Zahraniční spolupráce Johan, o.s. Roman Černík Petr Šimon.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Představení zajímavých projektů OPVK
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Projekt Romaňi Kereka – Romský kruh Knihovny města Ostravy
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Halma evropská síť literárních center Viktor Debnár Praha,
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
The stem engagement europe project
TTnet (Training of Trainers Network)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Zahraniční spolupráce Johan, o.s. Roman Černík Petr Šimon

Johan, o.s. ● Občanské sdružení od roku 1998 ● Sdružující umělce, pedagogy, komunitní aktivisty, studenty ● Organizuje umělecké projekty (festivaly, vlastní tvorbu, workshopy semináře sympozia ● Podporuje vzdělávací projekty v mezi prostoru vzdělávání k umění a vzdělávání uměním ● Realizuje projekt kulturě sociálního centra MOVING STATION

Menší zahraniční projekty ● Postupné ohledávání prostoru od počátku ● Přeshraniční spolupráce česko – německá (2002 – 2003 S Kafkou přes hranice CZ,A,D; 2004: A kameny nemlčely – CZ,D; 2005 Romeo a Julie z Chotěšova CZ – D; 2009: Fuchsmuhl 600 CZ – D) – Česko – německý fond budoucnosti, Interreg ● Mládež pro Evropu: 2005 – stáže, dobrovolníci CZ, GB, D, DK, SK ● Višegrádský fond: V4 Kulkturfabrik (2009: CZ, SK, PL, HUN)

Trans Europe Halles ● TEH: mezinárodní síť kulturně sociálních center v industrialních objektech, 51 členů ve 27 zemích, garantovaná UNESCO ( 30 letwww.teh.net ● Johan: spolupráce od roku 2006, od roku 2009 řádný člen – první a dosud jediný z ČR ● Engine Room Europe: ● tříletý projekt podporující udržitelnost aktivit spojených s nezávislou kulturou v Evropě ● výměna praktických zkušeností, residenční pobyty umělců i zaměstnanců uměleckých center, přijímání dobrovolníků ● 12 partnerů (členové TEH) ● výše dotace: €

Projekt pro dobrovolníky ● „Elaboration and implementation of training program in cultural management for volunteers based on the exchange of experience of the members of the Trans Europe Halles network” - Schválen CZ, F, SK, PL ● Spolupráce v rozvoji péče a zvyšování kvality dobrovolnické práce, práce s dobrovolníky, rozvoj kompetencí, odborné kvality ● Stáže, společná školení, workshopy (odborné profese, produkce, pomocná produkce, technická spolupráce, komunitní práce, práce s vybranými skupinami

Parkinprogress • Putovní interdisciplinární projekt pro mladé umělce a profesionály z oblasti tvorby a kultury • Spolufinancován z programu EU Culture • Schválen v r. 2009, realizace • Uskuteční se na šesti různých místech v šesti různých zemích • Podstata: veřejná prostranství – městské parky jako inspirace pro site-specific projekty

Parkinprogress • Partneři projektu: • Transcultures (Mons, Belgie) • Executive World Event Young Artist (Nottingham, Velká Británie) • NOASS (Riga, Lotyšsko) • Johan, o. s. (Plzeň, Česká republika) • Mozgo Haz Alapitvany Florian Mühely (Budapešť, Maďarsko) • Pépinieres européennes pour jeunes artistes (Saint-Cloud, Francie)

Zahraniční projekty - zhodnocení Klady: ● Nové impulsy (struktura i orientace naší organizace, profesionální růst pracovníků a spolupracovníků centra) ● Nové kontakty (těsná spolupráce, společné projekty s novými partnery) ● Možnost inspirace, společné umělecké projekty ● Možnost tvořit v zahraničí ● Inspirující pobyty v zahraničí pro zájemce o práci kulturním sektoru, začínající umělci) ● Příležitost představit v Plzni současnou zajímavou zahraniční produkci

Zahraniční projekty - zhodnocení Doporučení: ● Připravovat projekt se zahraničními partnery společně, domluvit se přesně, jakou roli každý z partnerů v projektu hraje ● Vyjasnit včas všechny záležitosti týkající se rozpočtu, jeho rozložení mezi jednotlivé partnery, způsoby kofinancování – jiné zdroje!!! ● Získat předem reference o partnerech projektu, jejich kredibilitu ● Nechat si přeložit veškerou dokumentaci do češtiny ● Spolupracovat s odborníky ● Od počátku konzultovat s Českou kanceláří programu Culture

Děkujeme za pozornost