Projekt platformy Byznys pro společnost a Nadace Terezy Maxové dětem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Mgr. Veronika Purková.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Společenská odpovědnost organizací
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Individuální projekt OP VVV
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Společenská odpovědnost a školy
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Konference je financována Nadací Sirius
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Projekt platformy Byznys pro společnost a Nadace Terezy Maxové dětem

Nadace terezy maxové dětem Účelem nadace je všestranná podpora a pomoc znevýhodněným a opuštěným dětem s cílem umožnit jim zdravý a bezpečný život v rodinném prostředí. Nadace si klade za cíl snížit počet dětí vyrůstajících v ústavní výchově v ČR, finanční podporou všech činností, které přispívají k účinnému naplnění cílů nadace a jež jsou v souladu s jejím statutem. K tomu, abychom pomohli tuto nepříznivou situaci změnit, je činnost Nadace Terezy Maxové dětem zaměřena na následující tři pilíře podpory, jimiž jsou: prevence, podpora náhradního rodičovství a kompenzace nedostatků ústavní výchovy

Platforma Byznys pro společnost Byznys pro společnost je největší odborná platforma pro sdílení a šíření principů CSR a udržitelného podnikání v ČR Sdružuje firmy, které ve své činnosti uplatňují principy trvalé udržitelnosti a společenské odpovědnosti (Corporate Social Responsibility) Sdružuje společnosti, které jsou při podnikání citlivé ke svému okolí a podporují zdravý rozvoj lidí, jejichž životy ovlivňují. Tyto zásady zahrnují etický přístup v řízení firem, respekt k potřebám společnosti, zaměstnanců, zákazníků, partnerů a šetrnost vůči životnímu prostředí. Platforma Byznys pro společnost

Projekt pomáhá mladým lidem, kteří jsou znevýhodnění na trhu práce získat pracovní zkušenosti. Našim cílem je vyvinout zcela nový způsob, jak podpořit pracovní zkušenosti a zaměstnanost u jedné z nejohroženějších cílových skupin v ČR – mladí lidé (po dosažení 18 let věku) s institucionální zkušeností (primárně dětské domovy). Projekt má za cíl zasáhnout každoročně 150 mladých lidí. Projekt jako nástroj pro dlouhodobé zlepšení zaměstnatelnosti dětí odcházejících z Dětských domovů Projekt jako šance pro pracovní uplatnění znevýhodněných mladých lidí při jejich vstupu do života a na pracovní trh Projekt jako možnost pro realizaci společenské odpovědnosti firem ANOTACE

situace Počet mladých lidí před odchodem z dětského domova – průzkum realizovaný NTMd v březnu 2O13 ze 169 oslovených DD a DDŠ se zúčastnilo 127 zařízení: 724 mladých lidí 16 – 18 let, 381 mladých lidí v kat. 18+ 542 chlapců, 563 dívek 689 mladých lidí učební obor, pouze 205 SŠ, 33 VŠ Odchod z dětského domova je náročnou zkouškou, při vstupu do života se projevuje odtrženost těchto mladých lidí od reálného světa - chybí nástroj následné péče situace

Vytvoření trvale funkčního systému tvorby „asistovaných“ pracovních pozic ve všech regionech ČR a pomoc mladým lidem při adaptaci na pracovním trhu Vytvoření Burzy práce – online nástroje pro zadávání a vyhledávání pracovních nabídek vytvořených dle metodik na míru popsané skupině mladých lidí Odborná metodická podpora pro práci s cílovou skupinou mladých lidí jak pro zaměstnavatele, tak i pro pracovníky dětských domovů Cíle projektu

Pilotní fáze - jde o nastavení všech parametrů a procesů, tak aby projekt mohl fungovat v dalších letech a stal se automatickou součástí trhu práce. Pracovní místa - (brigády, rekvalifikace, stáže, kurzy, zaměstnanecký poměr) budou vytvořena ve všech regionech ČR - v první fázi u zaměstnavatelů s celorepublikovými provozy Cílová skupina - mladí lidé ve věku 18 +, kteří opouštějí DD (brigády, rekvalifikace, stáže, kurzy, zaměstnanecký poměr) Klíčové body projektu

Uchazeči z DD budou podléhat supervizi zaměstnanců Dětských domovů a regionálních manažerů, kteří v úvodní části pomáhají mladému člověku uspět v základních pracovních dovednostech a případně řešit nastalé problémy v často prvním zaměstnání. Mladí lidé budou mít prostřednictvím internetové stránky možnost vyhledávat v nabídce pracovních míst, vytvořených přímo pro ně (asistovaná místa). Zaměstnavatelé, po zaškolení a zavedení, metodiky budou schopni do systému burzy práce sami vkládat pracovní nabídky a následně s kandidáty správně zacházet. PRINCIP projektu

Celá ČR ve startovací fázi – projekt bude spuštěn ve všech krajích formou internetové burzy práce, do kterého se mohou zapojit všechny DD i jakýkoli zaměstnavatel V pilotní fázi aktivně zapojíme dva kraje – Středočeský a Jihočeský, v těchto krajích budou fungovat Regionální manažeři, jako podpora a propojení celé struktury V dalším roce budou touto cestou podpořeny všechny kraje rozsah projektu

Výzkumy: mezi odpovědnými zaměstnanci DD a pracovníky neziskového sektoru mezi zaměstnavateli – HR manažeři zaměstnavatelů Expertní skupina Bude složena z odborníků na problematiku mládeže, zástupců HR oddělení zaměstnavatelů, zástupců MPSV a BpS, NTMd vytvoří základ pro nastavení procesů pro HR odd. zaměstnavatelů, zodpoví otázky překážek, omezení a problematických témat v rámci přípravy projektu vytvoří základ pro metodik a odborné materiály Nástroje

Výstupy metodika pro práci s CS pro zaměstnavatele metodika pro práci s CS pro pracovníky DD propagační materiály – letáky, brožury Startovací setkání – uvedení nástroje na „trh“, za účasti ES, zástupců DD, státních struktur, zástupců zaměstnavatelů, klíčových HR osobností a médií Orientační den – školící den pro všechny zainteresované skupiny – DD, RM, HR Setkání ke zhodnocení projektu po ukončení jeho pilotní fáze, představení výsledků a vizí jeho pokračování. CS – cílová skupina, RM – regionální manažer, HR – lidské zdroje, ES – expertní skupina Výstupy

Děkujeme za váš čas a energii! Simona Petrejová Koordinátorka projektu – projektová část práce s Dětskými Domovy Email: simona.petrejova@terezamaxovadetem.cz Mob.: +420 733 782 071 Tel.: +420 257 474 523 Ondřej Potyka Projektový manažer - projektová část komunikace se zaměstnavateli Email: potyka@byznysprospolecnost.cz Mob.: +420 737 924 290 Tel.: +420 224 215 956