EKOABECEDA 3.ÚKOL DO RECYKLOHRANÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co s PET láhvemi na škole ?
Advertisements

Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Den Země – svátek planety
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Strukturované učení PROJEKT EU
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Logo.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako doplněk k výuce regionální geografie. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny, přičemž.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
TŘÍFÁZOVÝ MODEL UČENÍ Název vyučovací jednotky: ANIMALS (zvířata)
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Přírodovědné školní portfolio
Kurz pro lektory 19. a Mgr. Pavel Motyčka.
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Recyklohraní aneb Ukliďme si svět představení projektu.
Kurz pro lektory 19. a Mgr. Pavel Motyčka.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
Evropa: západní a střední Evropa
MATEMATICKÉ LOTO.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Kateřina de jagerová, Anna rytířová, klára štachová
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Didaktika geografie.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
EVVO aktivity pro školy
PEČEME KOLÁČE Z jakých surovin se peče koláč? 2.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Školní edukativní program pořádaný pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. vznikl v srpnu roku 2008 s cílem přispět k informovanosti.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Žákovská samospráva “Žák není nádoba, jež se má naplnit, ale pochodeň, která se má zapálit.“ - Sokrates ŠKOLSKÝ PARLAMENT.
PIKTOGRAMY Den předškoláka. CESTA DO ŠKOLKY ZNÁŠ TYTO PIKTOGRAMY? DOKÁŽEŠ JE,,ČÍST“?
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_15.
Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR. O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
aneb projektový den pro žáky primy a sekundy DATUM: 9. května 2008
ÚKOLY SKŘÍTKA TicháČKA – barvy na značkách II.
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
zpracovaný v rámci projektu
EKOBECEDA - Umíme žít bez odpadů?
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
4.ROČNÍK PŘEDMĚTY, KTERÉ SE VYUČUJÍ VE 4.ROČNÍKU, JSOU ROZDÍLNÉ OD 1. – 3. ROČNÍKU JEJICH NÁZVY JSOU – ČESKÝ JAZYK MATEMATIKA VÝPOČETNÍ TECH-
LYŽOVÁNÍ Jazyk a řeč.
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Recyklace plastu PŘÍRODA.
Domaluj druhou polovinu
Ochrana životního prostředí
Vztah k životnímu prostředí
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Transkript prezentace:

EKOABECEDA 3.ÚKOL DO RECYKLOHRANÍ

VYBITÉ BATERIE DO KOŠE NEPATŘÍ Třetí úkol od ekologicko-vzdělávacího projektu RECYKLOHRANÍ byl zvlášť obtížný, neboť se musela tentokrát zapojit celá škola. Úkolem bylo vypracovat devět scénářů týkající se životního cyklu baterií, jejich následné recyklace a postoji k životnímu prostředí.

1. scénář pro první stupeň POHÁDKA O ZATOULANÉ BATERII CÍL SCÉNAŘE: Seznámení žáků s použitím baterií a jejich správné likvidace. ANOTACE: Žáci z 1.B zahráli pohádku ostatním prvním třídám. Pohádka se jim moc povedla. Během projektu žáci do školy přinesli 14 elektrospotřebičů, převažovali hračky a 124 baterií.

2. scénář pro první stupeň HRA „BAT-XESO“ CÍL SCÉNÁŘE: Naučit se vyhledat správný sběrný box pro vybité baterie. ANOTACE: Žáci 2.B vytvořili 22 kartiček (dvojic) baterie – sběrný box. Zahráli si spolu a vyzvali na souboj i paralelní třídu. Během projektu donesli do školy 133 bateií.

BAT-XESO

3. scénář pro první stupeň KAŽDÁ JSME JINÁ, ALE SEJDEME SE NA STEJNÉM MÍSTĚ. CÍL SCÉNÁŘE: Poznat různé druhy baterií a správně určit, kam patří vybité. ANOTACE: Žáci 3.B zvolili kombinovanou techniku kresby, malby a prostorové tvorby. Celkem vyrobili 46 baterií a vytvořili jeden sběrný box. Do školy donesly šest baterií.

SBĚRNÝ BOX NA BATERIE

4. scénář pro první stupeň „PO STOPÁCH ŠERLOKA BATa“ CÍL SCÉNÁŘE: Seznámit se s místy, kde mohou odevzdat vybité baterie. ANOTACE: Žáci 4.B objevili ve svém okolí 13 sběrných boxů, které zakreslili do mapy.

MAPA

5. scénář pro první stupeň AGENT 008 JAMES BAT CÍL SCÉNÁŘE: Osvětou vést k uvědomění si jak nakládat s bateriemi. ANOTACE: Žáci 5.B vytvořili 7 pracovních skupin. Celkem své otázky položili 120 lidem. Během projektu donesli 235 vybitých baterií.

NÁSTĚNKA AGENTA JAMESE BATA

1. scénář pro druhý stupeň OTÁZKY JAMESE BATa CÍL SCÉNÁŘE: Seznámení s využitím baterií a souvisejícími informacemi. ANOTACE: Žáci 6.A vytvořili 20 kartiček s otázkami. Během výtvarné výchovy vyrobili herní plány. Během projektu do školy donesli 39 baterií.

OTÁZKY A HRY

2. scénář pro druhý stupeň BATOVINY – BATovy noviny CÍL SCÉNÁŘE: Poznat význam třídění vybitých baterií. ANOTACE: Žáci 7.A vytvořili na balicí papír dvoje noviny. Jedny noviny pojali jako bulvár a druhé pojali seriózně. Během projektu donesli do školy 345 baterií.

BATOVY NOVINY

3. scénář pro druhý stupeň CESTA KOLEM SVĚTA ZA 80 DNÍ ANEB JAK TO JULES VERNE OPRAVDU MYSLEL. CÍL SCÉNÁŘE: Uvědomit si důležitost použití baterií, spotřebičů, třídění baterií. ANOTACE: Tento úkol se nám bohužel nepodařilo splnit.

4. scénář pro druhý stupeň PO STOPÁCH ŽABÁKA BATa CÍL SCÉNÁŘE: Použití baterií, spotřebičů na baterie, třídění baterií. ANOTACE: Žáci 9.B vytvořili orientační běh pro žáky školní družiny.

Děkuji všem učitelům, kteří se s žáky zapojili a pomohli nám získat 400 bodů.