Komora Sociálních Podniků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Finanční možností svépomocných skupin
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Základní principy sociálního podnikání
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Minimální preventivní program školy
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
Výzva k předkládání žádostí
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Mezinárodní konference - Příklady táhnou -
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Komora Sociálních Podniků Ing. Marek Juha, místopředseda představenstva Brno 5.3.2014

Proč ? V uplynulých létech jsme započali s praktickým sociálním podnikáním v sociálním podniku PRADAKOS s.r.o. a SIMEVA s.r.o., a zjistili jsme, že existuje minimum informací, a pokud některé informace existují, jsou v ČR spíše definovány výzvami jednotlivých projektů ESF v ČR, než praktickými zkušenostmi.

Sociální podnik PRADAKOS s.r.o. Účetní a daňové poradenství Služby virtuální kanceláře („coworking“) Pronájem kanceláří, obchodních a výrobních prostor Poradenská činnost pro založení a vedení „Nestátních neziskových organizací“ a „Sociálních podniků“ www.pradakos.cz

Sociální podnik SIMEVA s.r.o. (Chráněná dílna) Zaměstnáváme osoby znevýhodněné na trhu práce, mezi které patří: Zdravotně znevýhodněné osoby (tělesně, duševně) Sociálně vyloučené osoby Osoby se ztíženým uplatněním na trhu práce Úzce spolupracuje s Úřadem práce JMK Díky těmto vytvořeným pracovním místům může Sociální podnik SIMEVA s.r.o. nabízet služby široké veřejnosti (veřejným institucím, společnostem, domácnostem, …) www.simeva.cz

Nabízené služby Úklidové práce Údržbářské práce Údržba zahrad a zeleně Celoroční úklid veřejných prostranství Malířské, zednické a natěračské práce Prodej vypěstovaných květin, keřů a stromků www.simeva.cz

Centrum sociálních a poradenských služeb HRAD o.p.s. Zajištění provozu Senior Pointu. Zajišťování služeb dětského centra pro matky s dětmi. Zajišťování služeb denního centra pro seniory a zdravotně postižené osoby. Sociální péče pro osoby předdůchodového, důchodového věku, děti a zdravotně postižené ve vazbě na zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. www.cspshrad.cz

Administrativní centrum HRAD Centrum sociálních a poradenských služeb HRAD o. p. s.: Dětské centrum Denní centrum Senior point Pronájem kanceláří a virtuální kancelář: Sociální podnik PRADAKOS s.r.o. Právní, daňové a účetní poradenství: Správa, údržba, konzultace, implementace IT a WEB MJ Servis Správa a údržba nemovitostí: Sociální podnik SIMEVA s.r.o. www.achrad.cz

Co jsme zjistili? Skutečností tedy je, že: V ČR nemá sociální podnikání pevné zakotvení v legislativě Sociální podnikání bude v plánovacím období EU 2014 – 2020 důležitou součástí sociálního programu EU Na podporu sociálního podnikání budou uvolňovány finanční zdroje Musí dojít k vytvoření příslušné legislativy Musí být vytvořeny struktury samosprávy, spolupracující úzce s územní veřejnou správou a státní správou

Komora Sociálních Podniků Proto jsme přistoupili k vytvoření samosprávné organizace

Komora Sociálních Podniků - KSP KSP organizuje a zastupuje podnikatelskou veřejnost , která se zabývá sociálním podnikáním nebo se o sociální podnikání zajímá. Posláním KSP je vytvářet příležitosti prosociální podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji a propagaci sociálního podnikání v ČR a JMK, a tím přispívat k celkové ekonomické stabilitě státu a sociálnímu smíru ve společnosti. Cílem KSP v současné době je zapojit se do budování samosprávné struktury sociálního podnikání v ČR a JMK. Připojit se k připomínkování legislativního procesu v ČR a nastavení funkčního systému sociálního podnikání. V současné době je vytvořena základní struktura KSP. Nabízíme členství v  KSP. V čele komory stojí předseda představenstva, jmenovaný v současné době zakladateli, činnost komory řídí představenstvo KSP.

Komora Sociálních Podniků – představenstvo Ing. Milan Venclík, MBA – předseda představenstva Ing. Marek Juha – místopředseda představenstva, statutární zástupce Ing. Vojtěch Miler – člen představenstva

Činnost KSP Informuje o hospodářských podmínkách a ekonomickém vývoji a právních předpisech týkajících se podnikatelských aktivit. Sbírá a shromažďuje podněty členů. Sbírá zahraniční zkušenosti. Poskytuje poradenské a konzultační služby. Podílí se na řešení problémů zaměstnanosti a na odborné přípravě k výkonu povolání, podporuje školská zařízení, zřízená k tomuto účelu. Podporuje rekvalifikace. Spolupracuje s orgány státní správy a místních samospráv. Zabezpečuje propagaci podnikatelské činnosti svých členů. Zřizuje v rámci své působnosti odborné platformy s organizacemi a institucemi na podporu rozvoje podnikání. Pořádá konference, školení a rozšiřuje vzdělání členů.

Partneři KSP Jihomoravský kraj Krajská hospodářská komora jižní Moravy Asociace nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje

Hlavní cíle KSP vytvořit fungující strukturu podporující sociální podnikání v JMK vytvořit komunikační prostředí pro všechny partnery zmapovat sociální podniky a podniky se zájmem o sociálním podnikání a jejich potřeby zmapovat potřeby trhu v JMK pro potřeby sociálního podnikání, pro potřeby podnikatelských aktivit členů připravit sociální podniky pro možnosti čerpání dotací v plánovacím období EU 2014-2020 pomáhat soc. podnikům k získání dotačních titulů komunikovat problematiku sociálního podnikání s veřejností vstupovat jako partner do dotačních programů se svými členy být nositelem dotačních programů, prospěšných pro členy

Více o KSP naleznete www.komora-socialnich-podniku.cz Děkuji za pozornost Marek Juha marek@juha.cz mobil: 724 305 559