Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Základy práce s klávesnicí
Hardware - klávesnice Název materiálu: VY_INOVACE_726_hardware_klavesnice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
průvodce mezi klávesami
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Procvičování – ÚVOD DO INFORMATIKY, KLÁVESNICE
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Digitální učební materiál
Název: Jak správně psát VY_32_inovace_VT5_04 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Popis psaní jednoduchého dokumentu. Jak vytvářet odstavce. Výběr.
Informační a komunikační technologie
KLÁVESNICE VY_32_INOVACE_E3-05 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Klávesnice 1. část Vstupní zařízení.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Vstupní zařízení počítače
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Word – Struktura dokumentu
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_382_Word AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – klávesnice VY_32_INOVACE_15 Sada 26 Základní.
Spustit Konec Sára Výšková 7.A. Stisknutím kláves Ctrl + Alt + Delete se vám objeví ikona. Menu.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
* Jméno autora: Mgr. Přemysl Kejzlar * Datum vypracování: * Ročník: sedmý * Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie * Vzdělávací.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_08
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Word – textový editor.
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
WordPad - orientace na klávesnici - psaní slov, jednoduchých vět.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Prezentace slouží jako stručný návod psaní na klávesnici a seznámení s funkcemi nejčastěji používaných kláves. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Informatika Klávesnice

Klávesnice Jak napsat malé písmeno? Stačí když stiskneš klávesu s písmenem, které chceš napsat

Klávesnice Jak nepsat velké písmeno? Nejprve stiskni a drž klávesu SHIFT K tomu stiskni klávesu s písmenem, které chceš napsat Napíše se velké písmeno. Potom obě klávesy pusť.

Klávesnice Jak napsat malé písmeno s háčkem, s čárkou, (č, ř, š, ě …) Většinu těchto písmen najdeš na klávesnici Pokud tam písmeno není, musíš nejdříve stisknou klávesu čárka (nebo háček) a teprve pak stiskneš tlačítko s písmenem.

Klávesnice Jak napsat čárku nad malým písmenem? Napíše se ó Jednou stiskni klávesu čárka a pusť ji stiskni písmeno Napíše se ó

Klávesnice Jak napsat čárku nad velkým písmenem? Napíše se Á jednou stiskni klávesu čárka a pusť ji stiskni a drž klávesu SHIFT k tomu stiskni klávesu s písmenem, které chceš napsat Napíše se Á

Klávesnice Jak napsat háček nad malým písmenem? Napíše se ň stiskni klávesu SHIFT a drž ji stiskni klávesu háček a obě klávesy pusť stiskni písmeno Napíše se ň

Klávesnice Jak napsat háček nad velkým písmenem? Napíše se Ř stiskni klávesu SHIFT a drž ji stiskni klávesu háček háček pusť stále drž klávesu SHIFT stiskni písmeno Napíše se Ř

Klávesnice Který znak se napíše když jich je na klávese více? Když stisknete klávesu, napíše se znak vpravo dole Když držíte klávesu SHIFT, napíše se znak vpravo nahoře

Klávesnice Jak napsat znaky, které jsou na klávesách vlevo? Stiskni a drž klávesu levý ALT Stiskni klávesu SHIFT Obě klávesy pusť V hlavním panelu (šedý řádek na obrazovce dole) se objeví napsáno EN Teď se budou na klávesách psát znaky, které jsou vlevo

Druhy klávesnic Česká klávesnice Anglická klávesnice lze psát písmena s háčky a s čárkami Anglická klávesnice používá se anglická abeceda, nelze psát háčky a čárky CS EN

Klávesa ENTER Na ploše a v okně V textu odesílá pokyn z obrazovky do počítače potvrzuje volbu V textu vkládá řádek ukončuje odstavec

Klávesa ESC název: ESCAPE = ÚNIK čti: ESKEJP končí běh programu zruší zobrazenou nabídku do jisté míry opak klávesy ENTER

Klávesa CAPS LOCK slouží jako zámek použijete-li tuto klávesu, rozsvítí se prostřední kontrolka na klávesnici všechna písmena se napíší velká včetně českých znaků (ě, š, č, ř, ž, ý, á, í, é, ú, ů) takto napsaný text nelze změnit zpět na malá písmena, musí se přepsat znovu

Klávesa TAB V textu V okně a na ploše čti: TABELÁTOR odsadí text od okraje stránky používá se na začátku odstavce V okně a na ploše provádí přeskok z jedné položky na druhou