Strategie rozvoje ČSA na léta © Nymburk 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pět dekád českého softballu a baseballu
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Hodnocení uplynulého období & Návrh činnosti
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA ROZVOJ Pavel Chadim, místopředseda ČBA rozvoj mládeže.
ELTODO CUP První jarní homerun
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
SEMINÁŘ TRENÉRŮ VESLOVÁNÍ
Informační systém pro sportovní klub TTC Znojmo
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Nový sportovní areál softballových klubů. NAŠE ÚSPĚCHY V ROCE 2005 SK JOUDRS PRAHA Vicemistr - 1.ČSL žen 3. místo - Pohár vítězů pohárů evropských zemí.
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Vzdělávání trenérů Česká rugbyová unie. Akční vzdělávací plán ČSRU 2008 Bonifikační program – finanční odměna za kvalifikované trenéry Trenérský kalendář.
Technika řízení LH Přednáška 3
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA Koncepce rozvoje Pavel Chadim, místopředseda ČBA pro rozvoj.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
FC Slovan Rosice, z.s..
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
Program MŠMT VIII v roce 2017
Otakar Mestek, Michal Blažej
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Projekt manažer SK Florbal Benešov: Individuální plán rozvoje dle zralostního modelu pro období Petr Tůma.
Transkript prezentace:

Strategie rozvoje ČSA na léta 2013 - 2016 © Nymburk 2012

Obsah 1. Organizační struktura ČSA 2. Finance 3. Rozvoj 4. Soutěže 5. Reprezentace 6. Medializace a propagace

1. Organizační struktura ČSA Posílení organizační struktury dle schématu Nastavení konkrétních zodpovědností za jednotlivé oblasti práce – princip přímé rozhodovací pravomoci a následné odpovědnosti Zintenzivnění péče o lidské zdroje – profesionalizace výkonného aparátu a trenérské struktury

2. Finance Maximalizovat zdroje od státu na centrální úrovni Prostřednictvím významných turnajů (ESF / ISF) intenzifikovat lokální zdroje na akce Aktivně pomáhat klubům v lobbingu na zisk financí z loterií přímo do klubů Vyhledávat možnosti dalšího financování SK z dalších zdrojů (investice, údržba) V rámci rozpočtu držet nerozpustitelnou rezervu 500.000,- Kč

3. Rozvoj Garance min. 3% z celkového rozpočtu ČSA každoročně na rozvoj Základní cíl – zvýšení členské základny o 25 % v roce 2016

3.1. Vnější rozvoj Cíl je rozšířit povědomí o softballu v široké veřejnosti 3.1.1.Školní ligy (Projekt Intenzifikace škol) Organizace školních lig na lokální úrovni je v gesci příslušného klubu Podmínkou jsou min. 3 školy a 2 turnaje za rok (nutná dokumentace) Za každý školní tým splňující podmínky (viz výše) obdrží klub dotaci 2.000,- Kč, respektive 4.000,- Kč (projekt Intenzifikace škol)

3.1. Vnější rozvoj 3.1.2. Podpora nového klubu Možnost příspěvku ve výši 10.000,- Kč každému novému klubu, který se zaregistruje do systému ČSA s mládežnickým družstvem a dokončí soutěž řízenou ČSA – podléhá schválení Předsednictva ČSA 3.1.3. Podpora a rozvoj slowpitche Jmenovat zodpovědnou osobu za rozvoj slowpitche s cílem výrazně rozvinout soutěže v ČR (firemní sport, nedělní slowpitchové ligy, velký turnaj) – aktivizovat potenciál ukrytý ve slowpitchové komunitě

3.2. Vnitřní rozvoj Zaměření na stávající strukturu ČSA 3.2.1. Rozvojové kempy pro hráče a trenéry Nadhazovací a pálkařské kempy pro hráče 3.2.2. Výjezdy do oblastí Nabídku výjezdů dle poptávky 3.2.3.Stabilizace mládežnických ligových soutěží Viz kapitola 4 Soutěže Zafixovat a v celkovém nastavení po dobu 4 let neměnit

3.2. Vnitřní rozvoj 3.2.3. Péče o trenéry, rozhodčí a funkcionáře ČSA Pokračovat v nastaveném trendu doškolování trenérů, případně zpestřit nabídku Zafixovat každoroční kliniku reprezentačních trenérů s návazností na přenos informací k extraligovým trenérům Zafixovat pozici motivátor rozhodčích – rozvoj střední třídy, rozšíření počtu, motivace Zafixovat pozice výkonných ředitelů mládežnických extralig Stabilizovat v rozpočtu funkční odměny pro funkcionáře ČSA

3.2. Vnitřní rozvoj 3.2.5. Propagační materiály Jak uspořádat / realizovat nábory nových členů Jak založit školní tým, jak založit školní ligu Jak založit klub, jeho funkce a řízení Staň se rozhodčím softballu

4. Soutěže Extraligy a 2. ČSL – double 3. Liga formou turnajů – zavést u mužů od roku 2014 Pohár ČSA formou turnajů s vrcholem FinalFour Mládežnické celostátní soutěže pouze ve formě Extralig Realizovat formou turnajů se zakončením finálovým turnajem V případě, že počet přihlášených přesáhne 10 – rozdělit na více stupňů V případě vícestupňové soutěže bude Extraliga povinná Vícestupňové soutěže – zavést u kadetek a žáků od 2013 Juniorská Extraliga – zavést od roku 2013 formou turnajů Zachovat OPEN MČR juniorů a juniorek do 19ti let Oblastní soutěže dle potřeb oblastí

5. Reprezentace Reprezentace mužů a žen Pravidelná účast na ME (23 osob) a MS (22 osob) Příprava – možné speciální campy, 1 turnaj (limit 200.000,- Kč) Reprezentace juniorů a juniorek Pravidelná účast na ME (22 osob) Účast na MS na základě dostupnosti (20 osob – limit 700.000,- Kč) Příspěvek hráčů nutný Příprava – double s Exl kluby, turnaj, soustředění (limit 120.000,- Kč)

5. Reprezentace Reprezentace kadetek a U22 Reprezentace slowpitch Pravidelná účast na ME Příprava – max 6 dní s ohledem na vyčerpanost zdrojů Samofinancovatelné – minimální příspěvek ČSA v podobě úhrady startovného Reprezentace slowpitch Reprezentace žákyň Není – vše na bázi klubů či různých uskupení Bez příspěvku ČSA Společný materiál Alokovat v rozpočtu každoročně 30.000,- Kč na společný materiál pro reprezentace

6. Medializace, komunikace a propagace Informace dovnitř členské základny Nástroj: mailchimp Popis: krátké zprávy z dění s prolinkem na podrobnosti na web či facebook Nástroj: bannery na webu Popis: pozvánky na Extraligu, významné domácí akce mezinárodního významu, finálové turnaje MČR mládeže Nástroj: redesign webových stránek (realizace během zimy 2012 - 2013) Popis: zatraktivnění a zpřehlednění stránek při zachování stávajících aplikací Informačního systému a správy turnajů

6.1. Komunikace Informace ven (média, státní správa) Nástroj: tiskové zprávy Popis: informace o mezinárodních akcích, reprezentacích Informace ven i dovnitř Nástroj: Ročenka ČSA Popis: tištěná podoba ročenky (vyžaduje to i MŠMT k vyhodnocování programů) Poděkování pořadatelům a repre trenérům, šéfům komisí a ředitelům lig pořadatelům FT a OPEN MČR na místě s drobným dárkem (plaketa, medaile) reprezentačním trenérům, šéfům komisí a ředitelům lig po sezóně na slavnostní večeři s drobným dárkem

6.2. Propagace Vždy stanovit hlavní komunikační téma daného roku, období Hlavní komunikační téma 2013 – ME žen 2013 Nástroj: komplexní propagační plán (spolupráce s MHMP, billboardy, kartičky s nálepkami pod oči…) 50 let organi Prezentační portál národních týmů s na webu ČSA (profily hráčů, informace, statistiky) – již od roku 2012 Vybavenost reprezentačních týmů propagačními předměty na akce MS – prezentace ČR Eshop s repre věcmi (repliky dresů…)