ČLENSKÁ SCHŮZE MORAVA, MOD Vyškov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
DATA MINING Irma Macháčová PROČ DATA MINING?
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
copyright © 2010, i-matthew.com Realizace výběrových řízení Měsíční kontrolní prověrky Garance finanční úspory copyright © 2010, i-matthew.com Audit.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Význam informací v podnikání
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
1 Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A3 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníZáří 2012.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
11 Konečný spotřebitel a SEPA Libor Dupal Předseda SČS.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Zkušenostní křivka Petr Bouška IŘT 2007/2008.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Produkt.
Ruská federace x WTO a OECD
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
FINANČNÍ GRAMOTNOST INFLACE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Analýza hospodářského výsledku
Ing. Veronika Dostálková MBA
Odbytová družstva a jejich role v mléčném sektoru
Marketingový plán podniku
Zpráva kontrolního výboru
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

ČLENSKÁ SCHŮZE MORAVA, MOD 13.12.2012 Vyškov

Hlavní úkoly Moravy, MOD v roce 2012 „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Hlavní úkoly Moravy, MOD v roce 2012 Peníze z mlékárny MILTRA B, s. r. o. Bránit poklesu ceny Aktivizace družstva Projekt „Proč chovat mléčný skot – jak přežít“ 4. Připravit se na skončení mléčných kvót

„ČLENSKÁ SCHŮZE“

Výhled roku 2015 současný stav „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Výhled roku 2015 současný stav ČR nemá v plánu bojovat za kvóty Denní produkce ČR 7 mil. litrů Denní vývoz syrového kravského mléka 1,5 mil. litrů z toho jde 90% do Německa

RABOBANK předpokládá pokles produkce až 20% „ČLENSKÁ SCHŮZE“ RABOBANK předpokládá pokles produkce až 20% Studie OECD pokles 15% Západ zvýší produkci mléka

To je denně nárůst o 4,2 mil. litrů To je 60% naší denní produkce „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Pokud Němci zvýší svoji produkci o 5% = roční nárůst o 1,5 miliardy litrů To je denně nárůst o 4,2 mil. litrů To je 60% naší denní produkce

Co to bude znamenat pro nás v ČR „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Co to bude znamenat pro nás v ČR

Jsou dva hlavní scénáře „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Jsou dva hlavní scénáře Postupná likvidace mléka v ČR Rychlý konec výroby

„ČLENSKÁ SCHŮZE“ Jaké jsou rozdíly

Varianta č. 1 = pomalá smrt „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Varianta č. 1 = pomalá smrt Němci nevypoví všechno mléko, které tam vyvážíme Musí k nám prodat výrobky z našeho mléka + část ze své zvýšené produkce Sníží se prostor pro výrobky českých mlékáren na řetězcích – cenová válka Německé mlékárny mají výrazně nižší náklady na zpracování 1 litru mléka!!!!!!!!!!!!!! České mlékárny budou mít problémy s odbytem Spadne cena mléka Nebudou chtít všechno mléko Nebudou schopni platit

Varianta č. 2 = rychlá smrt „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Varianta č. 2 = rychlá smrt Němci vypoví většinu mléka od českých producentů Přetlak suroviny v české kotlině Postižení producenti budou nabízet své mléko za odvoz To může prakticky nastat ze dne na den

Rychlá je opticky příznivá pro české zpracovatele „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Rychlá je opticky příznivá pro české zpracovatele Budou mít „zadarmo“ surovinu Tím levné výrobky Tím odbyt Ale dramatický dopad do ekonomiky chovů skotu

Kdo, ale vydrží dělat mléko zadarmo????? „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Kdo, ale vydrží dělat mléko zadarmo????? České mlékárny bez silného finančního zázemí padnou Padnou i ty, které neumí vyvést mimo EU

Co z toho plyne pro nás Moravu, MOD „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Co z toho plyne pro nás Moravu, MOD

Dodávat jen do finančně silných mlékáren „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Dodávat jen do finančně silných mlékáren Uzavřít s nimi dlouhodobé smlouvy přes rok 2016 na množství mléka našich členů Tlačit náklady na výrobu mléka dolů

Přehled českých mlékáren „ČLENSKÁ SCHŮZE“ Přehled českých mlékáren mlékárna denní nákup mil. litrů Madeta 1 Interlakto 0,55 Agricol Polička 0,15 Holandia 0,08 Miltra B 0,1 Alimpex 0,4 Acomm 0,15 Babiš 0,9 Poděbrady 0,15 CELKEM: 3,48 mil. litrů denně

České mlékárny v zahraničních rukách „ČLENSKÁ SCHŮZE“ České mlékárny v zahraničních rukách mlékárna denní nákup mil. litrů Laktalis 0,9 Pragolaktos 1 Orrero 0,5 Bongrein 0,5 Danone 0,16 CELKEM: 3,06 mil. litrů denně

A aby taková situace negativně nedopadla na členy. „PILOTNÍ PROJEKT“ A aby taková situace negativně nedopadla na členy. Na společném jednání představenstva a kontrolní komise Moravy, MOD dne 18.7.2012 došlo k rozhodnutí aktivizovat družstvo, a to ve směru pomoci zajištění dlouhodobé ekonomické prosperity členů při výrobě mléka. K hlavnímu poslání družstva, jímž je zajištění odbytu mléka, poskytnout členům v rámci členství další službu.

„ PROČ CHOVAT MLÉČNÝ SKOT – JAK PŘEŽÍT“ „PILOTNÍ PROJEKT“ K NAPLNĚNÍ TOHOTO ÚKOLU VZNIKL PROJEKT „ PROČ CHOVAT MLÉČNÝ SKOT – JAK PŘEŽÍT“ Jeho cílem je ve spektru souvisejících otázek dané problematiky pomoci členům Moravy, MOD a tím si stabilizovat objem mléka. Zároveň je snaha být rozhodujícím hráčem na trhu s mlékem v ČR, tj. být atraktivní pro další prvovýrobce mléka.

Projekt je členěn dle jednotlivých druhů činnosti: „PILOTNÍ PROJEKT“ Projekt je členěn dle jednotlivých druhů činnosti: Odbyt mléka členů Moravy, MOD Obchodní činnost členů a Moravy, MOD Odborné služby pro členy Moravy, MOD Semináře pro členy Moravy, MOD Pilotní projekt na zvýšení rentability výroby mléka Aktivní spolupráce s odborníky či odbornými firmami Komunikace se členy Moravy, MOD

1. Odbyt mléka členů Moravy, MOD „PILOTNÍ PROJEKT“ 1. Odbyt mléka členů Moravy, MOD Zavést institut jednotné ceny. Snížit počet odebírajících mlékáren. Hledání výhledové spolupráce s vybranými mlékárnami i zahraničními s garancí odběru mléka a odpovídající ceny i úhrady. Provést přeregistraci u SZIF na organizaci producentů. Být členem MLECOOPu – o. d. či podobných organizací podporující společný odbyt mléka. Zvýšení denní dodávky od členů na mil. litrů.

2. Obchodní činnost Moravy, MOD se členy družstva „PILOTNÍ PROJEKT“ 2. Obchodní činnost Moravy, MOD se členy družstva Udržet a dál rozvíjet obchod se stávajícími komoditami (nafta, dezinfekční prostředky, apod.) a zapojit více členů. Rozšířit nabídku o doplňky krmiv. Rozvíjet obchod s veterinárními léčivy. Rozšířit nabídku o inseminační dávky. Ve všech výše uvedených obchodních aktivitách se snažit výběrem dosáhnout výhodnou cenu pro členy. Peněžní toky těchto činností by byly zajišťovány z mléka takto obchodujících členů.

3. Bezplatné odborné poradenství odborných služeb „PILOTNÍ PROJEKT“ 3. Bezplatné odborné poradenství odborných služeb Morava, MOD by pro své členy zajišťovala bezplatné poradenství v oblasti: Analýzy chovu Kvality mléka Veterinární konzultace

„PILOTNÍ PROJEKT“ 4. Odborné semináře Morava, MOD by pravidelně pořádala pro své členy a jejich management odborné semináře s následujícími okruhy témat: Ekonomika výroby mléka Výroby krmiv v návaznosti na strukturu výroby Maximální produkce mléka z ha objemných krmiv Obrat stáda Výživa a náklady na krmení Zdravotní stav stáda a dopady do ekonomiky výroby mléka Veterinární péče z pohledu prevence a dopadů do ekonomiky Genetika a šlechtění

5. Pilotní projekt: Zvýšení rentability výroby mléka U 3 – 5 členů Moravy, MOD v roce 2012 – 2013 realizovat ve spolupráci s VVS Verměřovice, s. r. o. a za odborného dohledu VÚŽV Uhřiněves výše uvedený program, jehož obecné závěry by byly anonymně prezentovány členům Moravy, MOD. Zahájení projektu započalo letos v září.

6. Aktivní spolupráce s odborníky či odbornými firmami „PILOTNÍ PROJEKT“ 6. Aktivní spolupráce s odborníky či odbornými firmami Navázat aktivně spolupráci s odborníky a odbornými organizacemi za účelem využití jejich zkušeností ve prospěch členů Moravy, MOD. Hledat možnosti zapojení zahraniční spolupráce s odbornými seskupeními jako je Morava, MOD.

7. Komunikace se členy Moravy, MOD „PILOTNÍ PROJEKT“ 7. Komunikace se členy Moravy, MOD Za účelem lepší vzájemné komunikace a navázání kontaktu mezi členy a Moravou, MOD tak realizovat: Měsíční Zpravodaj – od září 2012 Zřídit vlastní webové stránky a udržovat je v aktivním stavu

Jedná se o dlouhodobý projekt minimálně do konce roku 2015. „PILOTNÍ PROJEKT“ K zajištění úspěšné realizace popsaného projektu „Proč chovat mléčný skot – jak přežít“ je třeba provést masivní cílenou a dlouhodobou osvětu svých členů na všech úrovních. Jedná se o dlouhodobý projekt minimálně do konce roku 2015. Je třeba minimálně čtvrtletně provádět vyhodnocování plnění projektu. Za Moravu, mlékařské odbytové družstvo

PF 2013 PF 2013 Děkuji Vám za pozornost a přejeme šťastné a veselé prožití vánočních svátků a do nového roku 2013 hodně zdraví, štěstí osobních i pracovních úspěchů Za Moravu, mlékařské odbytové družstvo Ing. Oldřich Žďárský – předseda představenstva