Www.rodos94.cz www.infobozp.cz Studijní obor MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Kariérové poradenství
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
RODOS 94 – 10 let poradenství
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Didaktické prostředky
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podniková ekonomika Personální činnost.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Koncepce ošetřovatelství
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Fakulta zdravotnických studií
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
aneb Assessment Centre a Development Centre
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
České Budějovice, červen 2016
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Nabízené služby společnosti
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nabízené služby společnosti
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

www.rodos94.cz www.infobozp.cz Studijní obor MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR www.rodos94.cz www.infobozp.cz

Naše společnost působí na trhu již od roku 1994 V našich činnostech preferujeme tyto hodnoty: Tradice – Zkušenosti - Kvalita – Profesionální přístup Firma má registraci č.00013276/001/01/S Úřadu pro ochranu osobních údajů Praha pro zpracování osobních údajů dle § 16 odst.3 zákona č.101/2000 Sb.

RODOS 94 – poradenství a vzdělávání Kdo jsme? Co svým klientům nabízíme? PREVENCE RIZIK PERSONÁLNÍ MANAGEMENT PERSONÁLNÍ AUDIT VZDĚLÁVÁNÍ A KOMUNIKACE

PREVENCE RIZIK Základní audit, zjištění nedostatků, návrhy na odstranění a odborná pomoc Komplexní posouzení stavu bezpečnosti práce a ochrany zdraví, kontrola systému, opatření k efektivnímu řízení Kategorizace rizik Systém vzdělávání zaměstnanců v BOZP, školení a ověřování znalostí. Speciální programy identifikace rizik pro státní a veřejnou správu, školství a zdravotnictví Podpora programu Bezpečný podnik, implementace systému řízení BOZP (OHSAS, Bezpečný podnik,…)

kvalita – úspora nákladů – nezávislost - audit VZDĚLÁVÁNÍ A KOMUNIKACE - školící činnost, vlastní vzdělávací programy / rekvalifikace - outsourcing oblasti vzdělávání kvalita – úspora nákladů – nezávislost - audit

VZDĚLÁVÁNÍ A KOMUNIKACE Řízení procesu, outsourcing oblasti vzdělávání a komunikace: - komplexní vedení agendy organizace a zabezpečení plán vzdělávání zpětné vazby vnitropodnikové vzdělávání osobní rozvoj, perspektivní zam. interní školení komunikace, firemní kultura periodika jednorázové akce

PERSONÁLNÍ AUDIT Služby soukromým firmám i organizacím státní správy analýza stavu, systemizace, návrh uspořádání, vypracování organizačního schématu, optimalizace, organizace a řízení, historický i očekávaný vývoj a doporučení, návrh změny číselníků, ekonomická zhodnocení a porovnání efektivity analýza působnosti s ohledem na vztahující se legislativu a poskytované činnosti, vyhledávání duplicity vykonávaných činností posouzení kvalifikačních předpokladů, návrh popisů pracovních míst, návrh na doplnění či rozšíření kvalifikace zaměstnanců, dle požadavků časové snímky jednotlivých zaměstnanců kontrolní audity (ochrana systému, mzdový audit, hodnocení řízení, audit „na klíč“) Mezi naše klienty se zařadili např:

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Systém Šance je systém kreditního čtyř semestrového studia, který dává možnost získat standardizované akreditované vzdělání Manažer. Systém vychází z následujících principů: každá jednotka (studijní kapitola) je samostatná a nezávisí na tom, zda je použita ve spojení s jinými jednotkami, studentovi je ponechána absolutní volnost směřující pouze ke kvalitnímu konečnému výsledku důraz na význam slova management – systém připravuje skutečné manažery k vedení a řízení, nikoliv technokraty, kteří možná rozumí ekonomice, odlévání, výkovkům a výrobě, ale o řízení nemají ani potuchy. člověk vychovaný tímto systémem je pak přínosem v každém oboru je určen zájemcům o osobní a profesní rozvoj oblasti standardního vzdělání managementu první linie plně využívá individuálního přístupu k portfoliu znalostí zaměstnance ve spolupráci se zaměstnavatelem garantuje certifikovaným absolventům zařazení do soustavy (plánu) personálních rezerv v případě certifikace Manažera možnost pokračování studia v navazujících studijních programech či individuálním programu (např.rozvoj v programu perspektivních zaměstnanců) Systém Šance je alternativou pro vnitropodnikové vzdělávání s provázanou všeobecnou výukou a praktickým vzdělávání ve společnosti.

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Co je program Manažer v systému Šance Studijní program pro standardizaci profese MANAŽER Dává možnost každému uchazeči dosáhnout dané kvalifikace Systém vnitropodnikového vzdělávání Volitelný studijní program s individuálním přístupem a kreditním hodnocením Kombinace externích a interních lektorů Kombinace teoretického vzdělávání s odbornými informace ze vnitř firmy a poskytovaných do firmy Dlouholetý odborný růst se zvyšováním kvalifikace Vhodný výukový program pro „perspektivní“ zaměstnance Otevřený program víceletého studia se „šancí“ pro osobní kariérní rozvoj Témata studií a úloh řeší konkrétní problémy výroby Certifikace s celostátní platností

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Kritéria pro výběr účastníků studia Studium je určeno těmito podmínkami: Uchazeč s úplným středním odborným vzděláním Přijímací vstupní test nebo pohovor - absolvování vstupního testu (nebo případové studie, pohovoru) s výsledkem prospěl (slouží i k analýze profilu počátečních znalostí účastníků studia), test má 10 otázek, 50% a více správných odpovědí značí výsledek prospěl

Systém ŠANCE – získávání znalostí programu MANAŽER Vzdělání programu Manažer

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Jedná se o flexibilní systém dlouhodobého vnitropodnikového vzdělávání s motivací zaměstnanců na základě kreditního systému. Volitelnost výukových předmětů dává zaměstnancům možnost vzdělávat se tam, kde cítí potřebu. Systém vzdělávání je realizován ve třech oblastech: získávání „soft“ dovedností do firmy - teoretická část – získávání nových teoretických znalostí od externích školitelů, vzdělávacích agentur předávání odborných informací uvnitř společnosti (těch „nejlepších“ znalostí, které firma v zaměstnancích již má) – praktická část - interní vzdělávání – systém interních lektorů z řad zaměstnanců s individuálními zkušenostmi, znalostmi, mentoring předávání odborných informací do společnosti (těch „nejlepších“ znalostí a zkušeností v daném oboru) – praktická část – účast odborníků v systému vzdělávání z vysokých škol, zahraniční stáže, účast na konferencích

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Kreditní systém studia

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Sumarizace rozsahu výuky dle jednotlivých druhů

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Celkový časový plán výuky s jednotlivými semestry Celkový počet hodin je 142-196, z toho teoretická výuka max.133 hodin, praktický výcvik 63 hodin. Vyučovací hodina je v délce 45 minut, mezi vyučovacími hodinami jsou přestávky v délce 15 minut.

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Praktický výcvik – praktická výuka Praktický výcvik dává možnost účastníkům absolvovat praktickou výuku vycházející z reálných skutečností ve firmě nebo organizaci. Jde o umožnění formy vnitropodnikového vzdělávání, prohloubení znalostí a návaznost na vzdělávání v dané firmě. Tato forma výuky je určena zejména pro ty kurzy, které budou naplněny více účastníky z jedné firmy či organizace. Jde o případy, kdy chce zaměstnavatel rozšířit kvalifikaci svých zaměstnanců o akreditované studium „MANAŽER“ a současně dle svého doporučení jim poskytnout vnitropodnikové vzdělávání. Náplní jsou zejména interní školení prováděná z řad zaměstnanců – jde o sdílení informací ve firmě, kdy pracovníci s dlouholetou praxí a zkušenostmi předávají své znalosti těm svým kolegům i podřízeným, kteří mají zájem o svůj další odborný rozvoj. Interní školení tak pomáhá uchovávat hodnoty znalostí a zkušeností uvnitř firmy, působí preventivně v oblastech kvality, často zdůrazňuje a odkrývá do podrobností oblasti, které vzhledem k výrobě stojí sice na okraji, ale pro úspěšný rozvoj firmy jsou důležité.

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Akreditovaný studijní program MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu Praktický výcvik – Stáž V případě možností a zájmu může být do modulu Praktický výcvik začleněna stáž u jiné firmy. Jedná se např.o stáže zaměstnanců u tuzemských a zahraničních firem obdobného zaměření, jejíž součástí je prohlídka výroby, technologií, seznámení s postupy výroby či činností ve firmě, výměna zkušeností, popř.zácvik na zařízení (nové technologii) atd. Praktický výcvik – Mimořádné akce V případě možností a zájmu může být do modulu Praktický výcvik začleněna mimořádná akce. Mezi mimořádné akce patří např.: - týmová řešení problémů ve výrobě za účasti externích odborníků - spolupráce na společném projektu několika firem - výzkumná činnost, vývoj, spolupráce na prototypu, novém postupu, spolupráce na zavádění či změně systému (např.ISO, Bezpečný podnik) - spolupráce na tvorbě odborné literatury, příruček - účast na konferencích

Systém vnitropodnikového vzdělávání ŠANCE Interní školení školení prováděná ve firmě lektory z řad vlastních zaměstnanců Klademe velký důraz na předávání dovedností a vědomostí uvnitř firmy. Našim klientům pomáháme budovat systém interních lektorů a školitelů z řad zaměstnanců, aby zkušenosti a duševní hodnoty, které byly ve firmě vytvořeny byly dál předávány novým, mladším a méně zkušených zaměstnancům Práce interních lektorů umožňuje firmě reagovat na aktuální potřeby. Příprava interních lektorů probíhá formou pomoci s přípravou témat, osnov, výukových materiálů i prezentačních dovedností. V minulosti se nám osvědčil Katalog interních školení, který pomáháme vytvořit a vydat klientovi pro potřeby zaměstnanců a jejich výběr pro účast na vnitropodnikové vzdělávací akci. Po složení závěrečných zkoušek obdrží každý účastník certifikát o absolvování studia MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu s celostátní platností.