Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM JAKO OBJEKT ZÁJMU VĚDY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky IQ INDUSTRY Výsledky plnění klíčových aktivit projektu.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zkvalitnění výuky v předmětu „Sociální odpovědnost a etika podnikání“ 1.díl – Jak učitelka přichází s inovací Anna Putnová.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1. Ekonomie jako společenská věda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marie Grygarová.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Σ Sociogie = societas (společnost) + logos (věda) Úvod do sociologie.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
CSR Společenská zodpovědnost firem. Vývoj společenské zodpovědnosti Stát a církev=tradiční garanti, jejich role slábne Začátky CSR: 2.pol. 20.stol. V.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Personální plán pro podnikatelský plán
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
Jak se peče chleba IV. Lenka Hůnová. Výrobky z mouky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
CO KDO DĚLÁ – VÝROBA ŽIDLE Ivana Šůsová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Kybernetická kriminalita
Společenská odpovědnost firem
Pozornost, soustředěnost, paměť
O Koblížkovi JAZYK A ŘEČ.
Poznávací schopnosti, vnímání
Společensky odpovědné podnikání
Lyžařský svah - pohybovat se koordinovaně a jistě
Jak vznikají křížaly Jana Šonková.
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
Tato prezentace byla vytvořena
Pomůcky k pohybu Eva Kovářová 1.
Jazyk a řeč – sociální informovanost
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
OBRYSY DOPRAVNÍCH pROSTŘEDKŮ IV.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Co se přírodě nelíbí.
ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH.
Lodička Bc. Miloslava Vavříková
Jazykové hádanky Jazyk a řeč.
Jak se upravit do divadla
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
TECHNIKA KRAUL – základní a kotoulová obrátka Lekce č. 9
Bylinková zahrádka IV. – Počítání
Strom, kdopak tu žije příroda.
Kolik svíček na dort vnímání.
Technika kraul – činnost horních končetin Lekce č. 6
Barevné pastelky Pavlína Berková.
Bc. Miloslava Vavříková
JITEX – Jak vznikne tričko?
Dělíme se o pizzu Sociabilita .
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Společenská odpovědnost firem – platforma slučitelnosti rodiny a zaměstnání Dana Bernardová Workshop pro zaměstnavatele na podporu rozvoje dobré praxe.
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Postavičky z přírodnin
Transkript prezentace:

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM JAKO OBJEKT ZÁJMU VĚDY POHLEDEM ANDRAGOGA PhDr. Dana Pokorná Doc. PhDr. Kateřina Ivanová

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Definice „CSR“ „Společenská odpovědnost firem je naplňování ekonomických, právních, Etických, ostatních filantropických očekávání společnosti, která společnost má vůči organizacím v dané době“. (Carroll, 1991)

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Další častá vymezení CSR  …je jednání firem nad rámec zákonných povinností (Davis, 1973)  …firmy jsou odpovědné nejen svým akcionářům, ale širším zainteresovaným skupinám společnosti, tzv. „stakeholders“(Freeman, 1984)

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Frederick William C. od CSR1 k CSR4  CSR1 = „odpovědnost“  období od 1953 (Bowen) do 1970:  filozofické pojetí,  volnomyšlenkářský přístup,  jakákoliv aktivita firem.

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Frederick William C. od CSR1 k CSR4  CSR2 = „vstřícnost“  Od 1970 do současnosti:  pragmatický přístup,  strukturovaný popis,  vládní opory,  odlišení na makro x mikro úroveň,  požadavky na manažery.

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Frederick William C. od CSR1 k CSR4  CSR3 = „čestnost“  od 90.let:  požadavek normativů - podmínka pro přechod z CSR2 na CSR3),  vyčlenili se odborníci na problematiku CSR (stanovit normativy, spolupracovat s teoretiky etiky, přenášet poznatky do praxe, vytvořit techniky a programy – prognózy, audity, měření, vzdělávací programy),  požadavky na manažery (přijmout normativy, studovat best practise, diskutovat s teoretiky, vzdělávat se).

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Frederick William C. od CSR1 k CSR4  CSR4 = „C- kosmos, S – věda, R – víra“:  úkol pro současnost a budoucnost,  zaměřit se na globální problémy lidstva,  využívat poznatky přírodních i společenských věd,  klást požadavky na vědu a spolupracovat,  přijmout odpovědnost za svět jako „víru“.

Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Může být CSR mostem mezi vědou a praxí? Děkuji za pozornost.  