Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pěvecká hlasová výchova.
Advertisements

Autor: Mgr. Hana Kalousková
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Hudební tělesa VY_32_INOVACE_03_Hudební tělesa.
OPERNÍ PĚVCI Dagmar Pecková, renomovaná operní a koncertní pěvkyně. Je absolventkou pražské konzervatoře. Na počátku své hvězdné kariéry se stala vítězkou.
Wolfgang Amadeus Mozart
ANTONÍN DVOŘÁK OBČANSKÁ VÝCHOVA 6. ROČNÍK
Medailonky Wolfgang Amadeus Mozart HV-1 Hudební výchova DUM č. 17
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
18. ročník MEZINÁRODNÍ HUDEBNÍ FESTIVAL V LETOHRADĚ Pořadatelé: Město Letohrad Společnost F.V. Heka Město Jablonné nad Orlicí Římskokatolická farnost Letohrad.
Barokní hudba v Evropě VY_32_INOVACE_06_Barokní hudba v Evropě.
Rozčlenění hudebního vývoje
Poznámky pro výuku Předmět: Hudební výchova Autor: Mgr. Tomáš Fabiánek
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
René Descartes: "Myslím, tedy jsem."
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_3D.9.04 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Povídání o Bachovi.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
JOHANN SEBASTIAN BACH.
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
 repertoár obsahuje i široký výběr skladeb klasické hudební literatury  směřuje k interpretaci soudobé hudby Hra na elektronické klávesové nástroje.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Antonín Dvořák a jeho život
ANTONÍN DVOŘÁK.
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
ANTONÍN DVOŘÁK.
ZLÍNSKÝ KRAJ KONZERVATOŘ P. J. VEJVANOVSKÉHO KROMĚŘÍŽ DĚJINY HUDBY Název školyKonzervatoř P. J. Vejvanovského Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
HUDBA V BAROKU.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
Lenka Bartošíková Hlavní stránka O Lenče Fotogalerie Repertoár
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
-co je to fuga? : polyfonní instrum. skladba/varhanní/
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
Otázky jsou vybrány z DUM č
Gymnázium Židlochovice Hudební výchova sekunda
W. A. MOZART geniální hudební skladatel
BENEFIČNÍ MÁJOVÝ KONCERT 3. května 2014 v 16 hodinkostel Nejsvětější Trojice v Zátoru Program J. S. Bach - Tocccata d moll A. Vivaldi - Largo G. F. Handel:
Základní informace, ukázky z děl Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
ANTONÍN DVOŘÁK. Antonín Dvořák (1841–1904) Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková Název: VY_32_INOVACE_17_Antonín Dvořák.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_ Antonín Dvořák ZŠ Hladké Životice.
Mgr. Jana Doubková VY_32_INOVACE_5B_05_WOLFGANG_AMADEUS_MOZART Dějiny hudby listopadu 2012 W. A. Mozart – život, dílo, zajímavosti o osobnosti skladatele.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Klasicismus v evropské hudbě -žáci se naučí charakteristické rysy evropského.
IMPRESIONISMUS Markéta Svobodová. IMPRESIONISMUS směr, který vznikl koncem 19. st. ve Francii Výraz imprese = dojem, vjem nebo otisk Výraz „prchavý okamžik“
Test k ověření znalostí z HV
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Česká opera Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_09_ČESKÁ OPERA Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Dějiny hudby a její osobnosti
Určeno žákům prvního stupně ZŠ
Opera Obr. 01 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Uherský Ostroh
Světoví hudební skladatelé
Antonín Dvořák dílo.
Antonio Lucio Vivaldi Benátky – Vídeň.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Fréderic Chopin Zelazowa Wola Paříž.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/15
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/13 
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
VY 32 INOVACE 543.
Dějiny hudby a její osobnosti
Název školy: Základní škola Netvořice
Transkript prezentace:

Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne české státnosti Vzhledem k omezené kapacitě koncertního sálu upozorňujeme, že je vyžadována předchozí rezervace místa, a to na adrese velvyslanectví, em nebo na telefonním čísle: nejpozději do čtvrtka 23. září 2010.

V letošním roce uspořádáme v reprezentačních prostorách rezidence komorní koncert české hudby. V provedení klavíristky Terezy Bodnárové a sopranistky Riky Eichner zazní díla Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů. Po koncertu jste srdečně zváni na svatováclavské pohoštění.

RIKA EICHNER (NĚMECKO) studovala klasický zpěv nejdříve soukromě, a poté na konzervatoři Conservatoire de la musique v Lucemburku u prof. L. Landuyta. Brzy po zahájení studia zpěvu debutovala v roli knížete Orlofského v opeře Netopýr J. Strausse, a to na několika německých scénách. Koncertovala v Německu, Lucembursku, Polsku, Srbsku, Belgii – např. v koncertním provedení opery Figarova svatba v roli hraběnky Almavivy, v roli Elizy ( My Fair Lady ), Paminy ( Kouzelná flétna ) a dalších. Na písňových večerech zpívá skladby německých a francouzských skladatelů, v repertoáru má i duchovní hudbu G. F. Händela, J. S. Bacha a W. A. Mozarta. Koncertuje v komorních provedeních barokní hudby např. v dílech J. P. Rameaua, Ch. W. Glucka, G. F. Händela, A. Vivaldiho, D. Scarlattiho atd. Na podzim roku 2010 se bude podílet na mezioborovém projektu tanečního divadla v Kolíně nad Rýnem, kde bude odpovědná za hudební složku představení a vystoupí jako sólistka (mimo jiné v áriích z Dvořákovy Rusalky). Je stálou členkou souboru Junge Oper NRW. TEREZA BODNÁROVÁ (ČESKÁ REPUBLIKA) vystudovala klavírní hru na Konzervatoři ve třídě prof. J. Čermáka a prof. F. Maxiána. V roce 1992 absolvovala roční studijní pobyt na Konzervatoři v norském Stavangeru ve třídě prof. M. Dratvové. V roce 1999 pokračovala ve studiu klavíru na Hochschule für Musik v Kolíně nad Rýnem ve třídě prof. V. Lobanova. Studium úspěšně zakončila závěrečným koncertem v roce Již za pražských studií i v Německu vystupovala nejen sólově, ale také jako hráčka komorní hry v rozličných seskupeních a zúčastnila se řady mezinárodních kurzů. Působila jako korepetitorka např. ve flétnové třídě pražské konzervatoře a v hobojové třídě v Kolíně nad Rýnem. Za tuto činnost a klavírní doprovod zpěváků získala několik ocenění. V současné době žije v Kolíně nad Rýnem, kde také vyučuje hře na klavír.