Kraj Vysočina – přehled projektů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Regionální datová síť Plzeňského kraje CamelNET
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu  Hlavní cíle projektu  Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Kraj Vysočina ICT seminář organizací zřizovaných krajem Vysočina OrgDay1.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Petr Pavlinec ROWANet slavnostní zahájení provozu Budoucnost sítě ROWANet Petr Pavlinec Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Realizační tým ICZ duben 2005
Petr Pavlinec ROWANet slavnostní zahájení provozu Představení projektu Petr Pavlinec Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Seminář IT pro příspěvkové organizace Kraje Vysočina
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Kraj Vysočina Projekty odboru informatiky
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Interaktivní personální portál
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
eMeDocS Exchange Medical Document System David Zažímal Petr Pavlinec
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Kraj Vysočina – přehled projektů KRAJSKÝ ROK INFORMATIKY 2011, Plzeň

Projekty dokončené v roce 2011 ROWANet 2 Projekt krajské páteřní sítě veřejné správy spolufinancované ze SF EU (SROP, IOP) Výstavba nových tras (Třešť, V. Beranov, Nové Město na Moravě, Pelhřimov) Pokládka do silničních těles Spolupráce s MVČR – služby pro PČR a HZS, spojení s CMS a ITS Provoz PI rozsahu IPv4 i IPv6 pro celý region! www.rowanet.cz eAmbulance – on-line registrace do krajských nemocnic Společný projekt Taiwanské státní agentury a kraje Vysočina Vícekanálový systém registrace do ambulancí krajských nemocnic www.eambulance.cz eMEDOCS Celokrajský systém výměny zdravotnické dokumentace Informační podpora posádek ZZS – Emergency Card Další eHealth projekty – Wifi, DRG, NIS IZS, Alucid, Neos, ERP www.kr-vysocina.cz/ehealth Hostovaná spisová služba pro PO Rok bezproblémového provozu řešení firmy Geovap pro 120 organizací Migrace do TCK

Projekty roku 2011 – 2012 - IOP Vnitřní integrace úřadu Technologické centrum kraje Dodavatel Autocont; dodáno, namontováno, běží akceptace - do 30.11.2011; První praktické zkušenosti s provozem infrastruktury http://www.rowanet.cz/tck Digitální mapa veřejné správy Digitalizace – Geodis – beží hladce, rychleji než harmonogram Portál DMVS – VARS Brno – implementace v lednu 2012 Rozšíření datového skladu kraje Vysoutěžena polovina – Asseco, Gordic – nová tržiště, migrace Nestrukturovaná data v soutěži Vnitřní integrace úřadu Vysoutěžena polovina – Logování a migrace MS Exchange – Autocont IDM a registry v přípravě Digitalizace a ukládání Vysoutěžena KDJ a KDU – ICZ a.s. Zakázka na KDS zrušena a příprava nové

Interní projekty v roce 2011 eDotace – centrální systém sběru dat o dotacích, portál http://extranet.kr-vysocina.cz/edotace Restřík PO - http://extranet.kr-vysocina.cz/rejstrik-organizaci/ Informační ICT Kraje Vysočina (RK) Strategie bezpečnosti Kraje Vysočina (zatím bez RK) Kompetenční centrum eCrime – pracovní skupina, vzdělávání, web, certifikace, soutěž Masivní nasazení Sharepoint a Nintexu Nový PAM a PIS – KS Program eLearning – Office 2010 Metodika superuživatelů PI IPv4 a PI IPv6 rozsahy – smlouva s Cesnet Řízení příspěvkových organizací – katalog služeb, portál PO 3.4.2017

Aktivity OI v rámci řízení PO Reakce na zásadní změnu filozofie řízení PO Popis a konsolidace služeb Definice minimálního standardu IT pro jednotlivé typy PO Vznik specializovaných dotačních titulů pro PO v ICT Specifické projekty – eCrime, eHealth, IZS, Řízení PO Analytické oddělení rozpočtů na ICT v PO Vzdělávání PO Kontroly stavu ICT a konzultace Vznik specifických systémů pro řízení PO (Rejstřík PO, služby datového skladu, výkaznictví, spisová služba) Zakázky na sjednocení (nikoliv nutně centralizaci) vybraných systémů (SPS, ERP, NIS/KIS, telco) 5

Služby OI pro PO – stav březen 2010 6

Služby OI pro PO – stav březen 2010 7

Aktuální otázky – služby pro PO a stát Do řešíme Aktuální otázky – služby pro PO a stát Provozní financování Přesnější definice služba a procesů nad nimi Sdílení/distribuce/centralizace služeb s příspěvkovými organizacemi (smlouvy, SLA, HelpDesk,...) Mechanismu vzájemných finančních toků (i resorty) (Ne)oddělení administrace a podpory ICT z úřadu Nejasná politika státu (KIVS, ITS, služby) Bezpečnost – projekt eCRIME – regionální CSIRT Technické a právní vazby TCK/ROWANet a TC ORP 8

Projekty roku 2011 – 2012 – Interreg IVC eCitizen II Zvýšení transparentnosti, efektivity a účinku místních samospráv, posílení informovanosti jejich zástupců, Manuál nejlepších praxí eParticipace Vytvoření portálu “Váš názor” – viz. www.vas-nazor.cz Zapojené regiony – Finsko, Estonsko, Velká Británie, Dánsko, Řecko, Španělsko, Itálie DE-LAN Digital Ecosystems – Learning Application Network Revize krajské strategie podpory vztahů mezi malými a středními podniky Regionální strategie boje s el. kriminalitou zapojené státy – Velká Británie, Belgie, Francie, Itálie, Španělsko, Litva, Slovinsko http://www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost OSEPA Open source Software usage by European Public Administrations Využití open source ve veřejné správě zapojené státy – Řecko, Rakousko, Belgie, Německo, Dánsko, Španělsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Švédsko, Velká Británie http://www.osepa.eu Konference v březnu 2012!

Ostatní mezinárodní projekty Projekty roku 2011 – 2012 – FP7, ICT Ostatní mezinárodní projekty ADD ME! Activating Drivers for Digital eMpowerment in Europe! Projekt je spolufinancován rámcovým programem Evropské komise Konkurenceschopnost a inovace (CIP/PSP) CEMSDI Civil-servants Empowerment for Multimedia Service Delivery ICT enabled cíl – podpora aktivit veřejné správy v oblasti vzdělávání v eGovernmentu za využití multimediálních technologií (např. elearning apod.) zapojené státy – Itálie, Norsko, Španělsko, Velká Británie, Portugalsko projekt je spolufinancován rámcovým programem Evropské komise Konkurenceschopnost a inovace (CIP/PSP) PreCo Enhancing Innovation in Pre-commercial Public Purchasing Processes cíl – problematika elektronických metod soutěžení veřejných zakázek zapojené státy – Finsko, Německo, Španělsko, Dánsko, Nizozemí, Itálie projekt je spolufinancován 7. Rámcovým programem Evropské komise 3.4.2017

Projekty roku 2011 – 2012 – NFC - TW Projekt NFC pro muzea Kraje Vysočina Společný vývojový projekt s III Taiwan 2+2 mil Kč Nasazení technologie RFID v muzeu Pelhřimov Aplikace pro telefony Android (Nexus) On-line služba pro QR kody Synergie s projektem 3D digitalizace v muzeu Rozšíření na další organizace http://www.muzeum4u.cz/ 3.4.2017

Double-Side Adhesive in the back of card NFC Tag Card Tag Card Specification Philip Mifare 1K Card or compatible. ISO PVC Smart Card Size: 86×54×0.8(+/-0.04) mm Weight: 5.8g+/-0.5g Color: white Temperature: -10 and +50 °C Available at 13.56MHz (NFC) Deliver Quantity: 500 Layout Planning Vysocina Logo printed at above. NFC logo to indicate NFC touchable Label Sticker 5cmx4cm where QR-Code 3cmx3cm Tag ID number 3cm 2319 Label (~5cmx4cm) Double-Side Adhesive in the back of card -12-

Part 1: Client Interface & Layout Home Page Guide Page (Tabs) Intro Tab Album Tab Media Tab Footprint Tabs Control options Language Bar Keypad to enter Guide Page Profile Page Service Page Floorplan Page HowToUse Page -13-

Priority roku 2012 Priority pro rok 2012 Interní projekty KrÚ Dokončení a konsolidace interních procesů s elektronickou podporou Informační systém podpory projektového řízení Elektronické cestovní příkazy, GPS autoprovoz Migrace na MS Exchange 2010, Office 2010, vzdělávání Portál příspěvkových organizací Projekty IOP Rutinní provoz TCK Spuštění digitalizace v KDJ Výběr KDS, Identity managementu a řešení pro registry Dokončení tras ROWANetu Dokončení DMVS, BI, KDU, Exchange, portál Ostatní Dokončení projektů Interreg IVC a FP7 Naplnění akčního plánu eHealth LDA-V4 3.4.2017

Priority 2014-2020 + agenda 2020 Priority pro rok 2012 Rozvoj infrastruktury Rozvoj regionální infrastruktury veřejné správy Rozvoj vysokorychlostního internetu pro domácnosti a podnikatele Rozvoj elektronických služeb elektronické služby veřejné správy zvýšení kvality služeb veřejné správy Vzdělávání v oblasti ICT Bezpečnost SmartGridy? Navazující projekty Dostavba budovy „Jídelna“ Budova Krajské knihovny VTP VŠPT 3.4.2017

Kontakty Děkuji za pozornost…. Petr Pavlinec – vedoucí OI Pavlinec.p@kr-vysocina.cz, +420 564 602 114 www.kr-vysocina.cz www.kr-vysocina.cz/it