Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Advertisements

Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Houbový koláč s parmezánem
Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Návod k přípravě štřůdlu
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Pěstovaná hlíva ústřičná
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE: POKRAČOVAT. PŘIPRAVTE SI: 4 KIWI 2 POMRANČE 4 LŽIČKY TEKUTÉHO MEDU 4 MENŠÍ SKLENICE KDYŽ MÁTE PŘIPRAVENO: POKRAČOVAT.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Pečení na anglický způsob
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
Charakteristika pokrmů
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
DUM - Digitální Učební Materiál
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
DUM - Digitální Učební Materiál
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné… Z nakládaných hub … Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…

Houby v nálevech… 2

Základní suroviny… 3

Z přípravy poprvé… 4

Z přípravy podruhé… 5

Čtvrthodinku poduste… 6

Houby v zadělávané kapustě… 7

Dobrou chuť… 8

Houby v zadělávané kapustě Suroviny: Sklenice hub ve sladkokyselém kořeněném nálevu, hlávka mladé kapusty, cibule, česnek, anglická slanina, hrudka másla, lžíce hladké mouky a lžíce cukru, sůl a mletý černý pepř Postup: Na sousta nakrájenou slaninu opečte dorůžova a odstavte. Na kousku másla krátce osmahněte cibulku, přidejte na listy rozebranou, opranou a na nudličky pokrájenou kapustu, osolte, přidejte cukr a přiklopené čtvrthodinku poduste. Z kousku másla a mouky připravte světlou jíšku, přilijte studenou vodu a dohladka ji provařte. K podušené kapustě přidejte jíšku, slaninu a z láku scezené houby, zamíchejte, ochutnejte (nebojte se použít část nálevu z hub) a okořeňte špetkou pepře. Poznámka: Možnou variantu odlišné chuti připravte s použitím čerstvých hub či hub konzervovaných jiným způsobem.  Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011