vinný ocet vyráběny ze zahušťovaného moštu vinných hroznů Zpracovávaný podle studii planet, vylisovaný mošt se opatrně prohřeje a v půdních prostorách nechá fermentovat v dřevěných sudech několik let.

Výroba vinného octa Dobrému balzámovému octu to trvá přinejmenším 12 let ty nejlepší zrají 30, či dokonce 50 let

Výroba šumivého vína

Linka na výrobu šumivého vína

Uložení vína v době zrání Rozloha vinic, která sahá až vysoko do alpských vrchů

Berghotel Miramonti -Francesco Mich, Richardo Mich Vybavení pokojů

Ubytování je přizpůsobeno ubytování handicapovaným turistům, s možností využití wellnes Vybavení koupelny bezbariérové Bezbarierové vstupy

Odbytové středisko

Cavalese Výroba parmesanu – pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano - Reggiano

Pro výrobu parmezánu je důležitá kvalita mléka od krav spásající trávu italských luk Do mléka se přidá syřidlo, lehce se zahřeje a vysráží se kasein mléčná bílkkovina

Sražená bílkovina (tvaroh) se oddělí od syrovátky, která se dále zpracovává na riccotu Rozdělí na 2 části a plní do dřevěných kulatých forem

Několik dní sýr odpočívá a pak následuje třítydenní solná lázeň a poté sýr zraje od 1,5 do zhruba 4 let Stlačením se vylisuje přebytečná syrovátka

Výroba parmezánu Solná lázeň Zrání na dřevěných policích

Výroba parmezánu Poklepem zjišťují kvalitu sýra Na 1 kg je třeba zhruba 16 litrů mléka z ranního a večerního dojení

Parmezán, čím déle zraje, tím nabývá svou hodnotu a proto se dodnes využívá jako bankovní záruka, a to i v civilizovaných zemích Parmezán se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, těstovin, jako posyp, ale i k vínu

Výroba má 5Oti letou existenci, v těchto prostorách funguje 5 let Uskutečňuje se zde výroba, prodej a zároveň občerstvení Hlavními produkty je speck, a pancetta

Nabídka produktu Výrobky jsou zpracovávany z dobytka z alpských luk, jejich nejkvalitnějším produktem je uzená odleželá svíčková Zpracovávají je dlouhodobě uzením studeným kouřem 12-14°C až 14 dnů který co 2 hodiny vypouští a vhání. K přípravě používají byliny