Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce „Ne moc médií“ Hana Hančová 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Víťězslava Nováka v Jindřichově Hradci: Vítejte u prezentace akce „HUDBA V NÁS – hudební toulky d ě jinami m ě sta“
Advertisements

Malý průzkum dovedností žáků řešit úlohy
Anketa a testování pitné vody
Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Vzdělání: Univerzita Karlova v Praze - filozofická fakulta – pedagogika a psychologie – učitelství pro školy II. cyklu – rok zakončení 1981 Univerzita.
Adaptační výlety a tábory „Není to ten nejsilnější, kdo přežije, ani ten nejinteligentnější, ale ten, kdo se dokáže nejlépe adaptovat.“ Charles Darwin.
1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_593_VyOv8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Den Země – svátek planety
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Různé role zástupce ředitele školy
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
Naše cesta fyzikou.
Jan Werich Jiří Voskovec
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _19_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
ZÁKLADNÍ INFORMACE O REKLAMĚ Reklama TV spot Rozhlasový spot Billboard Leták ve schránce Inzerce v novinách Reklama v časopisech Bannery na internetu Spam.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Střední průmyslová škola v Písku
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Vysílací časy médiích Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
„náš školní časopis“ Gymnázium a Obchodní akademie, Orlová, p. o.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_2901_typy.reklamy Téma: Typy reklamy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
4. P – Promotion – komunikace Jde o komunikaci se zákazníkem. Pro komunikaci firma obvykle volí tzv. princip AIDA. A – Awareness (upoutání pozornosti),
Rozdíl je v lidech projekt Kompetence pro život ZEW, Olomouc & průběžné výsledky Kompetence pro život.
Na pivo s Karlem Velikým Netradiční dějepisná soutěž pro Prahu a Střední Čechy.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Média - jak s nimi a jak na ně?
Kompetence pro život & průběžné výsledky.
Kompetence pro život & průběžné výsledky.
Občanská společnost Tato prezentace je doplněním výkladu učitele k tématu Občanská společnost. Prezentace obsahuje několik aktivit vhodných k procvičení,
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Práva dítěte Výchova k občanství
Kompetence pro život & průběžné výsledky.
Učíme se jinak.
Transkript prezentace:

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce „Ne moc médií“ Hana Hančová 2007

GVN v rámci projektu škol ASP UNESCO „Člověk a média“ navázalo na předchozí projekty a v obdobném duchu připravilo pro ZŠ a SŠ z Jindřichova Hradce a blízkého okolí vzdělávací program s názvem „Ne moc médií“. Akce probíhala od 8,00 do 15,30 hodin. Putování po stanovištích, které trvalo 2,5 hodiny, začalo v budově gymnázia a sestávalo se ze sedmi stanovišť. Na nich naši studenti, seznamovali návštěvníky s druhy médií a také s jejich vlivem na každého z nás. Projekt ASP UNESCO – „Člověk a média“

1. stanoviště Na prvním stanovišti byli hosté seznámeni s tím, co je to komunikace. Jaké typy komunikací existují. Dále se dozvěděli, co jsou to média a s jakými druhy médií se denně setkáváme.

Na závěr si studentky ověřily, co si jejich posluchači zapamatovali a nejlepší z nich dostali sladkou odměnu.

2. stanoviště Také druhé stanoviště bylo ve starobylé budově našeho gymnázia. Studenti zde pomocí audiovizuální techniky a interaktivní tabule objasnili přítomným, co je to reklama a jaké druhy reklam na nás denně působí z rozhlasu a hlavně z televize

Část prezentace se nazývala „Hudba v reklamách“. Studenti pustili nejdříve hudbu a přítomní žáci soutěžili v určení jednotlivých reklam a hlavně v poznávání autorů uvedených skladeb.

3. stanoviště Náplní tohoto stanoviště se staly scénky představující některé pořady vysílané televizí. Úkolem pro hosty bylo poznat pořad a určit televizní kanál, na kterém je vysílán. Studenti nižšího gymnázia se zde také snažili ukázat přínos i zbytečnost některých pořadů.

4. stanoviště Na tomto stanovišti probíhal program „Zábava bez médií“. Žáci zde řešili různé hřebenovky, osmisměrky, plnili úkoly zadané v Morseově abecedě, luštili tajná písma apod.

Obě tato stanoviště byla v těsné blízkosti a jejich náplň si pro své vrstevníky připravili studenti nižšího gymnázia. Prezentovali na nich kontrast mezi hlučnou televizní zábavou a programem, který si každý může doma zorganizovat sám

5. stanoviště Toto stanoviště bylo věnováno tisku. Žáci, kteří zde pracovali ve skupinkách, se dozvěděli jak vznikají noviny, jaké druhy tisku u nás vycházejí a v čem je mezi nimi rozdíl. Pod vedením šéfredaktorky Jindřichohradeckých listů si zkusili napsat novinový článek a jeden z nich byl dokonce v Jindřichohradeckých listech publikován.

Na závěr se hosté na tomto stanovišti dozvěděli něco z historie Jindřichohradeckých listů a mohli si i prohlédnout svázaná čísla těchto novin za posledních 40 let.

6. stanoviště Na šestém stanovišti se všichni přítomní seznámili s historií, vývojem a také s fungováním rozhlasu a televize. Ve spolupráci s redakcí Jindřichohradeckého regionálního vysílání si několik žáků mohlo zkusit i práci s kamerou a podívat se na to, co natočili.

7. stanoviště Na posledním stanovišti zhlédli žáci dva krátké filmy. Náměty filmů, natočení, režie i herecké role – to vše bylo prací studentů kvinty našeho gymnázia. Jeden z filmů ukazoval, jak lehce některé dívky podlehnou trendu hubených miss a modelek a dostanou se do velmi vážných problémů s mentální anorexií. Druhý film ukázal, jak snadno se mladý člověk stane závislým na počítačových hrách a jak toto médium může i negativně ovlivnit jeho život.

Film o dívce s mentální anorexií na diváky velmi zapůsobil. To nám potvrdily nejen dotazníky vyplněné na závěr, ale i zpětně informace od učitelů, kteří žáky po všech stanovištích provázeli

A jak to dopadlo? Této akce se zúčastnily všechny základní školy z Jindřichova Hradce a čtyři ZŠ z okolních obcí. Některé školy nám chtěly poslat až osm tříd. To jsme, bohužel, museli odmítnout, protože nebylo z časových důvodů možné tolik účastníků zvládnout. Všemi stanovišti prošlo kolem 700 žáků se svými učiteli. Každou třídu provázel student GVN. Ohlas na tuto akci ze strany základních škol byl velmi pozitivní. O jejich spokojeností svědčil i narůstající počet vysílaných tříd a také návrh ředitelů některých ZŠ, abychom projekt zopakovali ještě jednou v září. Na tomto projektu pracovali studenti s velkým zájmem a nasazením, a to i ve svém volném čase.