Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Národní program udržitelnosti I
Doporučení pro přípravu žádosti;
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Financování sociálních služeb
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Celostátní síť pro venkov
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
1 II. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 2. dubna 2004.
… od myšlenek k aplikacím
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
2. veřejná soutěž programu GAMA, Podprogram 1 Pavel Komárek - člen předsednictva TA ČR Markéta Šulcová - vedoucí odd. veřejných soutěží Lenka Pilátová.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži vyhlášené v roce 2016 v Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025,
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025, ZEMĚ vyhlášené.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Transkript prezentace:

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž Změny v programu KUS a ve veřejné soutěži Praha, 28. května 2012

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž Program MZe Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012 – 2018 „KUS“

KUS 2012-2020 - I. KUS 2012 – 2018 Veřejné soutěže V programu jsou celkem 4 veřejné soutěže – vyhlášení v roce: 2011, 2012, 2014 a 2015 Proběhla dvoustupńová VS v r. 2011 na projekty s počátkem řešení od r. 2012 Od r. 2012 jsou VS jednostupňové Ve dvou VS za sebou (tj. již v r. 2012) jsou vyhlášeny různé cíle podprogramů

Program KUS 2012-2018 KUS 2012-2018 KUS – program aplikovaného výzkumu VS na projekty výzkumu s počátkem řešení od roku 2013 byla vyhlášena 16.5.2012 Odevzdávání návrhů projektů – do 28.6.2012 Řešení jednotlivých projektů 1- 5 let (2013 až 2017)

KUS 2012-2020 - I. KUS 2012 – 2018 Podprogramy Podprogram I: Udržitelné zemědělské systémy Podprogram II: Udržitelný rozvoj lesního a vodního hospodářství a ostatních oblastí zemědělství Podprogram III: Podpora politiky agrárního sektoru (pro státní správu)

KUS – míra podpory I. KUS 2012 – 2018 Míra podpory I. – na celý projekt (detail – v zadávací dokumentaci) * spolupráce s VO ** pouze VO PP I * (65 % z podpory na program) PP II * (20 % z podpory na program) PP III ** (15 % z podpory na program) Zvláštní pravidla pro zemědělství a rybolov 90 % - Aplikovaný výzkum 75 % 67 % 100 % Experiment. vývoj

KUS – Komplexnost KUS 2012 – 2018 Požadavky na projekty Komplexnost: multidisciplinární, ucelený návrh projektu s potřebnými souvislostmi (od prvovýroby až po produkt pro spotřebitele z široké veřejnosti) Přínosy pro praxi: uvedení uživatele a kvantifikace přínosů výsledků (tj. znalostí) Šíření výsledků výzkumu: publikace z každého projektu PP I a PP II – řešení se zúčastní alespoň 1 VO a 1 podnik, jsou vyžadovány nejméně 2 typy výsledků aplikačních a 1 publikačního PP III – řešení se zúčastní pouze VO, je vyžadován nejméně 1 typ výsledku aplikovaného a 1 publikačního

KUS – Komplexnost KUS 2012 – 2018 Předpokládané přínosy a výsledky Předpokládané přínosy musejí být vždy kvantifikovány – v projektech aplikovaného VaV se předpokládají ekonomické přínosy PP I a PP II – alespoň 2 různé typy aplikovaných výsledků (P, Z, F, G, N, R, v podprogramu III také H) PP III – alespoň 1 typ aplikovaného výsledku Vždy je v projektu nutný publikační typ výsledku Jimp. nebo Jneimp.

KUS – Komplexnost KUS 2012 – 2018 Změny v podmínkách VS Příjemci musí doložit v předmětu činnosti výzkum Příjemce-koordinátor zodpovídá za průběh řešení projektu v celém rozsahu Ve struktuře nákladové tabulky může být uvedeno max. 50% osobních nákladů z podpory a v průběhu roku není možno měnit výši osobních nákladů u jednotlivých příjemců a dalších účastníků projektu Alespoň 2 různé typy samostatných výsledků pro praxi musí být plánovány již v průběhu řešení projektu (u PPIII jeden typ výsledku) Kladné hospodaření v posledních dvou letech

VSAK 2012-2017 KUS 2012 – 2018 Jednostupňová VS Hodnocení návrhů projektů Posouzení formálních náležitostí projektu (Komise pro přijímání návrhů projektů): dodržení soutěžní lhůty, podání, splnění kvalifikačních předpokladů a požadavků na způsobilost v souladu se zákonem č. 130/2002 Sb., míry podpory, typů výsledků Odborné hodnocení (Programová komise): reálnost řešení, provázanost, cíle, výsledky, přínosy, potřebnost, metodika, tým, struktura financování, znalost problematiky v zahraničí apod.

KUS - BONUSY KUS 2012 – 2018 BONUSY: Doložení přímé vazby na aktuální mezinárodní projekty (v rámci společných iniciativ v zemědělském výzkumu ERA-Net nebo na ostatní mezinárodní projekty) Vyšší podíl spolufinancování z neveřejných zdrojů – hodnoceno podle procenta spoluúčasti nad rámec povinné spoluúčasti

Národní agentura pro zemědělský výzkum (NAZV) Závěr Děkuji za pozornost Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum (NAZV) nazv@mze.cz