Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné… Z nakládaných hub … Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Houby v nálevech… 2
Základní suroviny… 3
Z přípravy poprvé… 4
Z přípravy podruhé… 5
Čtvrthodinku poduste… 6
Houby v zadělávané kapustě… 7
Dobrou chuť… 8
Houby v zadělávané kapustě Suroviny: Sklenice hub ve sladkokyselém kořeněném nálevu, hlávka mladé kapusty, cibule, česnek, anglická slanina, hrudka másla, lžíce hladké mouky a lžíce cukru, sůl a mletý černý pepř Postup: Na sousta nakrájenou slaninu opečte dorůžova a odstavte. Na kousku másla krátce osmahněte cibulku, přidejte na listy rozebranou, opranou a na nudličky pokrájenou kapustu, osolte, přidejte cukr a přiklopené čtvrthodinku poduste. Z kousku másla a mouky připravte světlou jíšku, přilijte studenou vodu a dohladka ji provařte. K podušené kapustě přidejte jíšku, slaninu a z láku scezené houby, zamíchejte, ochutnejte (nebojte se použít část nálevu z hub) a okořeňte špetkou pepře. Poznámka: Možnou variantu odlišné chuti připravte s použitím čerstvých hub či hub konzervovaných jiným způsobem. Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011