Mgr. Libuše Přikrylová ředitelka Základní školy Provaznická Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Věrnostní program.
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Centrum Pomněnka České Budějovice
HYGIENICKÁ SLUŽBA -STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
KOLEKTIV AUTORŮ SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV
ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ r.1964 – r r
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Také si myslíte, že to děláte správně?
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Doplňkové stravování ve školách a jeho vliv na zdraví dětí a žáků
??? Kolik jídel by člověk měl denně sníst?
Ladislav Schreiber COME – automaty, s.r.o. Opava
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
Svačiny českých (a slovenských) dětí
MultiVita pomáhá s chutí růst Ing. Radka Šimánková Manažerka značky Rama.
Praha 5/2014 Fórum prevence dětské nadváhy a obezity.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Zdravé stravování KC3.
Distribuce - placement
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Životní styl žáků ZŠ Královehradeckého, Pardubického a Libereckého kraje H. Střítecká Univerzita Obrany Fakulta vojenského zdravotnictví Katedra vojenské.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Ociace kempů ČR Camping Oase, Praha Setkání TIC Pardubického a Královehradeckého kraje Stellplatz – servisní stání pro karavany a obytná auta.
Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor
Amway Mineral Sticks: exkluzivně od Amway
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Skutečně zdravá jídelna Bohuslav Sedláček
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Spotřební koš ve školním stravování
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
Název projektu: Moderní škola
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Co je to zdravá výživa ?
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Transkript prezentace:

Mgr. Libuše Přikrylová ředitelka Základní školy Provaznická Ostrava Výdejní automaty – vždy čerstvá a zdravá školní svačina pro žáky naší školy Mgr. Libuše Přikrylová ředitelka Základní školy Provaznická Ostrava

Školní stravování – výzva pro každou školu Školní děti často nesnídají a nesvačí Zaneprázdnění rodiče chtějí pro své děti plnohodnotné svačiny ve školách Školy by měly pomáhat rodičům zajistit zdravé a ekonomicky přijatelné svačiny Výdejní automaty projektu Happy Snack pomáhají škole tyto úkoly splnit

Minulost Do roku 2006 neexistovala možnost zakoupit si svačinu přímo ve škole Děti dostávaly od rodičů peníze, za které si kupovaly nezdravé potraviny (sladkosti a limonády) nebo hladověly Do obchodu děti z bezpečnostních důvodů nepouštíme Pozornost a školní výkony dětí byly v důsledku hladovění často proměnlivé

Minulost V roce 2006 zapojení do vládního programu Mléko do škol Program nabízel mléčné výrobky za dotované ceny ochucená mléka jogurtové nápoje jogurty smetanové dezerty Původní způsob výdeje pro školu příliš náročný

Proč právě automat Zavedením výdeje mléčných výrobků (program Mléko do škol) prostřednictvím automatů škole odpadla řada starostí administrativa personální zátěž skladování Automaty zaznamenaly mezi dětmi velký úspěch Zapojení do projektu Happy Snack → rozšíření nabídky svačin amarantové výrobky, housky atd.

Výhoda pro školy Učitelé nemusí skladovat a vydávat mléčné výrobky Škola zajišťuje: elektrickou přípojku prodej kreditek žákům a s tím související evidenci Snadná evidence odebraných výrobků Možnost nákupu i pro učitele → zajištění kvalitní stravy v průběhu pracovní doby

Výhody pro děti Děti preferují výrobky čerstvé, ochucené a osvěžující – to automaty Happy Snack umožňují Automaty = zábavná forma výdeje školních svačin Svačinu je možné si koupit přímo ve škole, kdykoli podle okamžité chuti Automaty zdrojem svačin i centrálním bodem pro setkávání o přestávkách

Výhody pro rodiče Pomoc se zabezpečením plnohodnotných svačin Jistota, že nabízené potraviny jsou zdravotně nezávadné Garance Poradenského centra Výživa dětí → složení výrobků odpovídá výživovým doporučením Prodej pomocí bezhotovostních karet Rodiče mohou prostřednictvím internetového portálu sledovat, za co jejich děti kredit utrácejí

Děkuji Vám za pozornost!