Od darů k partnerství Spolupráce České spořitelny, a.s. a Nadace Partnerství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zelené stezky Greenways
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Konference MUNICIPALITY 2011
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Škola pro udržitelný život Seminář pro SEV, Pardubice
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Společenská odpovědnost organizací
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Komunitní a otevřená škola
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Vnější investiční plán EU
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Co je program Mládež v akci?
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Od darů k partnerství Spolupráce České spořitelny, a.s. a Nadace Partnerství

Od darů k partnerství Velká banka a velká nadace - Nadace Partnerství založená v roce otevřený grantový program - asistenční programy rozvoje komunit - Partnerství pro veřejná prostranství - Greenways Zelené stezky - Doprava pro 21. Století - Strom života - asociace Environmental Partnership for Sustainable Development - spolupráce s Českou spořitelnou, a.s. od roku sponzor Moravských vinařských stezek - generální partner Greenways a sponzor Nadace Partnerství a 2005 část spolupráce přenesena na Nadaci České spořitelny

Od darů k partnerství Předpoklady spolupráce - soulad sponzorské politiky dárce a programového zaměření Nadace - rozvoj komunit - příbuznost projektů Kolo pro život a Zelené stezky Greenways - zahraniční vlastník a existence amerických manažerů ve vedení banky Faktory stability a rozvoje vzájemných vztahů: - trvalá snaha nadace porozumět potřebám a cílům banky - iniciativa nadace propojit projekty s aktivitami v oblasti společenské odpovědnosti - společné zájmy rozvíjet dárcovskou kulturu v rámci Fóra dárců - společné zájmy v oblasti správy a zhodnocování majetku

Od darů k partnerství Předpoklady spolupráce

Od darů k partnerství Trend – ke spolupráci na plnění úkolů SOF - vývoj vzájemných vztahů ČS, a.s. A Nadace Partnerství - sponzor a příjemce darů (Moravské vinařské stezky) - regrantující partnerská nadace - nositel projektu oživení Budějovického náměstí Společná snaha: Skloubení dílčích prvků politiky společenské odpovědnosti banky pod střechou společného projektu s nadací. - realizace společných projektů směřuje k spolupráci, která již dnes zahrnuje několik úrovní struktury banky Příloha 1(tabulka)

Od darů k partnerství Moravské vinařské stezky

Od darů k partnerství Zelené stezky Greenways Stezky pro udržitelnou mobilitu, šetrnou turistiky a zdraví životní styl - budování širokého veřejného partnerství prostřednictvím stezek - propojování místních projektů - budování regionálních a mezinárodních projektů - Greenways Praha Vídeň, - Moravské vinařské stezky, - Greenways Krakov-Morava-Vídeň. Grantový program, spolupráce s komunitami a mezinárodní aktivity Greenways vytváří velký prostor pro uplatnění společenské odpovědnosti mnoha článků organizační struktury České spořitelny. Příloha 2 (schéma Greenways)

Od darů k partnerství Zelené stezky Greenways

Od darů k partnerství Zelené stezky Greenways

Od darů k partnerství Zelené stezky Greenways

Od darů k partnerství Greenways – stezky k České spořitelně Granty a asistence komunitám na Greenways - platforma rozvoje místního partnerství banky a komunit na Greenways - efektivní kontakt místních občanských iniciativ s pobočkami banky - finance vložené do spolupráce ústředím banky se mění na skutečné posílení komunity - „beznákladová“ ale vysoká přidaná hodnota všem partnerům Budování partnerství podél Greenways se stává praktickým nástrojem společenské odpovědnosti banky. Příloha 3 (schéma spolupráce)

Od darů k partnerství Greenways – stezky k České spořitelně GrantVýzva Realizace projektu Účast zaměstnanců ČS Ukončení projektu Prezentace v pobočkách ČS Informování veřejnosti a poboček banky Tiskové zprávy, konference Mezinárodní kontext Místní komunita

Od darů k partnerství Greenways – zapojení poboček ČS,a.s.v Iniciativa místních partnerů, příjemců grantů Greenways - Jindřichův Hradec, Slavonice, Uherské Hradiště, Mikulov, Znojmo - společné aktivity typu: - tiskové konference při zahájení, resp. ukončení projektu - otevření s jízdou po nové stezce - odhalování informačních panelů - výstava o místních projektech Greenways v pobočce banky - dobrovolná účast zaměstnanců na akcích (otevírání sezóny, jarní a podzimní sázení stromů podél stezek apod.) - společné projednávání dalšího rozvoje projektů a jejich financování (banka jako konzultant a dobrovolný partner, příklad Kolín)

Od darů k partnerství Greenways – zapojení poboček ČS,a.s.v

Od darů k partnerství Greenways – zapojení poboček ČS,a.s.v

Od darů k partnerství Jízda Greenways Praha-Vídeň 2004 Cíl propagační jízdy (peloton 25 jezdců) - slavnostní podpis Memoranda o spolupráci s představiteli 20 měst - odhalování informačních panelů na trase - propagace myšlenky, stezky a partnerství Greenways Zúčastnili se - starostové a úředníci měst, obcí i mikroregionů - poslanci parlamentu sněmovny a senátu ČR - představitelé a zaměstnanci České spořitelny, a.s. - veřejnost a média - partneři z Rakouska Greenways Praha-Vídeň - skutečná i symbolická stezka spojující neziskové, komerční i komunální sousedy v komunitě a v Evropě.

Od darů k partnerství Jízda Greenways Praha-Vídeň 2004

Od darů k partnerství Jízda Greenways Praha-Vídeň 2004

Od darů k partnerství Jízda Greenways Praha-Vídeň 2004

Od darů k partnerství Oživení Budějovického náměstí, Praha 4 Cíl banky v roli odpovědného souseda v komunitě - polidštění a oživení dopravně zatíženého, nevlídného a chátrajícího městského prostoru v přímém sousedství centrály banky Role Nadace Partnerství - generální mediátor a facilitátor - garant vytváření partnerství se sousedy v komunitě a městskou částí - kreativní iniciátor a garant technického řešení Hlavní úkoly - změna vztahů komerčních i veřejných institucí k sobě i k prostranství - zajištění trvalé péče o partnerství a sdílené prostředí - zapojení občanů - realizace (umělecká díla, zeleň, letní kluziště, Budějáles, tržiště…)

Od darů k partnerství Oživení Budějovického náměstí, Praha 4

Od darů k partnerství Oživení Budějovického náměstí, Praha 4

Od darů k partnerství Společenská odpovědnost – věc firemní kultury i osobních postojů Nástroje a odpovědnost banky při prosazování své společenské odpovědnosti - provázanost SOF s firemní kulturou - rozlišování sponzorských (reklamních) a dárcovských aktivit - zainteresovanost zaměstnanců na všech organizačních úrovních - spolupráce s organizacemi s relevantním postavením v občanském sektoru

Od darů k partnerství Společenská odpovědnost – věc firemní kultury i osobních postojů

Od darů k partnerství Společenská odpovědnost – věc firemní kultury i osobních postojů Závazky Nadace Partnerství, jako příjemce a prostředníka podpory - odpovědnost za iniciování různých forem zapojení dárce do kontaktů s konečnými příjemci v komunitě - aktivní účast z „druhé strany“, pomoc konečným příjemcům efektivně užívat podporu a rozvíjet partnerství s bankou - nastolit atmosféru osobních lidských kontaktů

Od darů k partnerství Spolupráce České spořitelny, a.s. a Nadace Partnerství Pro konferenci o společenské odpovědnosti firmy Česká spořitelna, a.s., Hradec Králové, Zpracoval Ing. Juraj Flamik Nadace Partnerství Program Zelené stezky Greenways

Od darů k partnerství