Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Trvale udržitelný rozvoj v koncepci rozvoje obcí, měst a regionů v čr
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní plán inkluze + OP VVV
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Konference „Chudoba a sociální vyloučení
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Transkript prezentace:

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Důvody pro vznik Agentury  Absence komplexních a dlouhodobých nástrojů  Prohlubující se sociální vyloučení  Zvyšování napětí mezi majoritou a sociálně vyloučenými příslušníky romské komunity  Ghettoizace - prostorová segregace  Nárůst sociálně patologických jevů

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Aktivity Agentury 1. Lokální – agentura bude působit v několika vybraných lokalitách 2. Plošné – agentura bude poskytovat metodickou pomoc a poradenství všem zájemcům

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Lokání aktivity Agentury 1. Mapování terénu - analýza 2. Budování lokálního partnerství – klíčoví místní aktéři 3. Hledání možných nástrojů pro zlepšení situace – vize, strategie, koncepce, plán 4. Podpora administrativní a absorpční kapacity lokality - jak zpracovat, realizovat a vyhodnocovat projekty

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Lokání aktivity Agentury 1. Mapování terénu - analýza - Kvantitativní analýza - Kvalitativní analýza - Definice potřeb obyvatel - Zmapování poptávky po službách

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Lokání aktivity Agentury 2. Budování lokálního partnerství – klíčoví místní hráči - samospráva - policie - neziskové organizace - školy (MŠ, ZŠ, SŠ, apod), Česká školní inspekce - Úřad práce - místní podnikatelé

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Lokání aktivity Agentury 3. Hledání možných nástrojů pro zlepšení situace – vize, strategie, koncepce, plán - Komunitní plán obce - Rozvojový plán lokality - Oblasti: zaměstnanost, bydlení, vzdělávání, sociální služby, veřejné zdraví, volný čas, prevence sociální patologie, ovlivňování veřejného mínění

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Lokání aktivity Agentury 4. Podpora administrativní,absorpční a odborné kapacity lokality - jak zpracovat, realizovat a hodnotit projekty - projektové řízení - fundrising - partnerské aktivity - společenská podpora - příklady dobré praxe - odborná práce s klienty

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Plošné aktivity Agentury 1. Metodická pomoc 2. Poradenství 3. Spolupráce s výzkumnými a akademickými pracovišti 4. Osvětová činnost 5. Vzdělávání 6. Zpětná vazba pro veřejnou psrávu 7. Evaluace činnosti

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Principy činnosti Agentury 1. Komplexní řešení – izolované aktivity nevedou k cíli 2. Udržitelné dopady – pomalé, ale trvalé výstupy 3. Systémové změny – ad hoc řešení není řešení 4. Sdílená zodpovědnost všech lokálních partnerů – nejde o úspěch jednoho hráče 5. Zapojení Romů – ne o nich, ale s nimi 6. Agentura je pomocník, iniciátor změny - neposkytuje služby

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Fáze činnosti Agentury 1. Pilotní fáze 2. Plošná fáze

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Fáze činnosti Agentury 1. Pilotní fáze – pracoviště pod Úřadem vlády - testování metod v několika lokalitách - příprava plošného modelu - vybudování administrativní kapacity - financování ze strukturálních fondů EU a veřejných zdrojů

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Fáze činnosti Agentury 2. Plošná fáze - od pracoviště vně Úřadu vlády - plošné uplatnění know - how - udržení vybudované personální kapacity - budování udržitelného konceptu financování z veřejných a soukromých zdrojů

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách ? ? ? ? ? ? ? ?

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách Otázky 1. Má Agentura pracovat jak v terénu, tak i na celostátní úrovni? 2. Pokud ano, v jakém objemu činnosti? 3. V kolika lokalitách má být realizována pilotní fáze? 4. Podle jakých kritérií mají být lokality vybrány? 5. Má mít agentura pobočku? 6. Pokud ano, má být pobočka umístěna na Moravě? 7. Má se ve všech lokalitách pracovat naráz nebo mají být rozděleny do několika skupin, v nichž budou služby Agentury poskytovány postupně ? 8. Jaké má být složení a počet pracovníků Agentury v lokalitě? 9. Jací místní aktéři byli opomenuti? 10. Jakou podobu má mít vztah mezi místní správou a Agenturou? 11. Jaký je adekvátní podíl obecního kofinancování? 12. Má agentura disponovat vlastními zdroji do začátku? 13. Má agentura v pilotní fázi pracovat jen v motivovaných lokalitách? 14. Jakými indikátory má Agentura měřit efektivitu své práce? 15. Jaký model plošného působení má Agentura zvolit? 16. Jaký název by lépe vystihoval poslání Agentury?