Proč 17.duben? 19. dubna 1743, se narodil Abraham van Ketwich, považovaný za zakladatele investičních fondů, protože založil v roce 1774 první investiční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Advertisements

HEINEKEN Konference VODA 2014.
Target Click Fund Zajištěný investiční program.
Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Současný systém podpory
Trendy finančních produktů ČLFA
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Zhodnocení fungování pobídek po novele Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 8. říjen 2013.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
Úloha depozitáře fondů kvalifikovaných investorů
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Petr Slad a Rostislav Chabr
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Fondy kolektivního investování Zdroj investic pro nemovitostní trh? Lukáš Vácha.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Člen skupiny HVB Group Představení nového garantovaného fondu Capital Invest Guarantee Basket 2010.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
VÝSLEDKY e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI. ČERVENCOVÁ e-AUKCE – Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 95,2 milionů Kč Dosažená úspora 26 milionů.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Hodnocení možností penzijních fondů v rámci penzijní reformy Autor práce: Ing. Petr Kupčík Vedoucí práce: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D. Oponent práce: Ing.
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Autor: Zdeňka Hauserová Datum: 13. dubna 2013
Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Ruská federace x WTO a OECD
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Kolektivní investování
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Popište, analyzujte a zhodnoťte dosavadní vývoj jednotek kolektivního investování, zásady jejich činnosti a ekonomiky Lukáš Baumruk Radka Hlavnová Markéta.
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
Dopady CMU na reálnou ekonomiku a související změny ve fungování finančního trhu Rozvoj a inovace finančních produktů /2/2016.
Zákon o kolektivním investování 189/2004 Sb.. Základní ustanovení Kolektivní investování = podnikání, jehož předmětem je shromažďování peněžních prostředků.
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Kolektivní investování
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Proč 17.duben? 19. dubna 1743, se narodil Abraham van Ketwich, považovaný za zakladatele investičních fondů, protože založil v roce 1774 první investiční fond „Eendragt maakt Magt“ (Union is Strength) V roce 2014 však připadá 19. dubna na sobotu 2012 začalo slavit Světový den investičních fondů Německo, následováno v roce 2013 Rakouskem a v roce 2014 Českou republikou a Slovenskem Více informací k historii investičních fondů: www.bogleheads.org/wiki/Mutual_fund_history

Cíle iniciativy Zasadit investiční fondy do širšího rámce fungování ekonomiky Zdůraznit transparentnost investičních fondů a jejich přínos pro ekonomiku státu Poskytnout investorům zázemí pro lepší rozhodování o jejich investicích Dostat do většího povědomí obecné veřejnosti základní znaky a výhody investičních fondů

Aktivity AKAT k SIDF Tisková konference 31.3.2014 k prezentaci Světového dne investičních fondů V rámci tiskové konference panelová diskuze k historii, současnosti a budoucnosti investičních fondů v ČR Vysílání rádiových spotů na nejrozšířenějších rádiových stanicích v ČR v období mezi 7. -17.dubnem 2014 AKAT informoval členy o akci a připravil webovou stránku akce, kde je také seznam zapojených společností a další informace: www.denfondu.cz

Zapojení společností do akce Výhody formou slev na poplatcích, dárků, informačních materiálů a konzultací pro investory V průběhu dubna – u každé společnosti individuální forma a trvání oslavy Účast zapojených členských společností do této akce na tiskové konferenci 31.3.2014

Objem obhospodařovaného majetku Správci obhospodařují více než 975 059 686 853 CZK Více než 1,25 milionu domácností má zainvestováno ve fondech více než 269,84 mld. CZK U správců jsou také obhospodařované fondy kvalifikovaných investorů ve výši 70 mld. Kč Dopad penzijní reformy: rostoucí význam vlastních úspor ve formě fondů kolektivního investování a pravidelného investování Data k 31.12.2013

Investiční fondy: Historie, současnost a budoucnost Jak se v České republice vyvíjelo kolektivní investování Kde se nacházíme nyní Budoucnost investičních fondů

? Diskuse Děkujeme za pozornost. V Praze, 31.3.2014 Asociace pro kapitálový trh České republiky Štěpánská 16/612 110 00 Praha 1 Tel.: +420 224 919 114 Fax: +420 224 919 115 www.akatcr.cz