Můj problém s kozou Vypracoval: A05040.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV GEODÉZIE
Advertisements

Statistika.
Statistické funkce v tabulkovém kalkulátoru Excel MS
TVAROVÉ A ROZMĚROVÉ PARAMETRY V OBRAZOVÉ DOKUMENTACI
Statistická indukce Teorie odhadu.
Výpočet zásoby porostu na zkusných plochách při požadované přesnosti
Třídění dat OA a VOŠ Příbram. Třídění  rozdělení jednotek souboru do takových skupin, aby co nejlépe vynikly charakteristické vlastnosti zkoumaných jevů.
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY II.
Titanový tuning Ritchey
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Neurčitý integrál. Příklad.
Algoritmy I Cvičení č. 5.
Odhady parametrů základního souboru
Skládání sil.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Večerníček pro dospělé
Tato prezentace byla vytvořena
t-rozdělení, jeho použití
Základní číselné množiny
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Rozbory přesnosti v jednotlivých fázích vytyčení
KVANTILY OA a VOŠ Příbram.
CHYBY MĚŘENÍ.
Rozbor přesnosti vytyčení
8. listopadu 2004Statistika (D360P03Z) 6. předn.1 chování výběrového průměru nechť X 1, X 2,…,X n jsou nezávislé náhodné veličiny s libovolným rozdělením.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Petr s Pavlem byli na lyžařském výcviku. Oba si pěkně zalyžovali a navíc měli hezké počasí. Sjezdovky byly upravené a mimo ně bylo až 60 cm sněhu. Však.
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
Fyzika 6.ročník ZŠ Fyzikální veličina D é l k a Creation IP&RK.
Opakované měření délky
Metody vyrovnání nivelačních sítí
Základní taxační veličiny
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Chyby jednoho měření když známe
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Zábavně do VY_32_INOVACE_19 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
MATEMATICKÁ STATISTIKA
Určení parametrů elektrického obvodu Vypracoval: Ing.Přemysl Šolc Školitel: Doc.Ing. Jaromír Kijonka CSc.
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Eratosthenovo síto
Základy matematické statistiky. Nechť je dána náhodná veličina X (“věk žadatele o hypotéku“) X je definována rozdělením pravděpodobností, s nimiž nastanou.
LELEKOVICE Lanová dráha LELEKOVICE se začala stavět 7.dubna roku 2001 až v červenci 7.se oficiálně rozjela pro veřejnost. Jezdilo zde 6 nekomfortních.
Měříme délku s různou přesností
Hodnocení přesnosti měření a vytyčování
Maximální chyba nepřímá měření hrubý, řádový odhad nejistoty měření
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1263Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.
Odkud se vzal kuchyňský robot?. Víte proč člověk vynalézá? Protože je líný! V 17. století kuchaři šlehali hodinami vaječný bílek březovými metličkami.
F YZIKA Měření délky. Vypracoval: Lukáš Karlík. P OROVNÁVÁNÍ Dříve lidé měřili pomocí porovnávání na větší a menší. Toto měření bylo však velmi nepřesné.
… jsou bohatší lidé šťastnější?
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
VYHODNOCENÍ INVESTIČNÍHO ZÁMĚRU
Základy statistické indukce
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
Kombinované zesilovací stupně
Opakované měření délky
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Vypracovala: Mgr. Hana Krčová
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Základní zpracování dat Příklad
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Transkript prezentace:

Můj problém s kozou Vypracoval: A05040

Jednoho dne ale přišel ošklivý pan Paroubek, který mu kvůli stavbě dálnice vyvlastnil téměř všechny pozemky. Žil byl jeden malý zemědělec, který prodával své kozí sýry do celého světa.

Takže zemědělcovi pak zbylo zhruba toto: ? Pastevec si tedy pokládal otázku: „Jak dlouhý provázek může koza mít, aby vypásla jen ½ a na druhou jsem mohl zasadit tuřín?“

A jelikož pastevec neznal lepší metodu, tak se jal délku provázku zkoušet. První na co přišel bylo to, že délka d musí být v rozsahu poloměru zahrady r až sqr(r)

Další věc, kterou k úspěšnému nakrmení Lízinky potřeboval bylo vypočítání obsahu spasené plochy.

A tak pastevec vypočetl vždy spasený obsah a podle toho, jestli byl větší, nebo menší než obsah poloviny zahrady si svůj odhadovaný interval zkrátil buď z jedné nebo z druhé strany na délku provazu Dolní mez intervalu zvětšit na odhadovanou hodnotu Horní mez intervalu zmenšit na odhadovanou hodnotu Obsah vypočtený je menší než potřebný? ANO NE

A aby si „ušetřil“ práci, udělal si farmář prográmek v Javě, který mu tyto hodnoty počítal. Přidělal do algoritmu i prvek, který když absolutní hodnota rozdílu dvou po sobě vypočítaných obsahů překročí stanovenou přesnost, tak se cyklus zpřesňování d sám ukončí. Ale protože to byl zvídavý vidlák, tak si řekl: „Jak by to asi vypadalo, kdybych chtěl od programu 100%-ní přesnost? Aby byla odchylka obsahů nulová?“ Zkusil zadat a … ejhle program se zacyklil a nechtěl skončit. A tak musel přidat ještě podmínku, že dva po sobě vypočtené obsahy se nesmí rovnat. A jelikož to byl svědomitý programátor, tak mu program jako d vracel hodnotu aritmetického průměru obou mezí. Tím měl zajištěnou ještě vyšší přesnost.

A tam pan Doc. Ing. Pavel Herout, Ph.D. učí dodnes  A tak pokračoval ve své dráze úspěšného programátora dále, až si ho jednoho dne všimli lidé z FAV. A tam pan Doc. Ing. Pavel Herout, Ph.D. učí dodnes 