ECOFILM F Montážní návod

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Reflexní Tepelná Izolace
Součinitel dotvarování a objemových změn
ECOFILM C Montážní návod
ECOFLEX.
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Systémy podlahového vytápění
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
SADY ECOFLOOR INSTRUKTÁŽ Konvekční vytápění: Nástěnné konvektory, Teplovodní ohřívače atd.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Tento soubor už se neudržuje.
Název operačního programu:
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Škola ISŠ-COP a JŠ Valašské Meziříčí Název Elektrické instalace
Jištění vodičů s připojenými motory
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
Vnitřní klima v budovách, výpočet tepelných bilancí, vytápění místností, návrh otopných těles PŘEDNÁŠKA Č. 6.
Název operačního programu:
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Vytápění Regulace ve vytápění
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
6. Grafická dokumentace desek plošných spojů..
Příprava lepících směsí
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
PŘÍPRAVA TEPLÉ VODY (TUV)
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Patt - TOPAKUSTIK Martin Kohout.
LUXFERY zděné na maltu.
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
TDS – Stavební systém MEDMAX
Stropní konstrukce typu BSK
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
TDI – anhydritové potěry
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Elektrický rozvod v budovách pro bydlení - provedení
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
VY_52_INOVACE_05_20_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
NÁVOD A DOPORUČENÍ PRO CVIČENÍ „XXL “ volně stojící pytel.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Transkript prezentace:

ECOFILM F Montážní návod

Příslušenství pro montáž folie Ecofilm F Konektory Vulkanizovaná páska MASTIC Polyesterová izolační páska Spojovací kabely 1,5 mm2: černé a modré barvy Lisovací kleště 5 3 4 2 1

ECOFILM F – MONTÁŽ (dřevěné a laminátové plovoucí podlahy)

Montážní schéma folie ECOFILM F El. krabice El. vodiče min. 50 mm Pevné předměty Před provedením montáže by si měl uživatel připravit jednoduchý plánek položení folie ECOFILM F v dané místnosti, z něhož bude zřejmá přesná poloha topné folie a přívodních vodičů.

Příprava topné folie (řezání a izolace) Připravte si folii ECOFILM F v požadovaných délkách podle nákresu. Topnou folii Ecofilm F lze řezat rovnoběžně s podélnou osou. 2 možné varianty podélné osy řezání: a/ 1. varianta podélné osy - po 320 mm je naznačena širší linka pro řezání (stačí pouze pro izolaci nekrytých okrajů obou měděných pásek polyesterovou izolační páskou o šířce 25 mm) b/ 2. varianta podélné osy – po 10 mm je naznačena tenká linka pro řezání (je nutná pro izolaci celého nekrytého odstřiženého okraje izolační páskou šířky 25 mm a posléze páskou o šířce 35 mm. 1. varianta 2. varianta

Připevnění konektorů Konektor se umístí do středu měděné pásky a jeho šikmá část se následně uzavře tlakem prstů. Přesné konečné polohy konektoru se dosáhne lisovacími kleštěmi. Konektory je třeba pečlivě a přesně připevnit!

Krytí nalisovaných konektorů Nalisovaný konektor je třeba izolovat páskou MASTIC.

Důležité informace pro plánování montáže topné folie ECOFILM F : Izolaci proti vlhkosti je třeba položit pod konstrukci podlahy Doporučujeme položit tepelnou izolaci pod topnou folii ve dvou paralelních pásech s přesahem spojů. Před položením plovoucí dřevěné nebo laminátové podlahy je třeba na topnou folii položit polyetylenovou folii o tloušťce 0,2 mm s dostatečnými přesahy zabraňujícími pronikání vlhkosti. Topná folie ECOFILM F není vhodná pro místnosti s vysokou vlhkostí (koupelny, prádelny, atd.)

Upozornění pro montáž ! Při použití folie ECOFILM F je zakázáno: pokládat na sebe 2 nebo více vrstev a navzájem je překrývat klást folii přes dilatační spáry klást folii pod stabilní zařízení místnosti řezat nebo poškozovat uhlíkové topné články

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 1 Zkontrolujte vlhkost montážního povrchu, která nesmí být vyšší než 2% (zhruba 60% relativní vlhkosti) Vyčistěte podlahu a aplikujte vhodný registrovaný základní nátěr. Povrch musí být dostatečně rovný, bez vyboulenin a jamek Pod topnou folii ECOFILM F doporučujeme aplikaci 2-3 mm silné vyrovnávací vrstvy

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 2 Po položení vyrovnávací vrstvy nainstalujte folii ECOFILM F (nikdy nepokládejte pásy folie Ecofilm tak, aby se jejich topný povrch překrýval)

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 3 V místech, kde se předpokládá umístění spojovacích bodů a v místech, kde jsou vodiče vedeny k elektrické krabici, je třeba udělat drážku pro zapuštění do montážního povrchu. Pájené spoje by měly směřovat dolů a je třeba je chránit proti mechanickému namáhání.

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 4 Po položení a spojení všech pásů folie zkontrolujte ohmmetrem odpor elektrických obvodů a izolace. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Je-li folie Ecofilm F zapojena do podružných obvodů (sériové zapojení), hodnota proudu nesmí překročit 10 A !

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 5 ECOFILM F je třeba překrýt polyetylenovou fólií (min. tloušťky 0,2 mm), která zabraňuje mechanickému namáhání při pokládání plovoucí podlahy a také pronikání povrchové vlhkosti. Minimální přesah jednotlivých pásů musí být 20 cm. Podél zdí polyetylenovou folii povytáhněte asi 3 cm nahoru.

MONTÁŽ folie ECOFILM F KROK 6 V případě, že jsou všechna měření folie ECOFILM F v pořádku, můžete položit plovoucí podlahu podle pokynů výrobce Skládá-li se plovoucí podlaha z jednotlivých segmentů, musíte zvlášť pečlivě dbát na to, abyste nepoškodili právě položené vrstvy a přívodní kabely. Použijte vhodnou podkladovou vrstvu

ELEKTRICKÉ ZAPOJENÍ KROK 7 Zapojení kabelů do připravené elektrické krabice by měla provádět kvalifikovaná osoba Vodič nesmí procházet pod topnou fólií. Protože tloušťka kabelu je 4,5 mm, je třeba ho zapustit alespoň 4 mm do povrchu pokládky (do drážky) a upevnit

Doporučené skladby podlahové konstrukce s topnou folií ECOFILM F

I. PLOVOUCÍ PODLAHA S BETONOVÝM PODKLADEM 1. Betonový základ 2. Vyrovnávací podkladová izolace 2-6mm 3. Topná folie ECOFILM F (60 – 80 W/m2) 4. Polyetylenová folie (min. tloušťka 0,2 mm) 5. Laminátová plovoucí podlaha

II. PLOVOUCÍ PODLAHA S DŘEVĚNÝM PODKLADEM 7. Dřevěná nosná konstrukce 6. Tepelná izolace (ISOVER, ORSIL, atd.) 5. Sádrová/dřevovláknitá deska (tloušťka 22 mm) 4. Vyrovnávací podkladová izolace 2-6mm 3. Topná folie ECOFILM F (60-80 W/m2) 2. Polyetylenová folie (tloušťka 0,2 mm) 1. Plovoucí podlaha

DOPORUČENÁ REGULACE Pro správnou funkci podlahového vytápění je nezbytné vždy instalovat podlahovou sondu. Podlahová sonda plní limitační funkci a nedovoluje překročení max. povolené teploty podlahy (27-28°C). Plní-li podlahové vytápění funkci hlavního zdroje tepla, instaluje se také čidlo prostorové. Jedná-li se pouze o komfortní vyhřívání podlahy (vytápění je zajištěno jiným zdrojem), instaluje se jen podlahová sonda. Aktuální nabídka vhodných regulátorů na internetových stránkách společnosti Fenix – www.fenixgroup.cz

TERMOSTAT S PODLAHOVÝM SNÍMAČEM Elektrické zapojení folie ECOFILM F L – fáze (přívod el. proudu) N – nula (přívod el. proudu) L’ – fáze (ECOFILM F) N’ – nula (ECOFILM F) Upozornění : Celkový odběr (A) folie ECOFILM F nesmí překročit maximální hodnotu proudu spínaného termostatem !

ECOFILM F Moderní systém podlahového vytápění Váš partner pro elektrické topné systémy Kontaktujte nás : FENIX Trading s.r.o. Slezská 2, 790 01 Jeseník Česká Republika Tel./Fax: +420 584 495 441/431 E-mail: fenix@fenixgroup.cz Web: www.fenixgroup.cz