1 Konference EQUAL- 19.11.2007 Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Moravskoslezský kraj – partnerství pro trh práce a zaměstnanost
ECVET v Programu celoživotního učení
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Monitoring dalšího vzdělávání
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Představení projektu Program Iniciativy Společenství EQUAL Petra Přibylová, DiS. koordinátorka projektu Dopravní vzdělávací institut, a. s. dceřiná společnost.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

1 Konference EQUAL Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení

2 NTS „D“ – Podpora adaptability a celoživotního učení Lídři projektů a Rozvojových partnerství: •001RPIC-ViP; 008 Free Art Records; 009 Dakol; 010 Sdružení Romů Severní Moravy; 031 Obchodní a hospodářská komora; 032 Úřad práce v Semilech; 045 Olomouc Training Centre; 047 Dopravní vzdělávací institut; 058 Expertis; 070 Otevřená společnost; 073 S-COMP Centre; 077 IQ Roma Servis; 080 Slovo 21; 111 Nadace Terezy Maxové; 117 Učiliště tradičních řemesel Experti z relevantních institucí: •MPSV, MŠMT, MPO, Národní ústav odborného vzdělávání, Ústav pro informace ve vzdělávání, úřady práce + ŘO MPSV a NPS PwC

3 Dosavadní aktivity v NTS „D“ •4 společná jednání – 4 a 10/2006; 3 a 10/2007 •Výměna informací a síťování •Společná mainstreamingová strategie – produkty podle:  (a) Kategorie inovace: I. Produkty využitelné pro všechny cílové skupiny; II. Produkty pro jednu až dvě specifické CS; III. Procesy; IV. Kontext neboli známé nástroje v novém použití či prostředí;  (b) Míra inovace a její uplatnění („vynálezy“ vs. „zlepšováky“): 1. Zásadní inovace použitelné všeobecně; 2.ZI použitelné specificky (region, sektor,aj.); 3. Dílčí inovace použitelné všeobecně; DI specifické •Validace produktů •Mainstreaming produktů

4 Produkty – zásadní inovace 001 RP „Kompetence pro trh práce“ 1.Soubor tréninků dospělých k rozvoji 14 kompetencí pro trh práce 2.Soubor tréninků dětí a mládeže k rozvoji 6 kompetencí 3.Regionální observatoř trhu práce

5 Produkty – zásadní inovace 008 RP „Pro plný život“ 1.On-line CTZR – Centrum tlumočení do znakové řeči 2.Akreditované rehabilitační a rekvalifikační PC kurzy pro neslyšící - obsluha, certifikát ECDL START, PC grafika 3.Znakový slovník z oblasti elektrotechniky – standard odborných znaků

6 Produkty – zásadní inovace 0032 RP „S Krakonošem u počítače “ 1.Model vzdělávání, který ho usnadňuje občanům v odlehlých regionech

7 Podskupina „Uplatníme se“ 045 Olomouc Training Centre 047 České dráhy 073 S-COMP Centre CZ, s.r.o.

8 Společné cíle Cílená podpora osobám ohroženým či postiženým ztrátou zaměstnání 1.Regionální centrum pro podporu celoživotního vzdělávání ohrožených skupin na trhu práce v Olomouckém kraji Poradenské a konzultační služby pro účastníky projektu v Centru pro podporu zaměstnanců Čtyři pilotní centra přístupu k výpočetní technice a k internetu pro zdravotně postižené osoby - 073

9 Podskupina „Směr–povolání pro život“ •001, 009, 077, 111, 117 – koncept nového projektu •Individuální příprava děti z dětských domovů na jejich přechod k zaměstnavatelům •Zahájena jednání s podniky v sektoru ocelářství a strojírenství

10 Bulletin NTS - D •Rozvojová partnerství představují sebe a své produkty v bulletinu, který byl připraven a je distribuován na této konferenci EQUAL •Další informace na stánku NTS-D a RP

11 Vertikální mainstreaming •NTS doporučila k mainstreamingu na národní úrovni produkty, které mají charakter zásadní inovace •Doporučené produkty jsou již validované, či připravované k validaci •Prezentace tvůrcům politik a potenciálním uživatelům na konferenci EQUAL – •Mainstreaming s podporou ŘO MPSV – od ledna 2008

12 Učící se člověk Učící se organizace Učící se region Učící se stát

13

14