Ing. Pavel Nácovský vedoucí Odboru samosprávy Město Ledeč nad Sázavou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Informační podpora managementu
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Statutárního města Liberec
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
CIS Cizinecký informační systém
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Krajský úřad Libereckého kraje
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

Ing. Pavel Nácovský vedoucí Odboru samosprávy Město Ledeč nad Sázavou Husovo náměstí 7 584 01 Ledeč nad Sázavou E-Mail: pavel.nacovsky@ledecns.cz

Jak vznikal projekt Městská síť LeNet pro SROP

Původní stav (síť LEMUR) Externí správce – dodavatel HW. HW byl vždy montován na NO NAME dílech. Doba životnosti stanic se pohybovala do 2 let. Průchodnost 10 Mb sítě byla na hranici 1%. Pole 34 nekompatibilních aplikací od 14-ti dodavatelů levné tiskárny s drahým provozem vysoké provozní náklady, včetně servisních

Kroky před projektem MS LeNet Záměr celkového řešení informační soustavy městského úřadu následně schválený v ZM je datován 9.9.2002 V pololetí 2003 přistoupilo město k celkové obnově datových sítí a PC HW (včetně serveru) splátkovým způsobem. Hodnota projektu byla 2,25 mil. Kč. Byl založen princip homogenního HW pole. Byl založen princip úplné vzdálené správy. Byla založena organizace IS na garantech. Instalováno bylo roztříštěné aplikační prostředí od 14-ti dodavatelů.

Kroky před projektem MS LeNet Úspory z provozu zaplatily splátky a oproti minulému období vznikla další provozní úspora ve výši 400 t. Kč, což je cca 20% minulých provozních nákladů. Do této kalkulace nejsou zahrnuty ekonomické výsledky vyplývající z praktického využití moderních kancelářských aplikací a elektronické komunikace. V prosinci 2003 vznikl předchůdce projektu MS LeNet, jako projekt pro grant z Fondu Vysočina. V tomto grantu jsme neuspěli.

Projekt Metropolitní síť LeNet pro SROP Projekt vznikal v období březen – červen 2004 Byl podán 29.7.2004 v Jihlavě. Oproti předchůdci, který se zabýval pouze IS městského úřadu, byl tento projekt rozšířen o optické vedení v centru města, o síť – včetně PC včetně kancelářských aplikací pro Informační centrum, o PC včetně kancelářských aplikací pro Městskou knihovnu, o posílení serverové infrastruktury, o nákup uceleného aplikačního prostředí a o centrální tiskové řešení. Projekt předpokládal realizaci v období 9/2004 – 6/2005 Výběrové řízení bylo zadáno prostřednictvím Centrální adresy a přihlásilo se 12 zájemců. Z nich byly vybrány firmy AutoCont, a.s. a PVT.

Projekt Metropolitní síť LeNet pro SROP Proběhlo výběrové řízení na úvěr Smlouva s Ministerstvem pro místní rozvoj byla podepsána 16.3.2005 (na straně města) a 22.4.2005 (na straně ministerstva), čímž byl posunut začátek realizace na 3/2005. Doba realizace projektu byla zkrácena z 9 měsíců na 3 měsíce. Okamžik migrace aplikačního prostředí musel být přesunut z 1.1.2005 na 31.6.2005 Projekt byl realizován v období březen – červen 2005 Včas byly ukončeny veškeré dodávky.

Projekt Metropolitní síť LeNet pro SROP Problém nastal s možností využití úvěrového účtu. Druhým problémem byl okamžik ukončení realizace k 31.6.2005. K tomuto termínu bylo možné ukončit migrace aplikací a dat, ale komplikovaný by byl systém pololetních hlášení. Z těchto důvodů jsme podali žádost o povolení druhého (úvěrového) účtu a posunutí ukončení vyúčtování o 1 měsíc. MMR změnu potvrdilo v 11/2005 a CRR doručilo smlouvu o dodatku v 2/2006. Tento časový posun znamenal problém s prodloužení úvěrové smlouvy a to zejména proto, že jsme v okamžiku žádosti o prodloužení úvěru neměli k dispozici rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj, jako podklad o úspěšném řízení pro banku. Konečné hlášení proběhlo v 2/2006 Nyní čekáme na kontroly a proplacení evropských prostředků.

Předmět realizace 3 servery (původní byl použit jako PDC a MS Exchange server, nové: aplikační server s SQL, datový server a BDC – využíváme i jako intranet na MS SharePoint services, SW router Winroute Kerio). Základ mikrovlnné sítě na technologii 5,8 GHz Aktivní prvky pro centrální bod LeNet a pro Informační centrum Lokální síť Informačního centra Pracovní stanice Informačního centra, včetně veřejných

Předmět realizace Pracovní stanice Městské knihovny, včetně veřejných Kapacitní tiskové řešení pro městský úřad a Informační středisko optická městská síť k Informačnímu středisku a ke škole (využití rekonstrukce mostu) jednotné aplikační prostředí FENIX od PVT Servisní aplikace MS MOM pro vzdálenou správu serverů Digitální zrcadlovka s bleskem Projektory frankovací stroj pro městský úřad Access pointy pro lokální připojení Intranet nad MS SharePoint servicess

Principy LeNet homogenní serverové pole: technologie HP, MS Windows server 2003, MS SQL, …) homogenní pole pracovních stanic: typové pracovní stanice, včetně typových LCD, MS Windows XP, MS Office 2003 homogenní pole patrových tiskáren vzdálená správa (outsoursing) veškerého zařízení a aplikačního prostředí. Město nyní nemá správce systému. Organizace je založena na osobách: vedoucí projektu – osoba odpovědná za IT, jednání s dodavateli, přebírání dodávky, projektování LeNet zástupce vedoucího projektu a administrátor (dokumentace, výměna zálohovacích medií, …) garant – uživatel proškolený pro konkrétní aplikaci (např. spisová služba) uživatel

Tabulka rozdělení nákladů v projektu MS LeNet Celkové náklady EU + stát vlastní podíl Město (včetně FENIX) 2 121 644 Kč 1 664 665 Kč 456 979 Kč MK 337 465 Kč 264 778 Kč 72 686 Kč IC 907 060 Kč 711 689 Kč 195 371 Kč Síť LeNet (včetně ZŠ) 956 356 Kč 750 367 Kč 205 989 Kč Celkem 4 322 525 Kč 3 391 500 Kč 931 025 Kč

Plány rozvoje informační podpory Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou dne 3.4.2006 rozhodlo o implementaci komplexního informačního systému myFenix v rámci pilotního programu zavedení

Děkuji za pozornost eSlužbami jsou chápány občanům elektronicky poskytované služby, kupříkladu prostřednictvím portálu města. myFenix neřeší jen část pro podporu správních, řídících a rozhodovacích procesů subjektů samosprávy, ale díky své technologické platformě umožňuje efektivně budovat portálové služby, integrovat datovou bázi s analytickými nadstavbami pro podporu rozhodování, apod. Řešení myFenix je koncipováno způsobem, který v postupných krocích budování informační podporu umožňuje efektivně zabezpečovat elektronickou komunikaci města s občanem, ať v části informativní nebo v rámci správních úkonů.