Výroční zpráva o činnosti sekretariátu ERC v roce 2005

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

TJ SOKOL LIPENCE 2013 v obrazech
Autor: Pavel Černý Cíle ERC v ČR Možnosti spolupráce ekumenického hnutí v ČR.
Ing. Stanislava Správková
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Zpráva o činnosti sekretariátu za rok 2006 zpracovala: Jitka Klubalová, vedoucí tajemnice ERC.
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Jiří Klein.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Evaluační dotazník Ekumenická rada církví v České republice 2006.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Finanční možností svépomocných skupin
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo:Marek Halfar.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Nicole.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina slovo: Jakub.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
OMC Pracovní expertní skupina
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 17. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Ekumenická rada církví v ČR ERC padesátiletá založena Zakládající církve: 1. Evanjelická církev a.v. (Ján Chabada) 2. Českobratrská evangelická.
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Bratrská jednota baptistů
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Karel.
1 5. Valné shromáždění ERC v ČR Praha, CČSH, ThDr. Pavel Černý, Th.D. předseda ERC.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Krajské sdružení Okresní sdružení.  29. března - shromáždění představitelů OSH (pořádá okres Vsetín)  26. dubna 21. hasičská pouť na Sv. Hostýn  5.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
DUM 6 VY_32_INOVACE_ a)Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo b)Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo.
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 3. předsednictvo RVŠ, 19. března 2015 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2015 – 2017 Bc. Hynek Roubík.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Program dnešního setkání OPS ( )
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Implementace zákona o státní službě
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Společné setkání „minitýmů“
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Výroční zpráva o činnosti sekretariátu ERC v roce 2005 2. Valné shromáždění; Jitka Krausová

Registrace Ekumenické rady církví v ČR 19. července 2005 nabylo právní moci rozhodnutí o registraci svazu církví Ekumenická rada církví v ČR a k tomuto datu byla ERC v ČR zapsaná do rejstříku svazů církví a náboženských společností.

1. Valné shromáždění ERC v ČR 21. října 2005; Sbor CB, Praha 1 Předsednictvo ERC

Ekumenické bohoslužby připravované ve spolupráci s ERC v ČR v roce 2005

Ekumenické bohoslužby Novoroční ekumenická slavnost - premiéra oratoria Jiřího Pavlici; 1. ledna 2005; U Salvátora

Ekumenické bohoslužby Ekumenická bohoslužba za oběti Tsunami; 7. ledna 2005; Katedrála Sv. Víta

Ekumenické bohoslužby Ekumenická bohoslužba v rámci Týdne za jednotu křesťanů; 24. ledna 2005; U Salvátora

Ekumenické bohoslužby Ekumenická bohoslužba u příležitosti ukončení 2. světové války; 6. května 2005; Katedrála Sv. Víta

Ekumenické bohoslužby Ekumenická neděle; Bohoslužba se zástupci ÖRKÖ; Brněnská katedrála sv.Petra a Pavla

Studijní dny ERC v ČR v roce 2005

3. Studijní den ERC Pastorace homosexuálních křesťanů; 10. února; Sbor ČCE Praha – Kobylisy „U Jákobova žebříku“

4. Studijní den ERC Pastorace v nemocnicích; 20. října; Sbor ECM; Praha 2

Setkání na mezinárodní úrovni Setkání se zástupci Ekumenické rady Slovenska 11. května v Praze Setkání se zástupci Ekumenické rady Rakouska 25. – 26. září na Vranově u Brna

Kirchentag v německém Hannoveru „Až se tě tvůj syn v budoucnu zeptá“ Dt 6,20 25. – 29. května

Práce komisí v roce 2005

Práce komisí v roce 2005 Komise pro duchovní péči ve zdravotnických zařízeních Transformace z pracovní skupiny na komisi Zvolen nový referent Pavel Pokorný (ČCE) Příprava Kurzu duchovní služby nemocným Příprava seznamu duchovních odpovědných za duchovní péči určený pro nemocnice v jednotlivých krajích Příprava 4. studijního dne ERC Příprava dopisu pro ministra zdravotnictví ČR ohledně pojetí zdravotní péče Navázání spolupráce s komisí ČBK; oficiální zástupce je Aleš Opatrný

Práce komisí v roce 2005 Komise pro studium rekatolizace v českých zemích v 16. – 17. století Pokračuje v práci navržené Danielem Nevalem Čekáme na návrh komise na nového referenta Při zasedáních proběhly přednášky na téma související s prací komise Komise církev – stát Příprava alternativního návrhu ERC a ČBK majetkového narovnání mezi CNS a státem

Práce komisí v roce 2005 Komise pro sdělovací prostředky Výměna referenta (stávající referent je Miloš Rejchrt) Br. Vaníček byl ve funkci od roku 1990 – děkujeme za jeho práci pro ERC Zlepšení komunikace s ČRo – zvláště na přípravách přenosů bohoslužeb Komise pro výchovu a vzdělávání Příprava Kirchentagu Ve spolupráci s ČCE příprava semináře pro křesťanské pedagogy

Práce komisí v roce 2005 Komise pro práci s Romy Komise žen Navázána spolupráce s komisí ČBK Příprava besedy s Doc. Milanem Kováčem o romských osadách na Slovensku Panelová diskuze v rámci Setkání křesťanů Komise žen Formulování náplně komise Vzájemné informování se o aktivitách členských církví ERC v oblasti rovných příležitostí, výchovy mládeže apod.

Komise, pracovní skupiny ad-hoc Komise pro přípravu nových stanov ERC Stanovy přijaty Prezidiem 7. června 2005 Komise pro tvorbu příspěvkového klíče Klíč přijat Prezidiem ERC 7. června 2005 Komise pro tvorbu Jednacího řádu VS ERC Ustanovena finanční komise Ustanovena komise pro mezináboženský dialog

Další aktivity ERC Snaha o ustavení duchovní služby na letišti v Praze- Ruzyni Debating Club Informační servis ERC – týdenní Ekumenický monitoring Internetové stránky (www.ekumenickarada.cz) Prohlášení ERC, ČBK, FŽO a UMO k problematice euthanasie Setkání předsednictva ERC s premiérem Paroubkem (13. prosince 2005) Setkání předsednictva s náměstkem ministra kultury Koutným (13. prosince) Udělena 1. cena za ekumenický počin roku – Daniel Neval in memoriam

Zastupování ERC vedoucí tajemnicí Setkání tajemníků Evropy organizované CEC 1. – 3. dubna ve Sv. Juru, Slovensko Návštěva Londýnských letišť společně se zástupkyní komunity Chemin Neuf červen, Velká Británie Pracovní skupina CECu pro evropskou integraci duben, Brusel, Belgie příprava konference pro členské církve CECu o evropské integraci

Personální obsazení sekretariátu K 1. lednu odchází z ERC Jana Vosecká, asistentka vedoucí tajemnice K 1. březnu odchází Jana Sninčáková, Ekumenická humanitární komise K 1. březnu nastupuje Karin Jancyková, asistentka vedoucí tajemnice I nadále pracuje Monika Blahovcová, penzion

Plánované aktivity pro rok 2006 Započetí práce komise pro mezináboženský dialog Příprava Studijních dnů 5. studijní den: Dialog a komunikace s důrazem na mezináboženský dialog Téma 6. studijního dne bude upřesněno Ekumenické kalendárium

a úspěšný rok 2006