Centrum jazykové přípravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Advertisements

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Nová podoba maturitní zkoušky Obchodní akademie, Vyšší odborná škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s. r. o. Dr. Eva.
Učitelství odborných ekonomických předmětů
Přijímací řízení 2006/20007 Obor: Studium humanitní vzdělanosti.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
ošetřovatelství a porodní asistence
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Přijímací řízení 2013 Gymnázium Ostrov
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Doktorské studium na AF
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Brno 2008 INFORMAČNÍ SYSTÉM MASARYKOVY UNIVERZITY Katalog pro ECTS label Instrukce k plněním katalogu.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Přijímací řízení Gymnázium Český Krumlov Školní rok 2016/2017.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Úvod do studia němčiny I.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Studijní program Ošetřovatelství
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Kreditní systém studia
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ

Fakulta zdravotnických studií
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

Centrum jazykové přípravy CJP

OTÁZKY 1. Skládá se přijímací zkouška také z cizího jazyka? 2. Jaké jazyky mohu na Pedagogické fakultě OU studovat? 3. Jaká je min. požadovaná vstupní úroveň cizího jazyka? 4. Jak probíhá studium cizího jazyka v rámci oboru Učitelství pro 1.st. ZŠ? - Jaké předměty z cizího jazyka budu absolvovat? - Kde najdu informace o předmětech? - Co znamená ´praxe´ z cizího jazyka? 5. Skládám státní závěrečnou zkoušku také z cizího jazyka? 6. Mohu jako absolvent oboru Učitelství pro 1.st. ZŠ vyučovat cizí jazyk? Kde?

1. Skládá se přijímací zkouška z cizího jazyka? Uchazeč o studium oboru Učitelství pro 1.st. ZŠ NESKLÁDÁ přijímací zkoušku z jazyka. Uchazeč musí doložit min. 1 z následujících dokladů dosažené jazyk.úrovně: A, národní srovnávací zkouška z AJ /NJ (úroveň pro střední školy) B, státní jazyková zkouška (základní úroveň) C, mezinárodní zkouška v AJ/NJ (úroveň Bl podle Evropského jazykového portfolia) D, maturitní zkouška z AJ/NJ E, středoškolská výroční vysvědčení obsahující hodnocení z 

2. Jaké jazyky mohu na PdF OU studovat? V rámci oboru Učitelství pro 1.st. ZŠ : povinně anglický jazyk s praxí nebo německý jazyk s praxí volitelné /výběrové předměty

3. Jaká je min.požadovaná vstupní jazyková úroveň? B1 podle Evropského jazykového portfolia (středně-pokročilá)

4. Jaké povinné předměty z cizího jazyka budu absolvovat? Anglický/německý jazyk a literatura 1 - 5 Fonetika a fonologie angličtiny /němčiny 1 - 2 Didaktika angličtiny/němčiny s praxí 1 - 2 ZAČÁTEK STUDIA JAZYKA od 2.ročníku (3.semestru)

- Kde najdu informace o předmětech? www.osu.cz Portál – prohlížení – předměty – CJP

- Co znamená ´praxe´ z cizího jazyka? Průběžná praxe – náslechy na ZŠ Souvislá praxe – výuka na ZŠ

5. Skládám také státní závěrečnou zkoušku z cizího jazyka? - Státní závěrečná zkouška (SZZk) z anglického /německého jazyka se neskládá. - Absolvent získá doklad o jazykové způsobilosti dodatkem k diplomu (Diploma Supplement). Součástí SZZk je zkouška z: Českého jazyka Matematiky Psychologie Pedagogiky Obhajoba diplomové práce (tu je možno volit i z cizího jazyka)

6. Mohu jako absolvent oboru Učitelství pro 1.st. cizí jazyk vyučovat? Ano, absolvent je oprávněn vyučovat AJ či NJ na 1.stupni základních škol.

LIDÉ na CJP Mgr. Ivona CINDLEROVÁ Vedoucí CJP, ivona.cindlerova@osu.cz Mgr. Natálie KODETOVÁ Tajemnice CJP, natalie.kodetova@osu.cz Mgr. Marta ŠIGUTOVÁ, M.A. marta.sigutova@osu.cz Mgr. Slavomíra KLIMSZOVÁ slavomira.klimszova@osu.cz Sekretariát: Šárka Helánová sarka.helanova@osu.cz

KONTAKTY http://pdf.osu.cz/cjp/ Centrum jazykové přípravy Pedagogická fakulta Ostravská univerzita Varenská 40 Ostrava 1, 70200

Doporučená literatura SAMOSTUDIUM Peprník, Nangonová: Angličtina pro jazykové školy I,II (nové vydání) Minimální vstupní jazyková úroveň B1

Zkratky povinných předmětů z cizího jazyka – angličtina – prezenční studium CJP/5AJL1 Anglický jazyk a literatura 1 CJP/5AJL2 Anglický jazyk a literatura 2 CJP/5AJL3 Anglický jazyk a literatura 3 CJP/5AJL4 Anglický jazyka a literatura 4 CJP/5AJL5 Anglický jazyka a literatura 5 CJP/5FOA1 Fonetika a fonologie angličtiny 1 CJP/5FOA2 Fonetika a fonologie angličtiny 2 CJP/5DIA1 Didaktika angličtiny 1 CJP/5DIA2 Didaktika angličtiny 2

Zkratky povinných předmětů z cizího jazyka – německý jazyk – prezenční forma CJP/5NJL1 Německý jazyk a literatura 1 CJP/5NJL2 Německý jazyk a literatura 2 CJP/5NJL3 Německý jazyk a literatura 3 CJP/5NJL4 Německý jazyk a literatura 4 CJP/5NJL5 Německý jazyk a literatura 5 CJP/5FON1 Fonetika a fonologie němčiny 1 CJP/5FON2 Fonetika a fonologie němčiny 2 CJP/5DIN1 Didaktika němčiny 1 CJP/5DIN2 Didaktika němčiny 2

Zkratky povinných předmětů z cizího jazyka – anglický jazyk – kombinovaná forma CJP/55AJ1 Anglický jazyk a literatura 1 CJP/55AJ2 Anglický jazyk a literatura 2 CJP/55AJ3 Anglický jazyk a literatura 3 CJP/55AJ4 Anglický jazyk a literatura 4 CJP/55AJ5 Anglický jazyk a literatura 5 CJP/55FA1 Fonetika a fonologie angličtiny 1 CJP/55FA2 Fonetika a fonologie angličtiny 2 CJP/55DA1 Didaktika angličtiny 1 CJP/55DA2 Didaktika angličtiny 2

Zkratky povinných předmětů z cizího jazyka – německý jazyk – kombinovaná forma CJP/55NJ1 Německý jazyk a literatura 1 CJP/55NJ2 Německý jazyk a literatura 2 CJP/55NJ3 Německý jazyk a literatura 3 CJP/55NJ4 Německý jazyk a literatura 4 CJP/55NJ5 Německý jazyka a literatura 5 CJP/55FN1 Fonetika a fonologie němčiny 1 CJP/55FN2 Fonetika a fonologie němčiny 2 CJP/55DN1 Didaktika němčiny 1 CJP/55DN2 Didaktika němčiny 2