Práce s okny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
X EXEL.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Ing. Bohuslava Vitekerová
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Hromadná korespondence, makro
Zvětšování řádků a Rozšiřování sloupců
Návod na složení jména z písmenkových log
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Popis a ovládání Plocha I
Malování – popis programu
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Menu Vytváření menu.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
WORDPAD Textový dokument.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
OKNa/ práce s oknem ve windows
MS WORD 2010 – úvod do programu
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA.
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Práce s okny

Obsah Tlačítka pro zavření a změnu velikosti okna Panel nabídek a panel nástrojů Dialogové okno

Okna = windows Každá aplikace, každý program nebo každá hra se na pracovní ploše zobrazuje v takzvaném OKNĚ.

Tlačítka vpravo nahoře Vpravo nahoře se nachází tlačítka pro zavření okna a pro změnu jeho velikosti: pokud chceme ukončit práci s aplikací, stiskneme tlačítko pro ukončení programu; další dvě tlačítka nalevo slouží pro změnu velikosti okna. Tlačítko pro ukončení programu Tlačítko změnu pro velikosti okna Minimalizuje okno do hlavního panelu

název souboru nebo programu Název souboru a název aplikace (programu) je zobrazen v horní části okna v barevném pruhu horní lišty.

panely nabídek a nástrojů Pod horní lištou se nachází panel nabídek a těsně pod ním je panel nástrojů. Tyto panely zobrazují možnosti programu. Nabídky jsou označeny slovy, ikony na panelu nástrojů zobrazují možnosti programu obrázkem. Oba řádky nabízejí stejné nástroje. Panel nabídek Panel nástrojů – nástrojová lišta

základní akce Každá aplikace má vlastní nabídky nástrojů, se kterými můžeme pracovat. Mají však společnou řadu základních činností. Je to například ukládání hotové práce, otevírání uložené práce nebo spouštění nápovědy.

dialogové okno Pokud nám chce počítač něco důležitého sdělit, nebo se nás na něco zeptat, zobrazí dialogové okno. Často obsahuje otázku, zda chceme svou práci uložit nebo chceme opravdu provést konkrétní akci. Je tedy důležité, abychom si přečetli, co se v okně píše. Tlačítkem Ano (OK) akci potvrdíme. Tlačítko Ne znamená, že se akce neuskuteční. Pokud jsme okno spustili omylem, nebo chceme-li dialogové okno ignorovat, klikneme na tlačítko Storno.

Práce s okny Pracujeme-li s více okny najednou současně, můžeme se pohybovat mezi jednotlivými okny několika způsoby: pomocí myši přepínáme mezi jednotlivými okny na hlavním panelu, přepínáme pomocí kláves Alt + Tab.

Práce s okny Samostatná práce Otevřete aplikaci MS Word a napište své jméno. Vyzkoušejte změnu velikosti okna, poté jej minimalizujte do hlavního panelu. Otevřete aplikaci Malování, zvolte barvu a napište své jméno. Pomocí myši se přepněte na hlavním panelu na aplikaci MS Word. Napište jména svých spolužáků. Pomocí kláves Alt + Tab přepněte zpět na Malování. Vypněte aplikaci Malování. Na dialogové okno odpovězte Ne, nechceme nic ukládat. Nyní vypněte i MS Word, opět nechceme nic ukládat. Nyní vypněte počítač. V dialogovém okně klikněte na nabídku Vypnout.